Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Bornova Belediyesi 2022 yılı ilk meclis toplantısı öncesi CHP grubundaki denetim komisyonuna aday belirleme seçimi ile başlayan kriz sürüyor. Parti grup toplantısında CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın, “İsteyen her meclis üyesi denetim komisyonuna seçilmek için aday olabilir” çıkışı gelmiş, bu durum tartışma yaratmıştı. Meclis grubunda yaşananların basına yansıması sonrası ise kriz farklı bir boyuta taşınmıştı.

İDUĞ’DAN “HAİNLİK VARDIR” AÇIKLAMASI GELMİŞTİ 

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ geçtiğimiz günlerde parti içi önemli açıklamalarda bulunarak, “Yıpratma politikası güdülüyor. Ben Bornova Belediye Başkanı olarak Meclis Üyelerimle birlikte belediyeyi yönetmek için buradayım. İlçe başkanı ve yönetimi de ilçeyi yönetmek için görev aldı. Onlar da işini yapacak, biz de kendi işimizi yapacağız. Zayıf karakterlilerin bizi üzmesine izin vermeyeceğiz. Bornova çok büyük, sorumluluğumuz çok büyük. Partimiz iktidara gidiyor, kendi içinde enerjisini kaybeden yapıdan kurtulup yolumuza devam etmemiz lazım. Ben kimsenin işine karışmadım, Belediye Başkanın işine de kimse karışmasın. Karışırsa da gereğini yaparım. Bu konuyla ilgili Ankara’yla da görüştüm, çok net. Herkes işini yapacak. İl başkanımla da görüştüm. Toplantıdan sonra Meclis grubumuza tek tek mesaj attım. Sadece 2 arkadaşımızın mesajında metnin içinde 3 kelimeyi değiştirerek attım. Bugün o haber basında çıktı. Demek ki şüphelendiğim iki arkadaştan biri basına mesajı okumuş. Bu kadar büyük işler yapıldı, belediye borçsuz, kasasında para var. Pek çok yerde yapılmayanlar konuşulmazken, burada bu kadar yaptığımızın anlatılmaması bizi üzüyor. Yaptığımız çalışmaların sizler tarafından anlatılmaması, görmezden gelinmesi, ‘iyi çalışıyor’ deyip geçiştirilmesiyle olmaz bu işi. Yetkiyi alanların çıkıp birebir anlatması lazım, o zaman büyüme gerçekleşir. Biz istediğimiz kadar yapalım, anlatılmadan gösterilmeden olmaz. Bu kadar başarılı işin anlatılmamasının ardında kimse kusura bakmasın  iyi niyet arayamıyorum. Kötü niyet vardır, hainlik vardır” açıklamasında bulunmuştu. 

YÜCEL DEVREDE!

Bornova’da örgüt ve belediye arasında yaşanan çatlağa CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den müdahale geldi. Başkan Yücel’in Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsfahan Naki’ye, Bornova Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri ve CHP Bornova İlçe Yöneticilerini kapsayan bir toplantı yaparak, yaşanan gerginliğe son vermesine yönelik talimat verdiği öğrenildi.  Naki pazartesi günü meclis üyeleri ve partililerle bir arayla gelecek.