Halil İbrahim GÜLER/GÜNDEME BAKIŞ- İzmir'de Binali Camgöz liderliğindeki suç örgütü yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’e saldırı ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz hakkında, 'silahla kasten yaralamaya azmettirme' olayın da yer aldığı iddiasıyla açılan davaye devam edildi. Mahkemede Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de tanık olarak dinlendi.

10 DAKİKA ÖNCE GÖRÜŞTÜM

Başkan Gümrükçü ifadesinde şunları söyledi; "Olay gününde Ali Rıza Koçer ile birlikteydik. Bir STK'nın etkinliğinde yemekte beraberdik. Kendisi toplantısı olduğunu söyleyerek müsaade istedi vs erken ayrıldı. Daha sonra olayı duyduk ve olay yerine geçtik. Olay Koçer'in evinin önünde yaşanmış. Bizim olduğumuz yere arabayla 5 dakika mesafedeydi. Ben kendisini olaydan 10 dakika önce görmüştüm”

SALDIRI SÖYLENTİLERİ VARDI

“Kendisine olay sonrasında sorduğumuzda şahısları görmediğini söyledi. Heyecanlıydı. Beyaz bir arabadan bahsetti. Yapmış olan kişiler veya yapması muhtemel kişiler hakkında yorum yapmadı. Belediye çalışanı olmamız nedeniyle hasmımızın olması normaldir. Kendisiyle 1999 yılından bu yana beraberiz. Bu olay yaşanmadan 2-3 ay öncesinde Ali Rıza Koçer'e saldırı olacağına dair söylentiler başlamıştı. O zaman herkes konuşuyordu. Bu konuşmalar rivayetti. Kim söylüyordu somut bir bilgim yoktur. Herhangi bir yerden sanık Binali Camgöz tarafından tehdit edildiğine dair bir şey yok."

İzmir'de organize suç örgütlerine yönelik soruşturma kapsamında, Binali Camgöz'ün oluşturduğu iddia edilen yasa dışı yapılanmayla ilgili 39 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü. İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Müşteki A.Y. ise kendisine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili ifadesinde, olay günü kapının önüne motor yaklaştığını ve yüzünü görmediği kasklı 2 kişiden arkada olanın kendisine ateş ettiğini, kendi imkanlarıyla hastaneye gittiğini ifade etti. 

Tutuksuz sanık B.G. de iddianamede geçen olaylarla bir ilgisi olmadığını savunarak, "Kimseden örgüt çerçevesinde talimat almadım. Sanayide esnafım. Dosyada ismi geçen insanlarla ilgili tek bağlantım araç çekmek ya da satmaktır." dedi. 

Mahkeme heyeti talepleri dinledikten sonra tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşma 20 Mayıs’a ertelendi.