GÜNDEME BAKIŞ- Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Gündeme Bakış TV’nin konuğu oldu. Gümrükçü, göreve gelmesinin ardından geçen süreci ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

İLK İŞ OLARAK…
İlçe başkanlığından belediye başkanlığında geldiğini, bu nedenle ilçenin sorunlarına hakim olduğunu kaydeden Gümrükçü, ilk olarak sosyal projelere yöneldiğini söyledi. Gümrükçü, “Ben ilçe başkanlığından geliyorum, bu sebeple ilçedeki birçok soruna, talebe hakimdim. Belediye Başkanlığı görevine gelince de geçmişte yaptığımız tespitleri hayata geçirmeye başladık, bu doğrultuda çalışmaya başladık. Bu taleplerin büyük çoğunluğunu da 1 yılda tamamlayacağız, bunu kendimize hedef olarak belirledik. İlçedeki eksikliklerin Çiğli Belediyesinin grup kültüründen kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple biz işe organizasyon şemasıyla başladık. Biz görevi devraldığımızda bilgi işlem müdürlüğü lav edilmişti. Bu bir belediye için çok önemli bir birim. Kadın ve çocuklarla ilgili herhangi bir birim yoktu. Çiğli bir spor kenti, ama spora dair bir birim yoktu. Bunların hepsini kurduk, hedefler koyduk, mesela Çiğli Spor Kulübünü 3’üncü lige çıkacağız. Spor yapmaya dünyayı değiştirmek istiyorsan işe kendinden başla, Çiğli’yi değiştirmek istiyorsan işe kendi belediyenden başla diyoruz” dedi.

‘İLK DEFA BAŞKAN GÖRDÜK DEDİLER’
Göreve başlamasının ardından sürekli vatandaşlar birlikte olduğunu ve kendilerini dinlediğini vurgulayan Gümrükçü, “Çiğli’yi tanıyorum ama yine de biz halkımızın taleplerini, önerilerini almak istedik. Birkaç ayımız talep toplamayla geçti. 27 mahallede sandık kurduk, sandıklara form koyduk, 2000’in üzerinde vatandaş bu formları doldurdu. Belediye başkan yardımcılarımız mahalle bazlı çalıştı. Diğer siyasi parti örgütlerinin ve meclis üyelerinin görüşlerini aldık, makamımı mahallelere taşıdım, muhtarlarla birlikte çalıştık. Çalışmaya devam ediyoruz. İhtiyaçlar, sorunlar sürekli değişiyor. Bu çalışmamız sürekli devam edecek. Makamımızı mahallelere hava şartları el verdikçe taşımaya devam edeceğiz. Vatandaşımız bu uygulamadan çok memnun, ‘ilk defa belediye başkanı gördük’ diyorlar, bunun dinlemekle alakalı olduğunu düşünüyorum. En çok söylenen ve şikayet edilen nokta ‘siyasetçi seçimden seçime geliyor’ Biz bunu değiştirdik. Her programda en az 100 kişi oluyor. Bizler de program öncesi ilçe sakinlerimize mesaj atıp bilgilendiriyoruz. Genel olarak kaldırım, yol, park arada da eğitim ile ilgili talepler oluyor. Belediyecilik 15-20 madde ile özetlenebilir. Vatandaş evden çıkınca başına ne gelir, ne yaşar, nerede yürür, evde sıkılınca ne yapar, parka mı gider, sinema mı ister, tiyatro mu ister? Bunları takip etmek gerekiyor. İşsizlik ile ilgili de talep ve iletiler var tabi ki ama işsizlik Türkiye’nin problemi, 1 milyon kişi işsiz maalesef. Muhtarlıklara konulan sandıklarla biz belediyeyi ölçmek istedik, halkımızın ne istediğine baktık, özellikle yol ve asfalt çalışması istiyorlar. Büyükşehir ile bunu koordineli olarak yürüteceğiz. Vatandaş hangi iş ilçe belediyenin, hangi iş büyükşehir belediyesinin, hangi iş hükümetin bunun ayrımını pek yapmıyor tabi ki… Biz bunu sahada anlatarak ve çalışarak yapıyoruz” diye konuştu.

