Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda yurttaşın katılımıyla, Güzeltepe Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüme ilişkin bilgi vermişti. Başkanı Tunç Soyer, Güzeltepe'de yaşayanların yıllardır kentsel dönüşümü beklediğini, çalışmalar kapsamında ilk adımı attıklarını söylemiş, “Heyecanlı olmamak mümkün değil. Çok daha kaliteli, güzel bir hayatı, yaşadığınız bu topraklarda sizler için tekrar kuruyor olacağız” demişti. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli’nin Güzeltepe bölgesi, ağırlıklı olarak 1965 Varto depremiyle Çiğli’ye yerleştirilen yurttaşlarımızın yaşadığı bir bölge. Bölgedeki dönemin konut sorunu, vatandaş tarafından gecekondulaşmayla çözülmüş. 1990’ların sonu 2000’lerin başında devletimizin çıkardığı çeşitli aflardan da yararlanılarak, yerel yönetiminde inisiyatif almasıyla tapusuz konut neredeyse o bölgede kalmamış. Bölgedeki dönüşümün başlaması, uzun süredir beklenen bir haberdi” dedi. 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZLE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ” 

Başkan Gümrükçü, bölgede başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında, vatandaşın, müteahhit eline bırakılmayacağına dikkat çekerek, “Şu an 300 civarında evi kapsayan ama önümüzdeki süreçte genişleyerek bütün bölgeyi hedefleyen bir çalışma başlattık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda çalıştığı bölge, Güzeltepe’nin en üst noktasında, sosyal donatı alanlarını da içinde barındıracak. Pazar yeri, kreş, spor alanı gibi sosyal donatı alanları, bölge içinde çözülecek. Bölge aynı zamanda Yakakent, Güzeltepe, Şirintepe, Evka2 ve Evka6 mahallelerine hizmet edecek sosyal donatıları da içinde barındıracak. Dönüşümün, Güzeltepe, Şirintepe gibi yapı stokunu yenileme ihtiyacı bariz bir şekilde görünen mahallelerden başlaması bizim için çok önemliydi. İzmir Büyükşehir belediyesi bölgede bulunan hak sahipleriyle yüz yüze görüşmeler yapacak. Büyükşehir Belediyemizin bu konuda tecrübesi çok yüksek, Uzundere ve başka alanlarda yaptığı çalışmalarla, vatandaşı müteahhidin eline bırakmayan bir anlayışla hareket ediyor. Biz de Çiğli Belediyesi olarak hem yurttaşlarımızın haklarının korunmasında ve geliştirilmesinde hem de Çiğli’nin gelişmesi amacıyla ortaya çıkacak sosyal donatı alanlarının yapılmasında, hayata geçirilmesinde İzmir Büyükşehir Belediyemizle hareket edeceğiz” açıklamasında bulundu.  

“BENİM İÇİN BÜYÜK MUTLULUK KAYNAĞI” 

Çiğli Belediye Başkanı CHP’li Utku Gümrükçü, “Bu kentsel dönüşüm çalışmasının başlaması benim için çok büyük bir mutluluk kaynağı. Çiğli Belediyesi olarak hazırlayıp, Bakanlığa sunduğumuz kentsel dönüşüm strateji bölgesinde hem Güzeltepe’nin bu bölgesine yer vermiştik hem de Güzeltepe, Şirintepe bölgesinin tamamını etap etap çözeceğimizi beyan etmiştik. Bu çalışmanın başlaması ve sonuçlanmasından sonra Çiğli Belediyesi olarak biz 3 bölgenin daha kentsel dönüşüm çalışmalarını hazırlayacağız ve Bakanlıkla paylaşacağız. Bu, Çiğli için önemli bir başlangıç, biz de üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.