Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’nin İzmir’deki tecrübeli ismi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, parti içi yarışla ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Batur, “Deniz Yücel aday olursa onu desteklerim” sözünün arkasında olduğunu vurguladı. “Benim görüşümde bir değişiklik olmaz” diyen Başkan Batur, “Örgütle iç içe olan, beraber yol yürüyen bir belediye başkanıyım. Bununla övünüyorum. Bu bir kavga, çatışma değil yarış olabilir. CHP diğer partilere benzemez. CHP’de demokrasi vardır. Bu dönem itina ile götürülmesi gerekiyor. Genel başkanımızın uyarıcı demeçleri var. ‘Kavga olmasın, uzlaşı adayları bulalım’ diyor. Genel başkanımızın uzlaşı adayı istediğinde parti olarak genel başkanımızın talibine yardımcı olmamız lazım. İktidara yürüyoruz. Belediye başkanları güzel işler yapmak zorunda ayrıca bu kongreler sürecini barış içerisinde gitmesi lazım. Bana bir rol verilirse ben hazırım. Örgütleri tanıyoruz. Uzlaşıyı arayacak çalışmalar da ben de olabilirim tecrübeli isimler var. Kavga ortamı bizi bir yere götürmüyor.

Yarış olabilir. Önemli olan kola kola yürümek. Yapmazsak sıkıntı olur” dedi.

MAVİ LİSTE AÇIKLAMASINI DEĞERLENDİRDİ
Başkan Batur, mavi listenin açıkladığı 7 maddelik deklarasyonla ilgili değerlendirmede bulunarak, “ Mavli liste kendisine göre bir çalışma yöntemi belirlemiş. Farklı renkte listeler çıkar. Bir çalışma yöntemi. 7 madde var. Buna CHP içerisinden bir kişi hayır demez. Süreç önemli.

Genel başkanımızın uzlaşı ve birlikte hareket etme talimatlarına uyan çalışma yapmamız lazım. 2023 son seçim. CHP ve ittifakları bu ülkede iktidar olacak. Buna inanmamız lazım. Kendi içimizde yarış yerine kim bakan olacak onla uğraşmamız lazım. Parti dışında ülkeyi yönetme yarışı olmalı” diye konuştu.

BUGÜN İTİBARİYLE UZLAŞI ZOR GÖZÜKÜYOR AMA
Başkan Batur, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün itibariyle uzlaşı olmayabilir ama ileride olabilir. İlçe kongreleri bittikten sona değerlendirilir. İktidara en çok yaklaştığımız süreç. Attığımız adıma, söylediğimiz söze hepimiz belediye başkanlarımız, örgütlerimiz dikkat etmeli. Kavgalı eve kız verilmez diye bir söz var.

Uzlaşı olmazsa yarış olur. Buna bir şey demiyorum” dedi.