Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 2016’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik attığı iddia edilen sosyal paylaşımları nedeniyle hakim karşısına çıkmıştı. Arda, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı. Gündeme Bakış’a çarpıcı açıklamalarda bulunan Arda, “Benim bir paylaşımım yok. Şuan dava devam ediyor. Bu konuda açıklama yapmak istiyorum. Başarılı bir belediye başkanıyım. Kendi tabanlarını da kaybettiklerini görüyorlar. AKP’li birçok kişi ‘Bir dahaki seçime Halil Arda’ya oy veririz’ diyor. Onun rahatsızlığı var. O yüzden bu olayı köpürtmeye çalıştılar. Ancak istediklerini alamadılar. AKP Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ilk kez mecliste söyledi. ‘Geçmişte şöyle şöyle paylaşım yapmışsınız’ dedi.

Bu nedir diye araştırmadım bile. Önemsemedim. ‘MİT gibi çalışmışsınız’ dedim. İşi gücü bırakmışlar geçmişle ilgili bir şeyler yaratmaya çalışıyorlar” dedi.

YÖNETİMSEL DEVRİM YAPIYORUZ
“Yönetimsel devrim yapıyoruz” diyen Arda, şunları söyledi:

“Sorunlarla ilgili köklü çözümler getiriyoruz. Belediyenin dışarıya verilmiş mallarını tek tek geri alıyoruz. Belediye olarak kendimiz işleteceğiz. Kira kontratı biten bazı yerlerde işletmeyi kendimiz yapacağız. Buna rağmen dava açanlar oluyor. Süreci uzatıyorlar. Tepe Restoran diye bir yer var. Orayı belediye kafe olacak. Pandemi süreci nedeniyle uzadı. İşçiler sendika değiştirdikten sonra 65 gün toplu sözleşme görüşmemiz oldu. İşçinin belediyeden alacağı hiçbir kuruş yok. Maaşları, ikramiyeleri ödedik. En düşük işçi ücreti 4 bin TL. Esnafa 1 milyon 600 bin TL borcumuz var. Sürekli kemer sıkıyoruz. Çöp taşeronundan ayda 400 bin TL tasarruf yapıyoruz. Belediyenin parası kendi paramız gibi…” dedi.

Başkan Arda, geçen süreçte bazı partililerden gerekli desteği arkasında görememekten dolayı üzüldüğünü sözlerine söyledi.