Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Konak Belediyesi Eylül Ayı meclisi birinci oturumu Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleştirildi. Başkan Batur meclisin açılışını 1 Eylül Dünya Barış gününü kutlayarak yaptı. Batur ayrıca İsmail Kahraman'ın şehirlerin kurtuluş günlerinin kutlanmamasına yönelik açıklamasına tepki göstererek, "Talihsiz bir açıklama. İzmirli olarak çok üzüldüm. Her şey bir kenara bu uğurda şehit olanlara, kanlarını toprağa veren şehitlerimize büyük saygısızlık. Kendisini kınıyorum. İzmirliler 9 Eylül'ü daha büyük coşkuyla kutlayacak. Kahraman sen daha önce Atatürk'ün Cumhuriyeti ile ilgili laflar da söyledin! Bu işi basitleştirmek istiyor, kentlerin kurtuluş günlerini, insanların dayanışma ruhu içinde olmasını hazmedemiyorlar. Ben İsmail Kahraman ve onun düşüncesindeki herkesi kınıyorum" dedi. 

BATUR'DAN 1 AY RAPORU: "1 AYDA BİN 433 TON ASFALT ÜRETTİK"

Açılış konuşmasının ardından Başkan Batur tarafından meclis üyelerine Ağustos Ayı içinde yapılan hizmetler anlatıldı.

Batur Ağustos ayı içinde özellikle asfal çalışmalarının yoğun şekilde südürdüğünü vurgulayarak, "Aydın Erten Rekreasyon alanı hizmete açıldı. 2 bin 600 kişi tarafından ziyaret edildi. Fırıncılar Odası ara eleman bulamadığı yönünde sıkıntısını tarafımıza iletti. Halk Eğitim Müdürlüğümüz, İŞKUR ve belediyemiz fırınlara ara eleman yetiştirilmesinde iş garantili bir çalışma yapacak. Asfalt çalışmalarına ağırlık  bin 433 ton asfalt ürettik. Ara yolları asfaltladık. Sadece yama değil serme çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Eylül sonuna kadar sıkıntıları aşacağız. Göztepe Mahallesi'nde yol kaldırım sökme yenileme çalışmaları başladı. Ömür Cebeci parkı çalışmaları tamamlandı. Mecidiye Mahallesi'ne parke taşı yapılıyor, Mimar Sinan Caddesi'ni gündeme alıp başladık. Okul binalarının önlerine 10 kasis ilavesi yaptık" dedi. 

"YENİ ÇÖP KAMYONLARIMIZ GELECEK"

İlçede temizlik çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü bildiren Batur, yeni çöp kamyonları müjdesini de paylaşarak, "Temizlik faaliyetlerimiz devam ediyor. Günlük 600 ton atık topluyoruz. Çöp kamyonları alımında sona geldik. Teşvik onaylandı, kamyonları ayırttık. Kısa sürede yeni kamyonlarımız gelecek. Devamlı moloz topluyoruz. 286 konteyner tamir edildi. Dezenfekte edilen 1650 konteynerimiz var. 4 çöp ev ihbarı geldi, bunları temizledik. 2 adet ev yandı, onların temizlik ve yapımına yardımcı olduk. Dezenfeksiyon çalışmalarımız devam ediyor çünkü pandemi süreci devam ediyor, bizden talep eden kamu kurumları ve muhtarların taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Ayla Ökmen Parkı'nı tamamen yeniledik. Ömür Cebeci Parkı tamamen bitti. Atölye ekiplerimizin ürettiği malzemeleri muhtarlara ve kurumlara gönderiyoruz. 1580 ağaç budadık 313 vatandaşımız gıda, 313 vatandaşımız giysi marketten, 22 vatandaşımız engelsiz araç servisinden yararlandı.  Spor okullarımızdan öğrencilerimiz faydalanıyor. Kadın futbol takımımızın altyapısıyla övünüyoruz. 25 amatör futbol kulübümüz var, katılım paylarını hesaplarına yatırdık. 12 bin liralık ilave teşvik vereceğiz, malzeme yardımı yapıyoruz. Kedi evi projemizin açılışını yapacağız, Türkiye'de ilk olacak. Fizik tedaviden yaralanmalara kadar tüm hizmetler verilecek" diye konuştu. 