EN ÖNEMSEDİĞİM PROJE…
Önemsediği projeyi açıklayan Gümrükçü, “Ben göreve geldiğim günden bu yana tabi ki her projeyi, ilçe için atılan her adımı çok önemsiyorum ama en çok Cemevi temelini atmayı önemsedim. Çünkü özellikle seçim sürecinde gerek başka siyasi partiler, gerekse Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü üzerinden olumsuz algı yaratılmaya çalışıldı. Ben aynı zamanda o Cemevi’nin şantiye şefi ve mühendisiyim. Temel attığımız mahallenin nüfusu 50 bin civarı, o bölgenin bir Cemevi’ne ihtiyacı var. Aleviler toplumsal yapının içinde varlar ama yakından baktığınızda dezavantajlı durumdalar. En eski Cemevi 20 yıllık bir geçmişe sahip, yeni yeni kendi ibadethanelerini oluşturuyorlar. Harmandalı yıllardır İzmir’in çöpünü çekiyor.  Öyle ki bazı insanlarımız hatta bazı mahallelerimiz istemekten yorulmuş artık, konuşmuyor, hem devleti, hem yerel yönetimleri dışladıklarını gördük. Biz sadece bölgeye Cemevi yapmakla kalmayacağız, 30 yıldır İzmir’in çöpünü çeken bölgenin hak ettiği değeri vermeye çalışacağız” dedi.

ALEVİ KÜRT DÜŞMANI OLARAK GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILDIM
Gümrükçü, “Parti içinde ve toplumsal bazı kesimlerde ben Alevi ve Kürt düşmanı gibi gösterilmeye çalışıldım, hatta bu hususta bazı programlarda pankart bile açıldı. Tabi ki bölgedeki insanlar, Aleviler bunun doğru olmadığını biliyordu çünkü ben onların elinde büyüdüm, beni onlar seçtiler” dedi.

ÇİĞLİ DÜNYADA TANINMALI ÇÜNKÜ…
“Katı atık bedellerinde yüzde 50 indirim yaptık. Belediye meclisinden de geçirdik” diyen Gümrükçü, Çiğli katı atık bedeli yüksek olan ilçelerimizden, bunu nasıl ayarlamamız gerektiği üzerine düşündük ve öncelikle bu grupların desteklenmesi gereken gruplar olduğunu düşündük, Temmuz ayında da meclisten geçirdik. Şimdi yeni bir oran belirleme çalışması var, bunlar yıllık olarak belirleniyor. Burada da bizim verdiğimiz bir taahhüt vardı, kanuni bir zam oranı yoksa devlet buna tefe tüfe uygulayın demiyorsa biz zam yapmayacağız yani 2020 de zam yok. Böylelikle bir dengelemeye gideceğiz. EURO Desk diye bir uygulamamız var. Türkiye’de Avrupa Birliği’nden akredite eğitim programlarını hazırlayan ve gençlerin Avrupa’da nasıl eğitim alacaklarını anlatan, bilgilendirme faaliyeti yapan bir kurum. Bu kurumun 80 tane şubesi var, birisi de Çiğli Belediyesi, şöyle düşünün Türkiye’de 80 tane il var 1 tanesi Çiğli’de dolayısıyla bunu önemsiyoruz. Çiğli’nin İzmir, Avrupa ve dünya çapında tanınması gerektiğine inanıyoruz. 1’inci tur öğrencilerimiz geldi ve gitti, 2’inci tur gelecek. İngilizceyi iyi biliyorlar, bu sebeple konuşma sınıfları açtık. Onlarla beraber konuşma pratiği yapılıyor. Avrupa’da kardeşlik anlaşmaları yapmaya başlıyoruz, Makedonya oldu, Fransa, Belçika, Londra’daki bazı belediyelerle görüşüyoruz. Almanya’da kardeşiz ama faaliyetler hususunda görüşüyoruz. Neden Çiğli tanıtılmalı dediğimizde özellikle Kuş Cennetimiz var, dünya çapında bir değer, kuşların göç haritasıyla ilgili Ege üniversite bir çalışma yaptı. Türkiye’den Avrupa’ya gidiyor kuşlar, bizim de Avrupa ile iyi ilişkiler kurmamız gerekiyor” dedi.

