Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Foça Belediyesi, ilçenin en güzel noktalarından biri olan Kumburnu Plajı’nın dahil olduğu arazi satmak için düğmeye bastı. Bu durumun ortaya çıkmasının hemen ardından Cumhur ittifakından tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “İzmir’in doğal güzelliklerini sattırmayacağız” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da ilçeye giderek meclis üyeleriyle görüştü. Satışın olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

BAŞKAN GÜRBÜZ’DEN AÇIKLAMA GELDİ
Tüm bunlar yaşanırken Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’den açıklama geldi. Gürbüz, “Turizm imarlı bir yerden bahsediyoruz. Şubat ayında alınan karar doğrultusunda yıl sonunda satış meselesinin tekrardan görüşmesi gerekiyor. Bu satış kararını geri çektim. Pandemi devam ediyor. Şartların daha olgunlaşması gerekiyor. Hem değerinin bulması ve daha iyi bir anlatım yapmamız gerekiyor” dedi.

YÜCEL DE TOPA GİRDİ
Konunun kamuoyunda tartışılması üzerine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de topa girdi. Yücel, dün akşam Başkan Gürbüz’ü il başkanlığında davet ederek konunun detaylarını öğrendi. Görüşmenin yaklaşık bir saat sürdüğü belirtildi.