Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Gaziemir Belediyesi Temmuz Ayı ikinci oturumu Başkan Halil Arda'nın yönetiminde gerçekleştirildi. Meclisi açılış konuşmasını yapan Arda, birinci oturumda tartışmalara neden olan Sarnıç Toplum Merkezinde bulunan Oyun Odasına babasının ismi Hilmi Arda'nın verilmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi. 

“TOPLUMUN HER KESİMİNE HİZMET SUNACAK”
Başkan Arda, CV Bank’ın önemli çalışmalar yaptığını kaydederek, "CV Bank 102 kişiye daha iş bulmuş bu ekonomik  koşullarda 102 kişi,  102 aile demek. Ben CV Bank çalışanlarımıza çok teşekkür ederim. Sarnıç’ta bir toplum merkezi yapıyoruz 400 metre karelik  ailelere yönelik bir alan sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve çocuk gelişim uzmanlarının görev yapacak, engelliler, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere toplumun her kesimine hizmet sunulacak merkezde; evlilik öncesi eğitimi, evlilik danışmanlığı, anne baba eğitimi, aile içi şiddet istismar eğitimi verilecek. Hemen hemen hiçbir belediyede böyle bir merkez yok. Kadın dostu belediye olmak için verdiğimiz sözü tutuyoruz, 3-6 yaş çocuklar için oyun alanları 7-14 yaş çocuklarımız için kültür merkezi olacak, meslek edindirme kursları olacak, yaşlılar için de çalışmalarımız olacak ve bize gelemeyen yaşlılarımıza biz gideceğiz” diye konuştu. 

“ÇOK MU GÜCÜNÜZE GİTTİ ÇOK MU KÖTÜ BİR KARARDI…”
Geçtiğimiz meclis Hilmi Arda ismi hakkında yaşanan tartışma hakkında da konuşan Başkan Arda, "Yurtdışındaydım ve meclisi oradan takip ettim ve üzüldüm. Hilmi Arda isminin tartışmalara konu edilmesinin uygun olmadığını söyleyenler yine de tartıştı, babamın ismi tartışılacak bir şey değil. Orada bir çocuk odasının oyuncakları, mobilyası, zemin döşenmesi 70 bin lira burasının masrafı ben ve ablalarım tarafından karşılandı. Babamın adı verilir verilmez önemli değil. Şartlı bağışlar meclis kararı ile olur. Başka büyükler varken neden Hilmi Arda ismi denildi? Eğer belediyenin projelerine katkı koyacak başka büyükler varsa ben söz  veriyorum isimlerini istediklerine yere vereceğim. Hilmi Öztop,  babası da Mustafa Amca babamı çok sevdiği için oğluna da Hilmi adını vermiş, Ejder Öztop ve Hilmi Öztop babalarının adını bir yere vermek adına şartlı bir bağış yapsalar siz olmaz mı diyeceksiniz? Tefrişi yapılmış bir oda bu meclisin çok mu gücüne gitti, çok mu kötü bir karar ben o parayı meclis kararı olsun olmasın harcadım gitti, ben asla bunun tartışılacağını düşünmedim ama tartışıldı, örnek olacak bir şeydi evet üzüldüm ve kırıldım. Gazeteler yazdı zaten orada Hilmi Arda ismi olsa ne olur olmasa ne olur zaten herkes bunu böyle yazdı. Ben oraya yine de bir tabela asacağım babamın adı ben olduğum sürece orada duracak” ifadelerini kullandı.

ARDA: "KAYNAKLARIMIZI EN VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANIYORUZ"
Meclis gündeminde, artan enflasyon oranları nedeniyle yol katılım bedelinde artırma yapılmasına ilişkin önerge yer aldı. İlgili önergede 1 metrekare yol katılım payı bedeli+yol teknik altyapı bedeli tutarının güncellenmesi meclisin onayına sunuldu. Önergeye muhalefet eden AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Belediye gelirlerini artırıyorsak belediyemizin işçi ve memurlarına ödenen ücretin de aynı oranda artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Emekçiler için de aynı oranda artış yapacaksanız biz evet oyu kullanacağız, yapmayacaksanız hayır oyu kullanacağız" dedi. Atmaca'ya yanıt veren Arda ise, "Hiçbir oylama şartlı olmaz, mümkün değil. Belediyenin kaynaklarını en verimli şekilde kullanıyoruz, işçimizi, memurumuzu düşünüyoruz, yatırım da yapıyoruz" yanıtını verdi. Önerge AK Parti ve MHP'nin ret oyuna karşın kabul edildi. 

AKÇAY CADDESİ YİNE GÜNDEMDE
Geçtiğimiz meclislerde de tartışmalara neden olan Akçay Caddesi ile Tren Yolu arasında kalan caddedeki binaların uzunluğuna ilişkin 9 metre yükseklik sınırının kaldırılmasına yönelik önerge tekrar meclis gündemine geldi. CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu, meclis üyelerine konuya ilişkin belediye bürokratlarınca bilgilendirme yapıldığını aktararak, önergenin oylanmasını talep etti. 

ATMACA, "GÜNDEMİMİZDE AKÇAY CADDESİ YOK"
AK Partili Atmaca, önergeye karşı çıkarak, "Dağın başında 7 katlı rezidans yapılabiliyor. İmar konusunda Gaziemir'in revizyona ihtiyacı var, vatandaşlarımız mağduriyet yaşıyor. Bizim Gaziemir Belediyesi olarak önceliğimiz Akçay Caddesi değil, hiç hak sahibi olmayan vatandaşlarımız var. Akçay Caddesinde zaten imar var. Sarnıç İmar Planları yapılsın" dedi. 