20 MİLYONLUK GELİRİN BİR KISMI ÇİĞLİ’YE YATIRIM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Gümrükçü konuşmasını şöyle sürdürdü:
 “Biz Çiğli halkı olarak çöple yaşamak istemiyoruz, çöp halk sağlığına, çevre sağlığına zarar veriyor ve Çiğli’nin gerçek değerini bulmasını da engelliyor. Şimdi yaklaşık 8-9 aydır çalışılan çöpten elektrik üretme projesi var. Sanıyorum bu aralar elektrik üretimine başlayacak. 20 milyon civarı bir gelir üretecek bu tesis. Belirli kısım Büyükşehir’e kalacak.  Kalanın Çiğli’ye yatırım olarak döneceğini düşünüyoruz. Bunun yanı sıra çöp kamyonlarının şehir içinden geçmesi, onların bıraktığı atıklar gibi sorunlar var. Başkanla geçen hafta görüştük, elektrik üretimi dünyaya duyurulacak. Bu yaz daha az bir çöp kokusu ile karşı karşıya kaldığımızı söyleyebilirim, önümüzdeki yıl sıfıra inecek. Atık suların toparlanması, içeride kurulan sistemlerle kokunun ve gaz kaçaklarının düzenlenmesi ile alakalı alt yapı tamamlandı. Sadece şehir içinden geçen çöp kamyonu kalacak, yeni bir güzergahla kentin içinden geçmeyen bir rota bulunacak ve bu sorun da çözülecek. Sistem orada duracak ama halkın üzerinden olumsuz etki kalkacak. Sonra değerlendireceğiz, bu tesisin ekonomik ömrü, karlılık oranına bakacağız.  Belki ilerleyen süreçte Yamanlar, Küçük Menderes, Bakırçay, Yarımada’da tesisler kurulabilir ve başka yerlerde de açılan tesisler Çiğli’nin yükünü azaltacaktır”

BELEDİYENİN MALİ TABLOSUNU DEĞERLENDİRDİ
Çiğli’de borçlu bir belediye devraldığını, borcu ödemek için finans kaynakları yaratmaya çalıştığını dile getiren Gümrükçü,  Türkiye’nin hiçbir yerinde belediye başkanı değişirken borçsuz geçiş olmaz, birkaç örnek var ama bu bir genel değerlendirme. Genellikle de belediyelerin bütçesi seçim döneminde tüketilir. Kasada para yok. Bizim belirlemediğimiz bir harcama listesi var. Bizim şahsımızın bütçesi 2020 yılında görülecek. Çeşitli finansman artırma çalışmaları yapıyoruz. 166 milyon geçen yıl belediyenin kasasına girmiş, biz bu rakamı geçeceğiz. Bütçemizi 300 milyona çıkartacağız ve ciddi yatırım imkanımız olacak, bu bizim hedefimiz. Personel maaşı giderleri yüzde 70’lere vuruyor, kanuni limit yüzde 40’ı tabi 70’in içinde sigorta gibi maliyetler de var. Personel maaşı ödenecek, geriye ne kaldı, kalan nereye harcanacak, bunları düşünmeniz gerekiyor. İnsani Gelişme Vakfı var, Cumhuriyet Halk Partisi seçim kampanyasında da kullandı. Türkiye’nin en gelişmiş 20 ilçesinin 18’ini bizim partimiz yönetiyor idi, Çiğli orada 67’inci sırada, neden bu sırada? Çiğli’yi aşağıya çeken 3 kriter var, kültür ve sosyal hayatın aktif olmaması, engelli kadın çocuk, yaşlı hizmeti üretilmemesi, park gibi alt yapı kavramı içinde üretimin eksik olması, diğer 4 kriter iyi. Bende bu üçüne eğilme ve parayı harcama kararı aldım. Mahallelerde tiyatro, sinema gibi faaliyetler yapacağız. Yaz sineması, yaz konseri gibi projeler yapıyoruz. 65 yaş üzeri kadınların evlerinde bakımı yapılıyoruz. 400 haneye sıcak yemek götürüyoruz, bu sayıyı önümüzdeki yıl artıracağız. Hasta bakımlarıyla ilgili çalışmalarımız var. Sosyal yardıma başlayacağız bunun kart veya nakit olması hususunda karar vereceğiz” diye konuştu.

16,5 MİLYON BORÇ ÖDEDİM
Konuşmasını sürdüren Gümrükçü, şunları söyledi:
“Göreve geldiğimizden bu yana 16,5 milyon borç ödedim, Ekim ayı ile beraber 20 milyon diyebiliriz.  Geçtiğimiz 6 aylık dönem ile 2018 yılının 6 aylık dönemini karşılaştırdığımızda geçen 6 ayda 112 milyon belediyenin kasasından çıkmış, bu 6 ayda ise 90 milyon belediyenin kasasından çıkmış, dolayısıyla 20 küsur milyon tasarruftayız, 20 oradan, 20 buradan iyi durumdayız. Artırdığımız para ile mahallelerde kreş, masal evi ve parklar yapacağız.”

