GÜNDEME BAKIŞ - Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, geçtiğimiz günlerde denetim komisyonu seçiminde yaşanan ve ardından başlayan tartışmaların gölgesinde  Ankara’ya giderek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. İduğ yapılan görüşmede CHP liderine projelerini anlattığını, belediyede uygulanan finansal model hakkında bilgi vererek Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun görüşlerini aldığını kaydetti.  

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ” 

Başkan İduğ, CHP Liderine olan ziyaretini “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile tamamladığımız ve hayata geçireceğimiz projeleri görüştük. Belediyemizde uyguladığımız finansal modeli ve ülke ekonomisini değerlendirdik, değerli görüşlerini aldım. Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” ifadeleriyle paylaştı.  

NE OLMUŞTU ? 

Bornova Belediyesi 2022 yılı ilk meclis toplantısı öncesi CHP grubundaki denetim komisyonuna aday belirleme seçimi ile krizin fitili ateşlenmişti. Meclis grup toplantısında CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın, “İsteyen her meclis üyesi denetim komisyonuna seçilmek için aday olabilir” çıkışı gelmiş, bu durum tartışma yaratmıştı. Meclis grubunda yaşananların basına yansıması sonrası ise kriz farklı bir boyuta taşınmış, Başkan İduğ, basına bilgi sızdıran 2 kişiyi tespit ettiğini açıklamıştı. Bornova’da örgüt ve belediye arasında yaşanan çatlağa CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den müdahale gelmiş, Başkan Yücel’in Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsfahan Naki’ye, Bornova Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri ve CHP Bornova İlçe Yöneticilerini kapsayan bir toplantı yaparak, yaşanan gerginliğe son vermesine yönelik talimat verdiği öğrenilmişti.