Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir’in en büyük ilçelerinden biri olan Bornova’da belediye 2015’te yeni hizmet binası için düğmeye bastı. Kent merkezindeki stadyumun Doğanlar’a taşınmasının ardından belediye buraya hizmet binası yapmak için proje yarışması düzenledi. 31 Mart yerel seçimlerinde Bornova Belediye Başkanı seçilen Mustafa İduğ, 200 milyon TL’ye mal olacağı belirtilen projeyi iptal etti.

EK HİZMET BİNASI İÇİN YER BULUNDU!
Mevcut binaların yetersizliği nedeniyle kiralık yer arayışına giren belediye sonunda ek hizmet binası için yer verdi. Bornova Pazar yerinin son iki katı hizmet binasına çevrilmesine karar verildi. Her bir katın 3 bin 600 metrekare olduğu belirtildi.

KENDİME SARAY İSTEMİYORUM!
Bornova Belediye Başkanı İduğ, “Bornova şehir Stadyumu taşınınca buraya hizmet binası yapılması için bir proje çizilmiş. 3 milyon para harcanmış. Bugünkü ekonomide buraya 200 milyonluk bir yatırımdan bahsediyoruz. Kendime oturacak ne saray istiyorum ne yer istiyorum. Halka hizmet etmek istiyoruz. Bütçemizle farklı işler yapmak istiyoruz. Param olursa o proje en son yapacağım iş. Bu bana göre yanlış bir proje. Bornova Belediyesi bütçesi için öncelik değil. Şehir stadımız nostaljik bir özelliği var. Orayı korumamız lazım. Şimdi yeniliyoruz. Amatör maçların oynanacağı en doğru yer. Stadı ışıklandıracağız. Tribünleri yenileyeceğiz” dedi.