GENEL BAŞKANIMIZLA 40 DAKİKA GÖRÜŞTÜK
Geçtiğimiz günlerde Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme hakkında detaylar veren Gümrküçü, “6 ayda ne yaptığımızı dair Sayın genel Başkanımıza bilgi notu ilettim, 100. gün raporunu da başkana teslim etmiştim, kendisi çok ilgili, 40 dakika civarı sohbet ettik. Biz Türkiye genelinde iktidar değiliz ama yerel yönetimlerde iktidarız. İktidarın anahtarı yerel yönetimlerdeki başarı ve yatırım bugün alınan yüzde 30 oy, disiplinli çalışma ile yarın yüzde 40’lara çıkacaktır, bu da örgütsel disiplinle olur. Yani belediye başkanı il başkanının otoritesine bağlı kalmalı, bunu sağlayabildiğimizde daha disiplinli bir Cumhuriyet Halk Partisi ve iktidar adayı algısı yerleştirilebilir. Diğer türlü parti disiplini dışında belediye başkanları ile bu iş olmaz, hatta örgüt işlerine karışırlarsa hiç olmaz. Genel başkanımız dinliyor, hesap uzmanıdır kendisi, notlarını alır, bu ilgisi bizi memnun ediyor. Partimiz bize bir başarı kriteri koyarsa eğer, bizim de kendimiz ölçme imkânımız olur” dedi.

OTOPARK BÜYÜK SORUN  
Çiğli’nin otopark sorununa değinen Gümrükçü, “Büyük bir problem yaşıyoruz ve yaşamaya devam ediyoruz. Biz İZBAN hattı yer altına alınsın, Anadolu Caddesi’nin rahatlamak amaçlı itfaiyenin oradan alt geçit yapalım derken bunu kast ediyoruz. Çiğli transit bir ilçedir. Çanakkale yolu üzerinden otoban Anadolu Caddesi’nden ikiye bölünüyor. Yakında İstanbul Otobanı bağlantısı olacak. Kent nüfusu git gide artıyor. Kent içi ulaşımı için yollar yapılması gerekiyor. Anadolu Caddesi üzerinden devlet hastanesine bir yol yapılması gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu yatırım programını alıyor. Önümüzdeki yıl bunu sanıyorum ki bitecektir. Anadolu Caddesi üzerinde zaten yol dar bir de araçların park etmesi ulaşımı zorlaştırıyor. Bunun dışında tramvay projesi geliyor. Önümüzdeki yıl içerisinde bunun bitirilmesi planlanıyor. Bununla ilgili yazımızı daha yeni gönderdik. Tramvayın gelmesi ile beraber küçük bir sorun yaşacağız. Özellikle, Ataşehir, Küçük Çiğli ve Balatçık ile beraber, yani demir yollarından üzerinde. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Demiryolları belirliyor. Sadece ulaşımla ilgili bir genel sekreter yardımcısı görevlendirildi. Sadece bu konularla ilgileniyor” dedi.

3 MAHALLEDE RUHSATSIZ İŞYERİ SAYISI RUHSATLI İŞYERİ SAYISINDAN FAZLA
Çiğli’de sanayi sitelerinde ruhsatsız işletmelerin fazlalığına dikkat çeken Gümrükçü, “ Yerel yönetimlerde yasa değişikliğine ihtiyaç var. Bu konuyla ilgili ben aktif bir rol oynamak istiyorum. Birçok noktada eksiklikler bulunuyor. Mesela vergi dairesinde kayıtlı olan bir kişinin iş yeri açtığını biz belediye olarak göremiyoruz ki biz ona ruhsat verelim. Böyle kaçak işler artıyor. Belediye ruhsat veremediği için gelirleri azalıyor. İçişleri Bakanlığı ile Vergi Dairesi’nin bununla ilgili bir protokol imzalaması gerekiyor. Bir sanayi sitesini arkadaşlarımız gezdiler. O sanayi sitesinde işyerlerinin dörtte birinin ruhsatsız işletmeler olduğunu gördük. 3 mahallede ruhsatsız işyeri sayısı ruhsatlı işyeri sayısını geçmiş durumda. Biz bunları belediye olarak göremiyoruz. Ticaret odası, Esnaf odası Vergi Dairesi ve belediyeler ortak çalışmıyor. Eğer ortak çalışmaları halinde belediyelerin de gelirleri aratacaktır.  Kamu personel konusunda atıl alanlar var. Bunu da genel merkezlerle çözeceğiz” dedi.

