Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir'in Gaziemir İlçe Belediye Başkanı Halil Arda, "Cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla açılan davaya bugün devam edildi.

BAŞKAN ARDA KATILMADI

Duruşmaya Başkan Arda katılmazken avukat Zübeyde Aydın ve Erdoğan’ın Avukatı Gülşen gezici hazır bulundu. Duruşmada Başkan Arda’nın eşi Deniz Arda, CHP’den belediye başkan aday adayı olan Bülent Zenginobuz, Hasan Berk Dönmez, Zafer Calpbinici tanık olarak dinlendi.

Tanık olarak dinlenen Deniz Arda,  şunları söyledi:

“1999 yılından beri siyasetle İlgileniyorum. Daha önce Ahmet Piriştina'nın siyasi danışmanı olarak Gaziemir sorumlusuydum. 2009 yılında eşim ilk olarak Gaziemir Belediye Başkanlığına adaylığını koydu. O tarihten itibaren tanıtım ve seçim işleri İçin eşim adına olan tüm sosyal medya hesaplarını ben yönetiyorum. Sosyal medya hesaplarına ait şifreler de bendedir. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden kurulu bir ekiple sosyal medya çalışmalarını yürüttük, hala da yürütüyoruz. Eşim adına olan facebook hesabını iki yıl önceki seçim döneminde arkadaş kotası dolduğu ve daha fazla takipçi İsteğini karşılayamadığımız İçin yeni açtığımız hesapla birleştirdik. Birleşmeden önce eşim adına olan facebook hesabından yapılan paylaşımları ben ve ekipte olan 3 kişiyi geçmeyen öğrenci arkadaşlarımız erişim imkanı olduğu İçin yapıyordu. Eşimin belediye başkanı olarak siyasi geleceğini hazırlarken bu şekilde eşim hakkında açılan dava sebebiyle yazılan İddianamede gördüğüm paylaşımları yapmamız mümkün değildir. Bu paylaşımları ben ve ekipteki görevli arkadaşlarımız yapmadık”

KULLANMAYI BİLMEZ!

“Eşim şu an dahi facebook hesabını kullanmayı bilmez, sadece kendi adına olan bir hesaptan bizim yönettiğimiz facebook hesabındaki takiplere bakabilmektedir. Dava açılan paylaşımları ben iddianame İle birlikte gördüm. Bana göre o paylaşımlar fake bir hesaptan yapılmıştır, nasıl çıkartılmıştır bilemiyorum. Böyle bir paylaşım yapmış olsak veya yapıldığını görsek kaldırırdık. Nihayetinde siyasetle uğraşan biri olarak bu tarz paylaşımları yapmamız mümkün değildir ve o paylaşımları yapacak bir düşünce ve nezaketsiz dile de sahip değiliz. Sandıkta yapılamayan mahkemelerde çözülmeye çalışılmaktadır. Ben sosyal medya hesabını beraber yönettiğimiz ekipteki arkadaşlarımıza İddianame İle dava açıldıktan sonra geçmişe dönük bakın bu paylaşımlar nereden çıktı, nasıl yapılmış diye sordum. Arkadaşlar geçmişe dönük baktıklarını, ancak o paylaşımları görmediklerini söylediler. Facebook hesabını seçim çalışmalarında kullanmak İçin eşimle birlikte açtık, fakat şifreleri bendeydi ve ben yönetiyordum. Face hesabım açtığımız sırada e-mail adresi olarak [email protected] adresini bildirmiştik. Hesabi yönettiğim süreçte medya ekibindeki arkadaşlar ben görmeden herhangi bir paylaşım yapmıyorlardı. Biz seçim imkanlarımız kısıtlı olduğu için ilk başka Ege Üniversitesinden İki iletişim fakültesi öğrencisiyle sürdürüyorduk. Medya çalışması yaptığımız dönemde eşim adına fake hesap açılıp açılmadığı konusunda herhangi bir araştırma yapmadık. Eşim adına alan hesabı seçildikten sonra oluşturduğumuz tanıtım ve beğeni hesabı İle birlikte 2019 yılında seçimden sonra birleştirdik. Facebokun İzin verdiği 5.000 sınırını geçtiği İçin gelen arkadaşlık teklifini onaylamıyorum, beğeni sayfasından takip edebilirsiniz paylaşımını ben yaptım”

UĞUR İNAN ATMACA’YA BEN VERDİM! İŞTEN ÇIKARDIĞI İÇİN HUSUMETİM YOK

Tanık Hasan Berk Dönmez ise şunları söyledi:

“Aralık 2019 tarihinde arkadaş listesindeki kişi sayısı 5,000 kişiyi aştığı için kapatıncaya kadar Halil Arda'nın kullandığı facebook hesabına arkadaş olarak ekliydim. Hesabında yaptığı paylaşımları takip ediyordum. Aralık 2019 tarihinde arkadaşım Cengiz Kuçkan, Halil Arda'nın Cumhurbaşkanına, Tür silahlı kuvvetlerine karşı yaptığı paylaşımları söyleyip gösterince ben de kendi hesabımdan girip yaptığı paylaşımları görmüştüm. Daha sonra bu paylaşımlar sebebiyle büyüğüm olduğu İçin ne yapabiliriz diye Halil Arda'nın facebookta yaptığı paylaşımların fotoğrafların da çıktılarını alarak Uğur İnan Atmaca'yla paylaştım, O’da benim kendisine verdiğim facebook paylaşım fotoğraflarını alarak savcılığa başvurdu. Geçen davada benim Halil Arda'yla husumetli olduğum söylenmiş, benim kendisiyle husumetim yoktur, daha önceki belediye başkam döneminde 30 kişiyle beraber son 3 ayda işe alınmıştım. Halil Arda başkan seçildikten sonra 2019 Nisan ayında beraber alındığım kişilerle birlikte beni etik olmadığını söyleyerek İşten çıkarmıştır. Bir senem dolmadığı için iş mahkemesine zaten başvuramadık. Beni işten çıkardığı için Halil Arda'ya bir garezim ve husumetim yoktur. Halil Arda'nın kapatmadan önce kullanığl face hesabi arkadaş grubuna 2018 yılı Haziran ayında dahil oldum, kapatıncaya kadar hesabı takip ettim, ben hesaba arkadaş olarak dahil olmadan önce yapılan paylaşımları bana Cengiz Kuçan aktardığı için ben de facebook hesabında geçmişte yapılan paylaşımlara baktım”