CHP İzmir’de farklı kademelerde görev aldıktan sonra partisi tarafından Narlıdere Belediye Başkan adayı olarak gösterilen ve rekor oyla seçimi kazanan Ali Engin, ilçenin kaderini değiştirmek için kolları sıvadı. Yüksek bir oy oranıyla seçildiğini, bu durumun omuzlarındaki yükü daha da artırdığını anlatan Başkan Engin, “Narlıdere’nin nüfusu ve bütçesi fazla değil ama biz bu ilçemizi güzel hizmetlerle buluşturacağız. İdeallerimizi burada gerçekleştireceğiz. 3 yıl il başkanlığı yaptım. ‘Şimdi siyaset değil hizmet, icraat zamanı’ diyorum. Bazı ilçelerin sorunları ortak. İlçeyi betonlaştırmama ve nüfusu artırmama gibi bir çizgimiz var. Narlıdere’nin günü birlik ziyaretçi sayını artırmak istiyoruz. Denize kıyısı olan bir ilçeyiz. Butik oteller yapılabilir. Yeme içme alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları yapacağız. Değerli olan ilçeyi marka haline getirmek istiyoruz. Artık şehirler ve ilçeler yarışıyor. Rekabette geri kalmayacağız. 100 gün çok olumlu geçti. Kafamda oluşan projeleri burada uygulayabileceğimi gördüm. Cesaretimi artırdı. Düşündüğümüz her şeyin projesini yaptık. Altlığı hazırladık. Bundan sonra icraata geçeceğiz. Kadın Kooperatifini kurduk. Narlıdere metrosu bittiğinde sahne açılmış olacak. Sokaklarımız buna hazır olacak” dedi. 
30 YILDIR TAKİP EDİYORUM
İş insanı ve icracı bir kişiliği olduğunu vurgulayan Narlıdere Belediye Başkanı Engin, “Şehrin sorunlarını iyi takip eden bir siyasetçiydim. Kentin gelişmesini, büyümesini, ulaşım, alt yapı sorunlarını hep takip ettim. Bunun meyvelerini şimdi alıyorum. Şehrin 30 yılını çok yakından izledim. Çeşitli kesimlerin görüşlerini biliyorum. Bu benim için avantaj oldu”

EN MUTLU OLDUĞUM…
Engin, göreve geldikten sonra özellikle temizlik konusuna önem verdiğini belirterek, “İzmir’in en temiz ilçesi Narlıdere. Bu konuda gerçekten çok iddialıyız. Vatandaştan bu takdiri görüyorum. Abdül Başkanın çabalarının üzerine ne koyarız diye çalışıyoruz. Ayrıca kahvehanelere kütüphane projemiz de çok beğenildi.  Kahvehaneler sadece oyun oynama yeri değil oralarda insanların kitaplardan faydalanmasını istedik. Tepkiler çok olumlu” dedi. 

LİYAKATE ÖNEM VERİYORUZ!
Narlıdere Belediyesi’nin her kademesinde liyakate önem verdiğini vurgulayan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, şunları söyledi: 
“Kadın Kooperatifini kurduk. 150 kadınımız meslek kursuna devam ediyor. İşin ehline vermek önemli. Kooperatifin başındaki arkadaşımız özel sektörden geldi. Burası bir şirket gibi. Rekabet edecek, ayakta kalacak ve para kazanacak. Bu parayı da kadınlara pay edecek. İşi ehline verdik. Liyakate çok önem veriyorum. Narlıdere Belediyesi’nde biz bunu gerçekleştiriyoruz”

DAHA ÇOK MEYDAN, BUTİK OTELLER, ALT YAPI ÇALIŞMALARI…
Engin, Narlıdere’yi insanların uğrak yeri haline dönüştürmek istediklerini ifade ederek, “Daha çok yayalaştırma… Butik otellerin olduğu, restorasyonların tamamlandığı, sokakların aydınlık olduğu, barış ve uzlaşı kültürünün daha da yoğunlaştığı, kültür ve sanat faaliyetlerinin arttığı, imajının ve değerinin daha da arttığı bir ilçe hayal ediyoruz ve bunu yapacağız. Küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratacağız” dedi.