GÜNDEME BAKIŞ - Çiğli Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında Başkan Utku Gümrükçü, kentsel dönüşüm konusunda müjdelerini sıraladı. Gümrükçü, “Çiğli’nin dokusunu değiştirecek  Güzeltepe kentsel dönüşümü var ve 3’te 2’ lik bir çoğunluk aranıyor yüzde 60’ı yakaladık. Yakakent, Evka 2 ve Evka 6’yı da içine alan birçok sosyal donatı alanı olacak ve  gelecek sene bunun temel atma töreni olacaktır. Konak’ta Kemeraltı varsa Çiğli’de de Köyiçi var oranın dokusunun yol, otopark olarak her anlamda İzmir’e de örnek olacağı birçok şeyi içerisinde barındırıyor eylül ortasında Büyükşehir’e Köyiçi Mahallesi için  başvurumuzu yapacağız” dedi.

GÜMRÜKÇÜ: “İKİ MAHALLEMİZE PAZAR YERİ KAZANDIRACAĞIZ”

Gümrükçü, "Balatçık Mahallesinin yıllardır talep ettiği bir pazar vardı ve hayırlısıyla bitti, çevre düzenlemesi ve yolu yapılacak alınan kararla Balatçık Mahallemize bir pazar kazandıracağız. Küçükçiğli Mahallesi’ne hizmet eden bir özel pazar  yeri vardı, Büyükşehir Belediyemiz ’den istedik ve onlar da sağ olsunlar bize tahsis ettiler,  eskiden ESHOT garajı olarak kullanılan yerin pazar yeri olarak kullanılacak hayırlısıyla bir sonraki oturumda geçer ve pazarcılar ile satış ve ihale sürecini başlatırız.  İki mahallemize pazar kazandıracağız ve böylece iki yeni Pazar yerimiz olacak ve Evka 5 pazar yerinin üstünün kapatılması da yıllardır konuşuluyordu bunu da başlattık ve kara kış gelmeden de bunu tamamlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu. 

“ÇİĞLİ’NİN ULAŞIM SORUNUNU UZUN VADEDE ÇÖZECEK BİR ÇALIŞMA SÜRDÜRÜYORUZ”

AK Parti’nin tramvay çalışmasının uzadığı yönündeki eleştirilerine yanıt veren Başkan Utku Gümrükçü, “Tramvay ile ilgili bir çalışma başlattım ve Başkan Yardımcılarımız ile beraber tüm siyasi partileri ziyaret ediyoruz. Çiğli ile ilgili düşünceleri nelerdir, sorunları nelerdir, sorunları daha hızlı çözmek adına bunu yapıyoruz ve 6 siyasi partimizi ziyaret ettik ve devam edecek. Sonra da tüm Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret edeceğiz. Geçtiğimiz hafta AK Parti İlçe Başkanlığındaydık, 3 gün önce Tunç Başkan ile de görüştük ve okulların açılma dönemi geldiği için hızlanması gerektiğinin onlar da farkındalar, Daire Başkanımız da vardı toplantıda. Bugün Semra Aksu Caddesine taş döşemeye başlamışlar, Raylı Sistemler Daire Başkanı da esnaf ile bugün orada görüşme sağladı. Eğer uzarsa müteahhit firmaya yasal bir uygulama yapılabilir. Oldukça büyük bir yatırım ve ekonomik krize rağmen devam ediyor. Şu an yapmaya kalksak oldukça maliyeti artmış bir şekilde yapabiliriz. Tramvay ile beraber 10 gün sonra Balatçık İZBAN Durağı ihalesi yapılacak. Yıllardır bu konuda da ısrarcıydık ve 12 Eylül’de bu ısrarımızın karşılığını alacağız. Diş Hekimliği Fakültesi’nin de açılmasına paralel olarak çok iyi olacak vatandaşlarımız da hastaneden daha kolay faydalanabilecek. İZBAN, Otobüs, tramvay var ve Feribot İskelesi de istiyoruz, Havaalanının sivile açılması için de talebimizi yineliyoruz. Biz Çiğli’nin ulaşımını kolaylaşması için her an olayların  takipçisi oluyoruz ve Çiğli’nin ulaşım sorununu uzun vadede çözecek bir çalışma sürdürüyoruz. Tramvay ilk aşama İZBAN İkinci aşama olacak” ifadelerini kullandı.