GÜNDEME BAKIŞ - Bornova Belediye Başkanı CHP’li Mustafa İduğ, kongreler öncesi ilk kez konuştu. Özellikle il kongresinde önemli bir güç olan Bornova’nın belirleyeceği olacağı süreçte İduğ, nasıl bir tavır takınacağını Gündeme Bakış’a anlattı.

GENEL BAŞKANIMIZ ‘KARIŞMAYIN’ DEDİ
İduğ,  partisinin Afyon’da düzenlediği kampta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongrelerle ilgili talimatlarını hatırlatarak, “Kampta Genel Başkanımızın talimatı oldu; ‘Siz işinize bakın, belediyeyi yönetin. İl başkanları uzlaşıyla belirleyeceğiz. Nitekim, belediye başkanlarını da merkezden atadık. Bu işe karışmayın, işinize bakın. Önemli bir dönem yaşayacaksınız. Bu işlerle meşgul olmayın. Kesinlikle kendi işinizi yapın’ dedi. Ben de bu yönde hareket ediyorum. Genel Başkanımızın görüşü neyse hepimiz buna uyacağız. İzmir’de uzlaşı ayı bence mümkün. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi şuanda yakaladığı fırsat kavga etmeye, zaman kaybına tahammülü olmayan bir dönemde. Yapılan açıklama çok net, ‘birleşme zamanı, demokrasi ve özgürlük isteyenlerin aynı safta yer alması gereken bir dönem. Böyle bakıldığında kendi içinde kavga eden Cumhuriyet Halk Partisi yerine birleşen bir anlayış geldi” dedi.

TAVSİYELERİM OLACAKTIR!
Bornova ilçe kongresine yönelik tavsiyelerinin olacağına ama sürece karışmayacağını açıklayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Partimin başarısı için iyi bir ilçe başkanı ve yönetimi olmasını çok isterim. Bu konuda tavsiyelerim olacaktır mutlaka. Ama tercihen 4 aday çıkarsa, taraf olmak gibi bir şey doğru değil” diye konuştu.