Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı AK Parti İzmir Genişletilmiş İl Danışma Kurulu'na giden CHP delegesi bazı Konaklı muhtarlar, CHP örgütü içinde tartışmalara yol açmıştı. CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, muhtarlara yönelik gelen şikayetler üzerine, muhtarları ilçe binasına çağırarak toplantı gerçekleştirmişti. 

"DİSİPLİN GİBİ BİR DURUM YOK"

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur konuya ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Bu konuda savunma şeklinde bir durum olmadığını biliyorum ben, Akın Başkan aradı beni. Kendilerini uyarma, bundan sonra böyle bir toplantıya katılmamaları noktasında bir çalışma vardı. Disiplin falan yok, zaten naif ve zarif bir adam Akın Başkan. Tabi burada muhtar arkadaşlarımız bizim gözümüz, kulağımız, her şeyimiz. Her zaman beraberiz, bütün etkinliklerimizde yanımızdalar. Tabi muhtar arkadaşlarımızın bazıları, bazı siyasi partilere üye, bazıları delege. Sırf bizim partimize değil, başka partilere üye olan muhtar arkadaşlarımız da var" açıklamasında bulundu.

"ETİK OLARAK DA BAKMAK LAZIM"

Batur, partilik bilincinin de olması gerektiğini kaydederek, "Bir açılış töreni, devletin ya da belediyenin yaptığı hizmet alanlarının açılışında muhtar arkadaşlarımız zaten gelirler, orada bir sıkıntımız yok. Şikayet konusu olan nokta il danışma kuruluna katılım sağlanması. İl Danışma Kurulu'nda sadece o mevcut partinin üyelerinin, delegelerinin katıldığı bir çalışma oluyor. O yüzden biraz tepki aldı. Ama bu düzeltilir, arkadaşları da bir kez daha güzel bir şekilde uyarırız. Onların da zaten bu konuda herhangi bir şey diyeceklerini sanmıyorum. Partililik bilinci de olması lazım, bazen olaylara etik olarak da bakmak lazım. Bir hata oluşmuş, onu kendi içinde tamir eder bizim partimiz" ifadelerini kullandı.

"KÜÇÜKOĞULLARINDAN İLE UYUMLU ÇALIŞIYORUZ"

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ile uyumunun çok iyi olduğunu anlatan Batur, "Akın Küçükoğullarından ile uyumumuz gayet iyi, zaten Akın benim 40 yıllık arkadaşım. Biz Namık Kemal Lisesi'nde aynı takımda futbol oynuyorduk. Türkiye şampiyonu olan takımda beraber futbol oynadık. Akın Küçükoğullarından gerçekten iyi bir partili, iyi bir yönetici, iyi bir spor adamı, aynı zamanda iyi bir eş, baba ve partililere bir abi şefkatiyle yaklaşan çok değerli bir kardeşim, yolu açık olsun gayet güzel çalışıyor, kurumlarımızla, komisyonlarımızla, belediyemizle, il yönetimimizle uyumlu bir çalışma yürütüyor. Biz de buradan kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.