GÜNDEME BAKIŞ- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur TV35 ekranlarında kentsel dönüşümle ve parti için konular ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

VATANDAŞIN OLMADIĞI BİR KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN BAŞARISI SIFIRDIR
Başkan Batur, “Seçim sürecinde özellikle sırtlardaki mahalledekilerin en büyük beklenti olduğunu gördük. Narlıdere gibi yapacak mısınız başkan diye sorulardı. Bekleyip bir sene içerisinde planlarını bitirip çalışmaya başlayacağımızı söyledik. Birincisi kimse mahallesinden gitmeyecek, komşusu değişmeyecek. Oturduğu sosyal donatı alanlarıyla destekleyen planlar getireceğimizi söylemiştik. 10 mahalleyi kapsayan 300 hektarlık alanda projeyi bitirdik. Gültepe planları için askıya çıkacağız. Tahminen Tunç Başkan önümüzdeki hafta imzalayacak ve askıya çıkacağız. Daha sonra vatandaşlara anlatacağız. Vatandaşlara yerlerini satmayın diyoruz. Aynı Narlıdere’deki gibi vatandaşın teminatı biz olacağız. Biz mahallelere bir kere değil belki 5 kez anlatacağız. Vatandaşın olmadığı bir kentsel dönüşüm başarısı sıfırdır” dedi.  

SOSYAL YAŞAMLARINA KATKI SAĞLANACAK
Gültepe’de yapılacak kentsel dönüşümün ardından bölge halkının sosyal yaşamına önemli bir katkı sağlanacağını vurgulayan Batur, “Kentsel dönüşüm Betonarme binaları değerlendireceğiz. Narlıdere modeli dediğimiz de o. Narlıdere’de belediye yerleri vardı onları kullandık. Onlardan feragat edip vatandaş lehine kullanacağız. Burada da öyle yapacağız. Konak’ta 300 hektarlık yerde yaklaşık 43 hektarlık alan var. Burada sosyal tesis alanı olarak da değişim sağlıyoruz. Şunda 2.7 hektar park var, biz bunu 25’e çıkartıyoruz. Spor alanları 2.9 hektar. Sağlık tesisleri 1.5 hektar. Kişi başına 13. 7 metrekare yeşil alan.  Şuan 0.8 metrekare oluyor. Yani 13 kat arttırıyoruz. Kentin sosyal yaşamına katkı sağlayacak bir çalışma olacak” dedi.   

SIRADA BEŞTEPELER  
“Gültepe planları bitti ama biz boş durmadık” diyen Batur, “Beştepeler Bölgesi yani 200 hektarlık alanın çalışması bitirdik. Bunun içerisinde 1. Kadriye, 2. Kadriye, Zafertepe Eşrafpaşa Bölgesi ile Cici Park’a olan bölgenin de çalışmasını tamamladık. Eylül ayına yetiştiremeyeceğiz. Çünkü sunum yapacağız tüm kurumlara. Projeyi anlatacağız. Odalarımızın da görüşlerini alıyoruz. Şuan o aşamada. En az Gültepe planları kadar iddialı bir proje olacak. Planları biz yapıyoruz. Dışarıya yaptırmıyoruz. Beştepekler’de en az Gültepe kadar önemli. Yenişehir Hilal başlayacak Mersinli’ye kadar alanı düzenlememiz gerekiyor. Bu alanların bizim yürüteceğimiz projeler. Büyükşehir’in de çalışması var. Ege Mahallesi, Ballı Kuyu... Yeşildere mahallelerinde Büyükşehir çalışıyor. Ege mahallesinde planlamalar bitti. Tunç Başkan bu konuda kararlı. Konak’ta bir plan anayasası ortaya çıkacak. Bunun 5 sene içerisinde bitmesi mümkün değil ama bir plan olacak” diye konuştu.  

MUHARREM İNCE’NİN SÖYLEMLERİYLE EYLEMLERİ BİR OLMADI 
‘100 Günde Memleket’ hareketini başlan Muharrem İnce ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Batur, “Muharrem Bey, Cumhurbaşkanı seçimlerinden sonra geriye gitti. Yaptığı uygulamalar söylemleri nedeniyle. Söylediğiyle eylemi bir olmadı. ‘Hiçbir zaman genel başkanın karşısında olmayacağım’ dedi, gitti imza topladı. 4 kişi konuştuğu olayı kamuoyunu paylaştı. Genel başkanımız cumhurbaşkanı ayayı olarak kendisinin elini kaldırdı. Hepimiz başarısı için çalıştık. Önümüzdeki süreçte ittifaklar süreci. Bu süreci en iyi yönetecek de Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Yerel seçimler seçimlerin mimarı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Bunun karşılığında delegeler Kurultay’da rekor oranda oy verdi. Sayın İnce, Partiye zarar vermemesi gerekiyor. Zaten iyi bir partili. Demeçleriyle davranışlarıyla o nezaketi göstereceğini düşünüyorum. Bu süreç şu aday denilecek bir süreç değil. Siyasette 24 saatte değişiyor. Günü birlik karar alan bir hükümet var. Partiye zarar vermeyecek çalışması doğru olacak” dedi.   

PM DEĞERLENDİRMESİ 
Parti Meclisi’ne giren İzmirlileri değerlendiren Batur, “Parti meclisi seçimlerinde İzmir sonuçlar gayet iyi. Özellikle seçilen arkadaşlarımız yıllardır mücadele eden gençlik kollarından gelen Devrim Barış Çelik ve Ednan Arslan var. Rıfat Nalbantoğlu, İl Başkanlığımızı yapmış, partiye emek vermiş bir isim. Yine Selin Hanım yıllardır parti üst kurulunda çalışmış ve bu dönem daha önemli görevler alacağına inanıyorum. Mahir Polat YDK’ya girdi. Kendisi çalışmış, kendini sevdirmiş, başarılı bir arkadaşımız” diye konuştu.