Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de borçsuz sayılabilecek nadir belediyelerden bir tanesi de Bornova Belediyesi…31 Mart yerel seçimlerinde Bornova Belediye başkanı seçilen CHP’li Mustafa İduğ, ülkenin ekonomik koşullarını göz önüne alarak göreve geldikten sonra tasarruf tedbirlerini devreye soktu. Özellikle “israfın” önüne geçen Başkan İduğ, bu sayede binlerce liranın belediyenin kasasından çıkmasının önüne geçti.

DEVRİM GİBİ KARAR
Bornova Belediyesi şimdi de devrim niteliğinde bir kararın altına imza attı. Belediye 36 birimin satın almasını tek havuzda topladı. Şeffaflık ilkesi ile hareket edecek olan satın alma birimi, yıllık bazda yüzde 30 tasarruf yapmayı öngördü.

ÇOK ÖNEMLİ BİR HAMLE
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, belediyecilikte devrim sayılabilecek bir karar aldıklarını belirterek, “Yıllık bazda 153 milyon liralık satın alma yapar bir belediyeyiz. 36 birimin satın almasını tek bir havuzda topladık. Ciddi anlamda tasarruf sağlayacağız. Bunun oranı yüzde 30 civarında olacak. Yıl sonunda bunu herkes görecek” dedi.