Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Gültepe ve Beştepeler kentsel dönüşüm planlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şehir Plancıları Odası'nın itirazı neticesinde mahkeme tarafından iptal edilen planların, gerekçelerin ortadan kaldırılarak revize edildiğini kaydeden Batur, "Vatandaşlarımız merakla bizden çıkacak haberleri bekliyorlar, Gültepe Planlarını mahkeme iptal etmişti Şehir Plancıları Odamızın itirazları neticesinde. Orada biz hemen mahkemenin gerekçelerini ortadan kaldıracak şekilde yeniden planlama çalışmasına başlamıştık. 3 aydır takip ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizin ilgili bürokratlarıyla beraber planımızı tamamladık. İlgili yasal sorunları ortadan kaldıracak şekilde düzeltmeler de yapıldı. Geçtiğimiz hafta içinde Perşembe günü Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası'ndaki arkadaşlarımıza belediye bürokratlarımız sunum yaptı. Onlara belgeleri de verdik. Bu hafta içinde onlardan gelecek itiraz, değişiklik talepleri var mı onları da değerlendirdikten sonra hedefimiz Gültepe Planlarını Temmuz meclisimize yetiştirmek" dedi. 

"EVLERİNİZİ SATMAYIN HİÇBİR İŞLEM YAPMAYIN"
Gültepe ve Beştepeler planlarının bölge sakinleri tarafından özlemle beklendiğini anlatan Batur, "Zaten gerekçeler ortadan kalktıktan sonra askı süreçleri ve daha sonra da vatandaşla sözleşme noktasına gelmiş olacağız. Gültepe'de herkes planları soruyor. Geçenlerde de bölgedeydik, büyük bir özlemle bekleniyor dönüşüm. Ben buradan bir kez daha bölgedeki vatandaşlarımıza sesleniyorum; şimdiye kadar cefasını çektiniz, artık sefasını süreceksiniz. Onun için elinizdeki gayrimenkulleri kesinlikle satmayın, herhangi bir işlem yapmayın, herhangi bir üçüncü kurumla sözleşme, anlaşma yapmayın. Aynı yerdeyiz. Bu arada Beştepeler Planı da askıdan indi, onunla ilgili herhangi bir mahkeme kararı elimize gelmedi. Geçtiğimiz hafta içinde de Harita Mühendisleri Odası ile  protokol imzaladık. Her 2 bölge için Harita Mühendisleri Odası ile birlikte parselasyon planlarını yapacağız. Buradan Harita Mühendisleri Odası'nın çok değerli Başkanı Özhan Kaynarcı'ya da teşekkür ediyorum. Oda - belediye birlikteliğiyle çok kısa sürede parselasyon planlarını bitirip yeniden askıya çıkacağız" açıklamasında bulundu. 

"SÜRECİ ODAMIZLA BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİZ"
Sürecin olumlu seyrettiğini belirten Batur, "Biz işin anayasasını yaptık, işin kanunu ise parselasyon planı. Vatandaşın, 'Benim yerim yeşil alanda kaldı, benim yerin yolda kaldı' gibi serzenişi vardı, o alanda kalanların en yakın imar alanında değerlendirilmesi, oradaki zaiyatların alınarak tapu noktasına gelinmesi, bu süreci de odamızla birlikte yürüteceğiz, kendilerine teşekkür ederim bu ortak birliktelik için. Yani 2 tarafta da hem Beştepeler hem de Gültepe'de işler olumlu yönde gidiyor şu anda" ifadelerini kullandı. 

"ARKA MAHALLELERE ÖZEL PROJELER"
Gültepe ve Beştepeler bölgesinde kentsel dönüşüm projelerinin yanında birçok projeyi de hayata geçiren Batur, "Konak bir anfi tiyatro gibi... Bir denize yakın mahalleler bir de denizden uzaklaşan amfi tiyatronun üst kısmındaki mahallelerimiz var. İlk aday olduğumuzda, Tunç Başkanla da birlikte oturduğumuzda Konak'ta nasıl bir yol haritası izleyelim diye, Bu mahallelerin geçmişten bugüne zaten bir hizmet özlemi olduğunu tespit ettik. Hem Büyükşehir Belediyesi hem de Konak Belediyesi olarak bu dönem ayrı bir ihtimam gösteriyoruz  bu mahallelere. Neden, çünkü yıllardır hizmetle ilgili sıkıntılar yaşamış, hizmette bir takım aksamalar olmuş. Özellikle Toros'ta bir sosyal tesis alanı bitirdik, içinde bir düğün salonu, nikah salonu, pazar yeri, kadınlara dönük semt merkezi, 2 kreşimiz var. Yani tam bir sosyal beklentiyi ortadan kaldıracak ve oradaki beklentileri yönlendirecek, kadınıyla, çocuğuyla, genciyle belediye hizmetlerinden faydalanacağı bir tesisi hayata geçirdik. Hem o bölgede plan yapıyoruz, hem de hizmetleri götürüyoruz. Gültepe tarihinin en büyük yatırımlarından bir tanesi Gültepe Atatürk Spor Tesisleri... Onu da tamamladık, hizmete girdi. Kapalı salonlarıyla, halı sahalarıyla, kadınlara dönük yapılan spor salonlarıyla, gençler, kadınlar çocuklar için çalışmalarımız yürüyor. Aydın Erten Rekreasyon Alanı, biliyorsunuz Bakanlıktan tahsisini almıştık. Sağolsun Adalet ve Kalkınma Partili meclis üyeleri yardımcı olmuştu bu tahsise, biz de hiç kimseyi mağdur etmeden ihalesini yaptık, gayet güzel bir alan oldu. Macera parkıyla, çocuk oyun alanlarıyla, kafeteryasıyla güzel bir rekreasyon alanı kazandırdık. Sağ olsun o gün Tunç Başkan da bizi yalnız bırakmadı, tüm siyasi partilerin ilçe başkanları da geldi. O bölgelerdeki çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu. 

