Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ- Konak’ın tecrübeli Belediye Başkanı Abdül Batur, Kurban Bayramı’nı esnaf, dernekler ve Sivil Toplum Kuruluşları ziyaretleri yaparak geçirdi. İlçe sakinleriyle hem bayramlaşan hem de taleplerini dinleyen Batur, normal belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyeciliğin bir yaşam tarzı olduğunu ifade etti. Belediyecilikte mesai kavramı olmadığını vurgulayan Batur, “Belediye Başkanlığı temposu, sosyal yaşantınızdan ödün veren bazen kendi istekleriniz dışında, alanda çalışmayı gerektiren, en önemlisi de büyük bir mesai isteyen bir görev. Çünkü vatandaşın cenazesinde, düğününde, iyi gününde, kötü gününde, bayramında yanında olmanız gerekiyor. Normal belediyecilik görevlerimizin dışında, sosyal belediyeciliği de yaşam tarzı haline getirmeye çalışan bir belediye başkanı olmaya özen gösteriyoruz yıllardan beri. Ben yaklaşık günde 16 saat belediye ve belediye dışında vatandaşlarımızın tüm sosyal faaliyetlerinde yanında olmaya çalışan bir belediyecilik sergilemeye çalışıyorum. Burada da tempomuz aynı, hem sahada çalışıyoruz, sahaya çıkıp esnaflarımızı dinliyoruz, yapılan çalışmaları yerinde denetliyoruz” dedi.

“BELEDİYECİLİK MAKAM DIŞINDA DA DEVAM EDER”

Batur, belediyecilikte gece – gündüz ayrımı, saat mefhumu olmadığına dikkat çekerek, “Geçtiğimiz haftalar içinde tüm meclis üyelerini, tüm meclis gruplarını hatta siyasi partilerimizin Konak’taki ilçe başkanlarını da alarak çalışmalarımızı yerinde gözlemledik. Buradan da kendilerine, davetimize katıldıkları için teşekkür ediyorum. Belediyecilik sadece makamda değil, makam dışında da devam eder. Belediyeciliğin mesai bitimi yoktur, saat mevhumu yoktur. Gece saat 12’de bir vatandaşımız arar, hastanede işi vardır. Bir yakını vefat etmiştir, karakola düşmüştür sizi aralar, belediyecilik böyle bir iştir. Herkesin yanında olmaya çalışmak lazım” açıklamasında bulundu.

“20 YILLIK BAŞKAN DA OLSANIZ ÖĞRENMEYE DEVAM EDERSİNİZ”

Narlıdere’de 4 dönem belediye başkanlığı yapan, 2019 yerel seçimlerinde Konak Belediye Başkanı olan Batur, hala öğrenmeye devam ettiğini, belediyecilikte öğrenmenin sonu olmadığını dile getirdi. Batur, “Belediyecilikte her zaman, her dakika yeni bir şey öğrenirsiniz. İnsanlarla olan ilişkilerinizin gelişmesi, vatandaşla olan diyaloğun doğru noktaya gitmesi, belediye hizmetleriyle ilgili 20 yıllık belediye başkanı olsanız da her gün yeni bir şey öğrenmeye devam edersiniz. Değişik konular gelebiliyor. Biz, seminerler düzenliyoruz. Bu seminerlerde hocalarımız, belediye başkanlarına, meclis üyelerine, bürokratlarımıza gelişmelerle ilgili, yönetmeliklerle ilgili, genelgelerle ilgili sunum yaptığında, biz de bu bilgilerden faydalanıyoruz. Bence belediyecilikte öğrenmenin sınırı yok. ’20 senelik belediye başkanıyım, ben her şeyi biliyorum’ gibi bir durum söz konusu olamaz. Her zaman vatandaşın haklı olduğunu düşünerek yola çıkmak, vatandaşın getirdiği şikayeti ciddiye almak ve ona göre konumlanmak ve proje üretmek, belediyeciliğin en önemli çalışma unsuru diye bakıyorum” dedi.

“HİÇ YORGUN HİSSETMEDİM”

20 yıllık belediye başkanlığı süresince kendini hiç yorgun hissetmediğini, ilk günkü heyecanla, her gün bir adım ileriye giderek çalışmaya devam ettiğini belirten Başkan Abdül Batur, “Hiç yorgunluğum yok, hiçbir zaman kendimi yorgun hissetmedim. Konak, kentin merkezi, kalbi… Burası yapılan çalışmaların vatandaşlarımız tarafından çok daha iyi izlendiği, kentlinin hizmetleri çok daha iyi noktada takip ettiği bir ilçe. Bu kalp zaten çalışıyordu ama biz kalbin damarlarını açmaya çalışıyoruz. Kentsel dönüşümler olsun, sosyal tesis çalışmaları olsun, gençlere, çocuklara, kadınlara, dezavantajlı gruplara yönelik yaptığımız çalışmalar olsun, bize çok büyük heyecan veriyor. Zaten belediye başkanlığı heyecansız yapılmaz. Bizim en güzel duyguları hissettiğimiz an, yaptığımız bir çalışmada, vatandaşın önümüze geçerek, ‘Şurası çok güzel olmuş başkan, elinize sağlık’ dediği andır. Bu an bizden mutlusu yoktur. Bu yüzden ben hiç heyecanımı kaybetmeden devam ediyorum” diye konuştu.

“EN ÖNEMLİ PROJEM KENTSEL DÖNÜŞÜM”

Konak’ta 500 hektarlık alanın projelerini tamamlayan Başkan Abdül Batur, “Konak’taki en önemli projemiz kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüme başlamak bile bence, o gün biraz daha rahat uyumak demektir benim için. Başlamak işin yarısıdır. Hedefim bu dönem içinde Gültepe, Beştepeler bölgelerinin kentsel dönüşümüne bir köşesinden başlamak. Bu Konak’ın ve kentin gelişimi, geleceği açısından önemli, değerli bir çalışma olacak” açıklamasında bulundu.

“MİLLET İTTİFAKI İKTİDAR OLACAK”

Millet İttifakı’nın iktidara yürüdüğünü vurgulayan Başkan Batur, “Yıllardır siyasetin içindeyiz. Gerçekten Millet İttifakı olarak, bileşenlerimizle, dostlarımızla iktidara en yakın olduğumuz dönemi yaşıyoruz. Özellikle vatandaşımızdan aldığımız tepkiler, kamuoyundaki gelişmeler, ekonomik sıkıntıların çok fazla hissedilmesi, artık ‘Değiştirin’, ‘Değiştir’ diye önümüze gelen sloganlar, bu konudaki düşüncelerimizi doğruluyor. Ben tüm kalbimle inanıyorum ki yapılacak ilk seçimde iktidar değişecek. Millet İttifakı ve dostlarıyla beraber yeni bir Türkiye, yeni bir anlayış, halkın daha rahat, mutlu olacağı bir iktidar gelecek” dedi.

“ÖNCE İŞİMİZİ YAPALIM”

“Bir dönem daha var mısınız” sorusunu yanıtlayan Başkan Abdül Batur, “Bu soru için henüz çok erken, Seçimlere 2 buçuk sene var. Yaptığımız çalışmalar, yapacağımız çalışmalara yönelik kamuoyunda vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Önce işimizi yapalım, diğer konuları daha sonra düşünürüz” diye yanıt verdi.