AK PARTİLİ BAŞDAŞ'A SERT SÖZLER: "MOLOZ DÖKENLERİN YANINDA YER ALIYOR!"

Başkan Batur, Hilal Mahallesi 1229 sokakla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Batur, sokağın sürekli belediye ekipleri tarafından temizlendiğini ancak bazı kişilerce sokağa kamyonlarla her gün moloz ve çöp döküldüğünü anlattı. Anlattıklarını kamera kayıtlarıyla meclis üyelerine de izleten Batur, söz konusu mahalleye giderek oradan açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Sait Başdaş'ı sert sözlerle eleştirdi. Başdaş'ın moloz dökenlerin yanında yer aldığını savunan Batur, "Şehirdeki magandalar gelip atık atıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Sokak tertemiz sarı bir minibüs gelip her şeyi atıyor, görüyorsunuz. Bu plakaları tespit ediyor, ceza yazıyoruz. Bunlar şehir magandası, kamyonla çöp döküp kaçıyorlar. Bazı ilçe başkanları da buraya geliyor, 'Buralar böyle görmüyor mu belediye başkanı' diyor. Biz bunları takip ediyoruz, ben belediye başkanlığını severek yapıyorum. Biz biliyoruz takip ediyoruz. Burada beklemeye gerek yok. İlçe başkanı çöplerin başına gidip bu molozları dökenlerin yanında yer alıyor. Kardeşim normal bir şey mi bu! Sokak tertemiz, kamyonla gelip çöp döküyorlar. İlçe başkanı da şov yapmak için molozun başına geliyor. Belediye başkanı ilgileniyor, biz o sokağı kurtaracağız. Oradaki muhtarların da biraz yardımcı olması lazım bize. Bu kent hainliği... Eleştiri olur, eleştiriye açığız ama şu yapılan işten siyasi menfaat temin etmek yakışmıyor. Bizim anlayışımızın karşısında" dedi. 

"ZAMLAR HAKKINDA KONUŞACAK SON KİŞİ BAŞDAŞ!"

Batur, aynı zamanda marketleri olan AK Partili Başdaş'ın Konak Belediyesi'nin yaptığı 50 kuruşluk işgaliye zammına yönelik eleştirisine marketlerde başta et ürünleri olmak üzere gıdaya yüzde 125 zam yapıldığını belirterek yanıt verdi.  Batur, "İlçe başkanı 'Zamlar' diye beyanat vermiş, zamları en son konuşacak kişi iktidar partisinin ilçe başkanıdır. Bugün doğalgaza, elektriğe yüzde 20 zam geldi, sanayide kullanılan doğalgaza zam geldi. Zam zam zam... İnce demirin tonuna zam geldi, kalın demir, çimentoya zam geldi. İştigal konusu... Burada çeşitli gıda ürünleri var, dana kıyma yüzde 131, gıdaya yüzde 125'in üzerinde zam olmuş. Belediye işgaliyeye zam yaptı, 2013 yılından beri işgaliyeye zam yapmayan bir belediye var burada ve biz 50 kuruştan 1 liraya çıkardık işgaliye ücretini. Ne büyük zam değil mi! İlçe başkanının marketteki fiyatları düşürme imkanı var mı yok, gelen zammı yansıtıyor. Kimse zammından geri kalmıyor. Bakın bir markette böyle fiyatlar var, kimse zammından vazgeçmiyor. Ondan sonra 'belediye zam yapıyor' diyor" ifadelerini kullandı. Batur, moloz dökümü yapanlara yönelik, "Kente hainlik yapanların şehirde çalışmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu kent sahipsiz değil, birilerinin bunun üzerinden de siyaset yapmasına mani olacağız" dedi. 

AFİŞ TARTIŞMASI

Meclisin gündem dışı konuşmalar bölümünde Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri, Tunç Soyer'i "Zafer" yerine "Barış" ifadelerini kullandığı afişler için kınadıklarını dile getirdi. Millet İttifakı Meclis üyeleri ise Soyer'i savunarak, Atatürk ve İsmail Kahraman göndermesi yaptı. Başkan Batur ise "Barış" kelimesinden rahatsız olunmaması gerektiğinii kaydetti.