Yerel seçimlerde rekor bir oyla göreve gelen Narlıdere Belediye Başkanı CHP’li Ali Engin, geçen 1.5 yılını Gündeme Bakış'a değerlendirdi, projelerini anlattı. 4 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet yolu projesini önemsediğini, önümüzdeki Eylül ayında bitecek bu projeyle deniz ve ormanın birleşeceğini söyledi. Başkan Engin, “Yürüyüş ve bisiklet yolu projemiz seçim vaatlerimiz arasında bulunuyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de bisiklet yollarına büyük önem veriyor. Biz de sokakların sağlıklaştırılmasına, bisikletin, yürüyüşün esas olduğu bir konsept oluşturduk. Yayalaştırılmış sokaklar, oturma alanları gibi yerler tasarladık. Ortaya koyduğumuz konseptin önemli bir bölümünü başlattık. Daha büyük yeşil alanlar oluşturacağız. Yayaların kullanacağı alanlar oluşturuyoruz.  4 kilometrelik güzergah, ilçemizin en merkezi noktalarından geçecek. Hem bisiklet sürmeyi hem de yürüyüşü teşvik edeceğiz. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Narlıderelilerin sokakta daha çok vakit geçirmesini ve ilçeye olan aidiyet duygusunun artmasını hedefliyoruz. Orman ile sahili bu proje ile birleştireceğiz” dedi.

ÇARPAN ETKİSİ YAPAN PROJELER

Başkan Engin, projeleri hayata geçirirken çarpan etkisini yapmasına büyük özen gösterdiklerini vurgulayarak, “Şehrin ekonomisini canlandıran projeleri önemsiyorum. Yukarıköy’de evleri restore ediyoruz. Orayı hem koruyacağız hem de ekonomiye dönüştüreceğiz. Günü birlik turizm bizim için önemli bir hedef…Önümüzdeki yıllarda butik otelciliğe özendireceğiz. Slow Food Birliği’ne üye olduk. Yeme-içme, gastronomi kenti olma iddiamızı sürdürüyoruz. Birbirini destekleyen, ilçemizin ekonomisini kalkındıracak, istihdama destek olan projeler hayata geçiriyoruz. Bunu yaparken de doğayı tahrip etmiyoruz” dedi.

HEDEFLERİ KOYDUK

Metronun Narlıdere’ye 2 yıl içinde geleceğini anlatan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, şunlar söyledi:

“Metro bize büyük avantaj sağlayacak. Narlıdere’ye gelmek kolaylaşacak. Biz de bunun hazırlığını yapıyoruz. Önümüzdeki 2 yılda alt yapı ve projeleri bitireceğiz. İnsanlar buraya artık zaman geçirmek için gelecek. Sahil Evlerinde tenis tesisinin temelini önümüzdeki süreçte atacağız. 3 kort olacak. Sosyal tesis olacak. Yaptığımız tüm projeler insan odaklı. Kültür, sanat, spor, sağlıklı beslenme…Önümüze hedefler koyduk. Bunu yaparken de bilimsel araştırma da yaptık, yapıyoruz. Park Orman Narlıdere projemizi Ekim ayının sonunda hizmete açacağız. Şehir merkezine 1.5 kilometre doğanın içinde harika bir tesis olacak. Derelerin aktığı, tabiatın tam ortasında…İzmir’in en güzel alanlarından bir tanesi. Bu güne kadar saklı kalmış. Oraya yapacağımız tesisle İzmirlilerin hizmetine sunacağız. İmkanları büyük belediye değiliz. Mazerete sığınmadık. Pandemi döneminde bile projeler devam etti. Belediyeler bir yandan tasarruf edecek bir yandan yeni kaynaklar yaratacak. İnsan kaynağımızı da doğru kullandık. Gelirlerimizi doğru kullandık. Elimizdeki arsaları iyi kullandık. Büyükşehirle, Valilikle, Kaymakamlıkla işbirliği yaptık. Yıllara dayanan iş tecrübemiz kolaylık sağladı. Bunu Narlıdere’nin lehine kullandık. Arkadaşlarımızla birlikte hizmetlerimizi yapıyoruz”

5 YILIN SONUNDA…

Görev süresi dolduğunda Narlıdere’nin çok farklı bir ilçeye dönüşeceğine dikkat çeken Başkan Engin, “5. yılın sonunda sokakları değişmiş, insanların sokaklarda rahatça yürüdüğü (araçsız alanlar), meydanlarında buluştuğu, herkesin geldiği, lezzetli yemeklerini tattığı bir ilçe yaratacağız. Bu hedef için gerçekten çok çalışıyoruz” dedi.

İCRAATÇI BAŞKAN YAKIŞTIRMASI BENİ MUTLU EDİYOR

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “icraatçı başkan” nitelendirmesinin kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Siyaset meslek değil. İl başkanlığı yaptım. Mesleki tecrübemi belediye başkanı olarak insanlara aktarıyorum. Hizmetlerimle anılmak istiyorum. Şimdiden insanların yapılanlara ilgisi, teşekkürü gerçekten önemsiyorum. Benim için bu çok önemli. ‘İcraatçı başkan’ nitelendirmesi tabi ki çok önemli. Vatandaş icracı insanları çok sever” dedi.  

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ

Engin, ilçede yürütülen kentsel dönüşümle ilgili ise şunları söyledi:

“Geldiğim günden beri kentsel dönüşüme önem veriyorum. Binlerce insan mağdur. Bakanlıkla işbirliği içindeyiz. İletişim halindeyiz. Atatürk, Ilıca, ikinci İnönü, Narlı Mahallerinde dönüşüm projemiz var.

430 bin metrekare ve 5 bin konut. Büyükşehir’le de yapmayı düşündüğümüz bir alan var. Bunlar bittiği zaman ilçemizin kentsel dönüşümü tamamlanmış olacak. 10 yıl sürecek bir proje”

SPOR VADİSİ GELİYOR

Spor vadisi projesinin temelini önümüzdeki yıl atmayı planladıklarını anlatan Başkan Engin, “45 bin metrekarelik bir spor vadisi projemiz var. İçerisinde kapalı spor salonu ve yüzme havuzu da olacak. Yeme içme alanları olacak. Şehrin merkezinde içinde binlerce ağacın olduğu bir vadi. Bunu 3 yıl içinde bitireceğiz” diye konuştu.

HİÇ KİMSEYİ AYIRMIYORUZ

Narlıdere kimseyi ötekileştirmediklerini ve imkanlar dahilinde herkese ulaştıklarını vurgulayan Engin, “Hiç kimseyi ayırmıyoruz. Ben herkesin belediye başkanıyım. Pandemi sürecinde tüm partilerin ilçe başkanlarını aradım. Gıda desteğimizi ulaştırmak için isim istedim. Kimseyi ayırmadığımız vatandaş da fark ediyor” dedi.