GÜNDEME BAKIŞ – Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Gündeme Bakış Tv’de gazeteci Onur Çakır’ın sorularını yanıtladı. Sonar’ın anketinde İzmir’deki ilçe belediye başkanları arasında üçüncü çıkmasının kendisini mutlu ettiğini belirten Gümrükçü, “Halkımız bizi başarılı bulduysa, üçüncü noktada çıktıysak bu bizim açımızdan mutluluk verici. Başarısız bulanların sebeplerine de bakmak lazım” dedi.

HARMANDALI’NA İMAR MÜJDESİ
Belediye başkanlığı dönemindeki 1.5 yılın oldukça hızlı geçtiğini anlatan Başkan Gümrükçü, “Yolun başındayız. İlk 6 ay hayırlı olsunlarla geçti. Sonra parti içi bir dönem yaşadık. 5 aydır virüsle mücadele ediyoruz. Hedeflerimizi güncelleme noktasındayız. 2020’de yapacaklarımızı çok önceden açıkladık. 87 projenin 80’inin yerine getirecek durumdayız. Kısıtlama olmazsa yapacak durumdayız. Ama bazı hedefler ertelenecek. Belediyeler için 2-3 ay ciddi vakit kaybı ve ekonomik yük oluştu. Genel bütçeden gelen bütçe azaldı. Vergi ödeme oranı düştü. Ama belediye olarak ayakta kaldık. Hizmetlerimizi sürdürdük. Bir memnuniyet yarattığımız ortada. Anketlere de yansıyor bu. Gülümseyen Çiğli hedefine hemen ulaşmak mümkün değil. Bir kentleşme problemi var. 1980 darbesinden sonra belediye 12 yıl kapatılmış. Çarpık kentleşme sorunu var. İmarsız alanlar var. Kurumsallaşmayla ilgili problemler mevcut. 1.5 yılda kurumsal kapasiteyi geliştirmeye önem verdik. Geçmişten gelen sorunların önemli bölümünün çözüldüğünü herkes görecek.  

Harmandalı imar planı ve Güzeltepe kentsel dönüşüm konularını çok önemsiyoruz. Çözüm noktasına ulaşmış durumdayız. Yılbaşına kadar imar planları bitecek. İmar planlarının 5 binliği yoktu. Büyükşehir planları yaptı. Askıya çıktı, indi. Vatandaşla oturup plan yapacağız. Geçmişte imarı olan fakat başka sebeplerden dolayı imara kapatılmış bir bölge. Harmandalı Çiğli’nin geleceği olacak” dedi.  

ÇÖPTEN GELEN KOKU SORUNU EN AZA İNECEK
Harmandalı’daki çöp kokusunu önümüzdeki aylarda en aza ineceğini vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, şunları söyledi:

“Koku sorunu bitmiş diyemeyiz ama önemli bir ilerleme kaydedildi. Çöpler atılıp kalıyordu. Atılan çöplerden milyonlarca liralık elektrik üretimi söz konusu. İzmir’e faydası olan bir şey. Bu ekonomik gelir Çiğli’ye de yansıyacaktır. Geri kazanım önemli. Bazı eksiklikler var elbet. 30 ilçenin çöpü Çiğli’de toplanıyor. Çok yoğun bir tesis. Kapasite geliştirmesi tamamlanmadı. Ekim ayından itibaren Çiğli’ye gelen çöp önemli bölümü Bakırçay ve Menderes’teki çöp toplama alanlarında toplanacak. Her geçen gün daha az çöp kokusuyla karşı karşıya kalacağız. Keşke çöp ilçemizden kaldırılmış olsaydı. Geçmişe göre çok daha ileri noktadayız”

PRATİK HEDEFİMİZ
Gümrükçü, nüfusun ilerleyen yıllarda 200 binden 500 bine çıkacağını ve hazırlığı bu göre yaptıklarını söyledi. Bilimsel veriler ışığında çalışmalarını sürdüklerini kaydeden Başkan Gümrükçü, “Artacak nüfusuna göre projeleri belirlemek lazım. İzmir’in kalbi Çiğli’de atacak demiştik. Tramvayın yapılması çok önemli. 2021 yılında artık tramvay olacak. Pratik hedefimiz şu. Karşıyaka İzmir’in en iyi ilçelerinden bir tanesi. Çiğli’nin ona denk noktaya getirmek hedefimiz var. İnsani Gelişim Vakfı var. Bir rapor yayınladılar. O rapor bizim kılavuzumuz. Biz 57. sıradayız. Eksiklerimizi giderdikçe yukarı doğru çıkacağız” diye konuştu.

FLAŞ TUNCAY ÖZKAN AÇIKLAMASI
Gümrükçü, kurultay sonrası birlikte siyaset yaptığı Tuncay Özkan’la yollarının ayrıldığı iddiasıyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Gümrükçü, “Öyle bir şey yok. Ayrılık yaşamadık. Ayrılık olması gerektirecek konu yok. Bizimkisi yoldaşlık hikayesi. Belli ilkeler doğrultusunda geçmişten günümüze gelen ağabey-kardeş ilişkisiyle bütünleşmiş siyasal duruş. Orada bir sapma yok. Tuncay Bey’in görevinde değişiklik oldu. Bizim ilişkilerimizde kayma yok. Ama partinin verdiği görevler var hepimize. Bunlar net bir şekilde masaya kondu. Kararsız denge hali vardı örgütte. O artık bir dengeye oturdu. Parti içi bir tartışma konusu yok. Herkesin görevi, yetkisi belli. Herkes o görevini doğru yaparsa takım oyunu oluşur, CHP başarılı olur. Genel başkanımız da bana söylediği, ‘ İzmir’in birliği, enerjisi çok önemli. Manisa, Uşağa da etkisi olacak bir il’ Biz ne kadar birlikte hareket edersek o kadar fazla başarılı oluruz. CHP’de artık ayrı gayrı sorunu olmaz. Takım oyunu olur” dedi.

BEN HAZIRIM!
“Geçmişte parti içinde çok tartışma, ayrışma oldu. Takım oyunu olur mu?” sorusuna Gümrükçü, “Ben varım! Sıkıntı olacağını sanmıyorum. Herkes yerini bilirse sahadaki kimse kimsenin alanına müdahale etmezse sorun yaşanmaz” yanıtını verdi.