MAAŞLARININ 2 GÜN GECİKTİĞİ İÇİN EYLEM YAPTIKLARINI SÖYLEDİ
Çiğli Belediyesi’nde şuan işten çıkarmaların söz konusu olmadığını, belirten Gümrükçü,  “Şuan işten çıkarılma yok. Göreve başladığımızda dönemde bankamatik iddiasıyla görevden almalar oldu. Biz onlara bankamatiksiniz diyoruz, onlar da değiliz diyorlar. Bununla ilgili mahkeme devam ediyor. Şu son eyleme bir anlam veremedim. Neden, diye oldu, kim yaptı? Onla konuşuyorum, benim alakam yok diyor, bunla konuşuyorum benim alakam yok diyor. Neden eylem yaptığınız diye soruyorum maaşlar geç yattı diyorlar. 20’sinde yatıyordu, 22 oldu dediler. Geçtiğimiz dönemde de Çiğli Belediyesi maaşları 20’si ile 25 arasında yatılıyordu. Biz de 22’sinde yatırdık. Bunu sendikacı arkadaşlarımızla görüştüğümüzde de söyledim. İller Bankası’ndan gelen pay 2,5 milyon kesintiye uğradı. Bunu bir hafta önce söyledim. Bu miktarın toplanması için biraz zamana ihtiyaç olduğunu söyledim. Çarşamba günü maaşları yatırdık. Kendileri de maaşların yatacağını biliyorlardı. Neden yaptılar onu almadım. Biz işçisiyle barışık olan bir belediye olmak zorundayız ki verimlilik artsın. Bir iki gün gecikmesinin ardından eylem yapmalarına anlam veremiyorum. Başka şeyler olabilir. Bazı arkadaşların kişisel kariyer planlamaları olabilir.  Kendisini işçi sınıfı üzerine koyma çabaları olabilir. Bacağız, ilerleyen günlerde değerlendireceğiz” diye konuştu.

İZKUŞ projesinin iptal edilmesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Gümrükçü, “Aziz Kocaoğlu döneminde İZKUŞ üzerinden kuşlara çok büyük yatırımlar yapıldı. Mesela, kuşlar için yapay üreme alanları yapıldı. Benim aklımda kalanlar belediyeler tarafından milyonlarca yatırım yapıldı. Onlara göre biz eksik yapmışızdır, bize göre onlar eksik yapmıştır. İki yıl önce protokol iptal edildi. Şimdi belediyeler buraya yatırım yapamıyorlar. Bu protokolü yenilenmesi gerekiyor. Bunun için bir heyet kurulup, taslak hazırlanıp Ankara’ya görülmesi gerekiyor. Bunun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer koordine etmesi gerekiyor. Biz de evsahibi olarak onun içerisinde yer alıyoruz. Başkanla da konuştuk, üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazır olduğumuzu ilettik. Sadece Kuş Cenneti değil de bu Gediz Deltası dünya insanlık Mirası’na alma ile ilgili 2 yönlü bir değerlendirmemiz olacak. Hem Kuş Cenneti’ne yatırım yapacağız hem de Gediz Deltası’nı Dünya İnsanlık Mirası’na sokmuş olacağız. Yereldeki adalet ve Kalkınma Partili arkadaşlarımızla konuştuğumuzda onlar da böyle olmasını istiyorlar” dedi.