"BÖLGEDEKİ VATANDAŞLAR BİZİM İÇİN KIYMETLİ"
Batur, "Beştepeler Bölgesi'nde de önümüzdeki süreçte hayata geçireceğimiz, inşaatı devam eden sosyal tesis alanımız var. 29 Ekim'e yetiştirmeye çalışıyoruz. Her milli bayramda bir projemizin açılışını gerçekleştirmeye çalışıyoruz, 23 Nisan'da Sancar Maruflu Bilim Merkezimizi açmıştık, 19 Mayıs için 18 Mayıs'ta Aydın Erten Rekreasyon alanı, şimdi 29 Ekim'de de tahminen Beştepeler'deki sosyal tesisimizi bitirmiş olacağız. Bu çalışmalar o bölgelerdeki vatandaşlar için önemli. Çünkü birlikte yaşamak, üretmek, belediye hizmetlerinin ayaklarına gelmesi, özellikle sosyal belediyecilik açısından önemli çalışmalar. Bunlara çok dikkat ediyoruz, o bölgedeki vatandaşlar bizim için önemli" dedi. 

"TUNÇ BAŞKANLA HEP YAKINDIK"
Son zamanlarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile daha sık fotoğraf verdiğinin hatırlatılması üzerine konuşan Başkan Batur, "Biz baştan beri yakınız. Yeni bir yakınlaşma değil ki... Tunç Başkan Seferihisar Belediye Başkanıyken, ben de Narlıdere Belediye Başkanıydım. Birbirimize yakınlığımız vardı, birbirimize sevgi, saygı çerçevesi içinde yaklaşımımız vardı. Biz aday adayıydık ikimizde, hiç birbirimizle ilgili kötü bir cümle ne ondan ne benden kimse duymamıştır. Şartlar buraya getirdi ve Konak Belediye Başkanı olarak ben hem siyasi etiğe hem genel kurallara uymaya özen gösteren bir belediye başkanıyım. Büyükşehir Belediye Başkanımıza her zaman saygı duyarız, o saygı, sevgi çerçevesi içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Benim bugüne kadar götürdüğüm hiçbir projeye Tunç Başkanın ben 'Hayır' dediğini duymadım. Bunu her ortamda da söylüyor, kendisine teşekkür ediyorum. Zaten beraberdik, yeni bir durum yok. Tunç Başkanın da dediği gibi kentin tamamıyla ittifak halinde Büyükşehir Belediye Başkanımız biz de o ittifakın içindeyiz. Birlikte kent için güzel şeyler yapmak, Konak'ta güzel çalışmaları birlikte yürütmek gayretindeyiz. Konak Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi en fazla entegre olarak çalışan belediyedir. Kemeraltı'ndaki UNESCO sürecini birlikte yürütüyoruz. Plan projeleri,  bütün çalışmaları Konak sınırları için birlikte yapıyoruz. Bu birliktelikten çok mutluyum, hem yaklaşımından hem bizlere olan sevgi, saygısından dolayı çok mutluyuz. Birlikte güzel işler yapıyoruz, birlikte yapmaya devam edeceğiz" dedi. 

"AYRI BİR EKİPLEŞME OLMAZ"
Abdül Batur, "Soyer, Yücel ve Batur yeni bir ekip oluşturdu" iddiasının sorulması üzerine ise, "Hepimiz bir ekibiz, ayrı bir ekipleşme siyaseten olmaz. Bakın ülkenin geldiği durum ortada, büyük bir ekonomik kriz var, ülkenin nereye gittiği belli değil, her gün motorine zam, her şeye zam, İnsanların dayanacak gücü kalmadı. Bu süreç içinde hepimiz birlikte, dayanışma içinde yapılacak ilk seçimde iktidarın değişmesi noktasında el ele çalışıyoruz. Biz de artık iktidarın belediye başkanlığı nasıl yapılıyormuş onu görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

"UTKU DA BİZİM ARKADAŞIMIZ"
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekilliğine adaylığı açıklayan Utku Gümrükçü'ye karşı bir tutumunuz oldu mu sorusunu da yanıtlayan Batur, "Utku da bizim arkadaşımız, siyaseten belediye başkanımız, sevdiğimiz bir arkadaşımız. Herkes fikrini rahatlıkla söyleyebilir ve o süreç artık tamamlandı. Bir çıkış yaptı Utku Bey, bana 'Bu konu hakkında ne diyorsunuz' diye sordular, ben de tarafsızca ne yapılması gerektiğini ve siyasi etik açısından nasıl davranılması gerektiğini özetleyen bir konuşma yaptım. Görüşümü bildirdim. Daha önce de zaten 1 sene önceki grup toplantısında böyle bir konu gündeme geldiğinde konuşmam harfi harfine aynıydı. Ben grup başkanvekili seçiminde Türkiye'nin üçüncü büyük kentini yöneten belediye başkanımızın birlikte rahat çalışabileceği, karar alınırken ortak noktalarda uzlaşabileceği ve tercihin Büyükşehir Belediye Başkanına bırakılması gerektiğini söyledim. Ben hala doğrusunun bu olduğuna inanıyorum çünkü en fazla irtibat haline olacağı kişi Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Tabi İl Başkanını da temsil ettiği için İl Başkanımızın da muhakkak görüşünün alınması gerektiğini söyledim. Bizim de bu tercihe saygı gösterip onu  desteklememiz gerektiğini söylemiştim. Aynen bunları söyledim, başka bir şey söylemedim" diye konuştu.