İLÇE BAŞKAN ADAYIM YOK
İlçe kongresinde örgüte karışmayacağını ve ilçe başkan adayının bulunmadığını söyleyen Gümrükçü, “Çiğli’de belediye işlerimin çok yoğun olmasından dolayı delege seçimlerini çok takip etmiyorum. Dün sadece mahalle delegeleri için itirazların son günü olduğunu söylediler. Kasım ayı içerisinde mahalle delegeleri seçimi yapılacaktır. 400 civarında bir arkadaş seçilecek. Şöyle bir sıkıntı var, 10 delegeden 400 delegeye düşürüyorsunuz. Burada gerilim olmaması söz konusu değildir. Çeşitli Saiklerle delege olmak istiyorlar. İl delegesi olmak istiyor. Bu süreci ilçe başkanımızın doğru şekilde yönetmesi gerekiyor. Belediye başkanının da kendisini bu konuda mindere çekmek isteyen arkadaşlara karşı koruması ve dışında kalmasını bilmesi gerekiyor. Bir ay delege seçimi, bir ay da ilçe seçimi, 2 ay belediye başkanı belediye ile değil de siyasi faaliyetlerle uğraşmak zorunda kalacaktır. Sonrasında delege biz sizi seçtik şu sorun var diyecektir. Bu sorunla da uğraşmak zorunda kalacaktır. Dolayısıyla en doğrusunun belediye başkanının sürecin dışında kalması olacaktır. Belediye başkanın gönlünde birisi vardır, birisine oy atmak zorunda kalacaktır tabii ki. Bunu demek istemiyorum. Belediye başkanı elindeki kamu olanaklarını kullanmamalıdır ve örgüte bir siyasal dayatma yapmamalıdır. Benim ilçe başkanı adayı yok. Ben kimseye bunu destekleyin demem. Zaten liyakat sahibi olan o delegenin içerisinde süzülür gelir. Belediye başkanı kaybeden bir ilçe başkanın elini kaldırmaz. Kazanacak bir kişinin elini kaldırılsa benim dediklerim olur. Onun dışında kaybedecek birinin elini zorla kaldırmış olursa aynı hatalarla baş başa kalmış oluruz. Geçmiş dönemde de bunun nedeni bizim belediye başkanlarının ilçe seçimlerine müdahale etmesi oldu” dedi.

BU DÖNEM ÇİĞLİ’NİN İKİ YAKASI BİR ARAYA GELDİ
Gazeteci Onur Çakır’ın “Geçen sefer, belediyeye karşı ilçe başkanlığını kazanmıştınız” eklemesine devam eden Gümrükçü, “Geçen sefer değil, biz 20 yıldır bunaya yapıyoruz. Sayın Ali Rıza Koçer ve arkadaşlarımızla birlikte belediyeye rağmen kazanıyoruz. Bu dönem Çiğli’nin iki yakası bir araya geldi. Belediye ve Örgütsel gücü elinde tutan yapılar bir ara araya geldi. Mesela benim ilçe başkanlığı seçilmemdeki süreçte örgüt karar verdi. Ben ilçe başkanlığı değil il başkanlığı istiyordum ve bunu da herkes iyi biliyordu. Seçilen delege arkadaşlar benim aday olmam yönünde ısrar ettiler. Delegeler ilçe başkanını ön seçimle belirlediler. Kapalı zarfta kimi ilçe başkanı olmasını istediğini belirlediler. 280 katılımlı bir seçimde bana 230 oy atıldı. Böyle bir yöntem de izlenebilir” dedi.  

DENİZ YÜCEL ÇOK TİTİZ BİR İNSAN
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel hakkında görüşlerine anlatan Gümrükçü, “İl kongresinde Deniz Yücel ile birlikte birbiriyle kavga etmeyen iki aday olduk. Bu kongrede adaylar çıkarsa birbirleriyle kavga etmezler. Deniz Yücel, genç, dinamik iyi bir hukukçu, detaycı ve titiz bir insan. Konuşmalarında da her kelimeye, noktasına ve virgülüne dikkat ediyor. Başarılı olup olmadığının takdirini genel olarak CHP verecektir. O da CHP’ye hesap verecektir. Gördüğümüz kadarıyla partinin kamuoyunda tartışılan konular ile ilgili geri durmayan bir il başkanıdır. Şuan daha da atak gibi duruyor. Başarı kriterine hangi penceresinden bakıldığına göre değişir. Siz dersiniz ki 22 ilçe vardı ben 25’e çıkardım. Öbürü der ki 30 ilçe vardı 5’ini kaybettin. Dolayısıyla bunun CHP örgütüne bırakmamız gereken bir tartışma olduğunu düşünüyorum” dedi.

UZLAŞI ADAYI TALEBİNİ YERİNDE VE OLUMLU BULUYORUM
“Uzlaşı adayı olur mu?” sorusuna Gümrükçü, “Sayın genel başkanın bu yönde bir talebi bulunuyor. Ben bu talebi yerinde ve olumlu görüyorum. Neden derseniz, geçmişte CHP yerel yönetimlerde iktidar olmayan, belki genelde de iktidar şansı bulunmayan, yüzde 25-26 bandında gezen bir siyasi partiydi. Bu dönemde CHP iktidar adayı bir siyasi partidir. Dolayısıyla büyük illerde konsensüs adayıyla seçimlere girmesi partinin enerjisini içerisindeki değil, dışarıya doğru harcamasını sağlayacaktır. Doğru il başkanı iyi bir il yönetim adayı kurabilir. Bunu da Şubat ayında göreceğiz” diye konuştu.