“GECE GÜNDÜZ HESABINI YAPIYORUZ”
Atmaca’nın eleştirilerine bir kez daha yanıt veren Başkan Halil Arda, “Bir önceki raporla ilgili söylediklerinizin konuyla ilgisi yok, biz bir tarife cetveline zam yapıyoruz, yok çalışana zam yap! Bizim yaptığımız toplu sözleşmelerden 3,5 yıldır günü gününe yatan maaşlardan herkes biliyor çalışanımızı ne denli düşündüğümüzü. 28 tane memurumuza bayram öncesi performans ikramiyesi veriyoruz, ilk verdiğimizde 'Zabıta yok' diyordunuz bu sayı  zabıtada da 10’a yaklaştı. Çalışan, çaba sarf eden herkese sırayla bu ikramiyeyi vereceğiz. Ben burada peynir 60 TL deyince, bizi ilgilendirmiyor diyordunuz. Bugün sordum o peynir 160 lira olmuş işçinin, memurun, işsizin ne kadar zorda olduğunu biliyoruz o nedenle 102 kişiye Haziran ayında iş bulunmasını ben çok değerli buluyorum. Asgari ücret arttığı anda bizler çalışmaya başladık, ben mali müşavir olarak hesap yapmaya başladım.  İşçimize ne vereceğiz ne yapacağız gece gündüz bu hesabı en ince noktasına kadar yapıyoruz, güneşin altında çalışıyorlar, alınlarındaki ter kurumadan maaşları ödeniyor.  Sizin amacınız, 'burada bakın biz söyledik Halil Arda da yapmak zorunda kaldı' densin ama yemezler bunu yemezler. Öyle yağma yok. Sarnıç’ta imar planları 1 ayda yapılacak şey mi? Sizin mesleğiniz söyleyin,  biz o konuda da çalışıyoruz Yeşil Mahalleye imar vermişsiniz 7 kat diyorsunuz geçen meclis; Halil Arda mı verdi? İnşaat ruhsatını kim verdi? Böyle canlı yayında tribünlere oynamayacaksınız ben vermedim. 30 yıl öncesi orası imara açılırken bakın kimler yönetici kimler vermiş? Ulaş Villaları diyorsunuz 4 kat imar var ama ben projeyi 2 kat çizdim diyorsunuz ya size ne oluyor ya siz mimarsınız, müteahhit diyor '2 kat çiz' sen de 2 kat çiziyorsun. Sanki siz kendi inisiyatifinizle çizdiniz, oranın müteahhitti siz miydiniz? Burada algı yaratmayın, insanları yanlış yönlendirmeyin. Benim de ciğerim yanıyor” ifadelerini kullandı. 

SERİN: "İHANETİN PARÇASI OLMAYIN"
CHP Meclis Üyesi Murat Serin de önergeye karşı çıkarak, "Bunlar doğru şeyler değil, geldiği komisyonlara geri gönderilsin, tekrar incelensin. Önceliğimiz burası olmamalı. İhanetin parçası olmayalım. Burada 5 tane arsa için Gaziemir kamuoyunu oyalamaya ve görsel kirlilik yaratmaya gerek yok" çıkışında bulundu. 

ARDA: “KİMSEYİ TÖHMET ALTINDA BIRAKAMAZSINIZ”
Serin’in ihanet çıkışına Başkan Arda’dan sert tepki geldi. Arda, “Kim nereye ihanet ediyor ne demek ihanet CHP’nin ideolojisini siz göz önünde bulunduruyorsunuz diğer CHP’li meclis üyeleri  bulundurmuyor mu? Siz kimseyi töhmet altında bırakamazsınız ne demek ihanet, bir market çıktıysa oradan yani ayrıldıysa başka biri gelip oraya market açabilir, hiç kimsenin hakkı gasp edilmiyor, bir yeri ticarete açsak bu kez  rant var diyeceksiniz burada emsal yükseltilmiyor kimseyi zan altında bırakmayın tam tersi ticaret ruhsatı iptale diliyor ama kazanılmış haklar devam edecek” diye konuştu.

Tartışmaların ardından önerge oylandı. Akçay Caddesi ile Tren Yolu arasında kalan caddedeki binaların yüksekliği ile ilgili 9 metre koşulunun kaldırılmasına yönelik önerge; AKP, MHP, Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ile CHP Meclis Üyesi Murat Serin’in ret oylarına karşın CHP'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. 

ATMACA,: “ASIL SİYASETİ SİZ YAPIYORSUNUZ”
AK Partili Uğur İnan Atmaca Başkan Ardanın eleştirilerine yanıt verdi. Atmaca, “Biz işçilerin her eylemlerinde yanlarında olduk, hükümet olarak esiklerimiz var ama bizler onlar için çalışıyoruz bizi siyaset yapıyor diye yaftalıyorsunuz  ama Sarnıç konusunda göreviniz olmadığı halde gidip toplantı yaptınız şimdi imar deyince bizim görevimiz değil. Söyleyin ne zaman yapacaksınız? Asıl siyaset yapan sizsiniz,  memurların tazminatını düşürdünüz, imzaladınız sonra vazgeçtiniz,  savcılığa hakkınızda görevi kötüye kullanmaktan dolayı dava da açıldı” dedi.

MUÇAY'DAN 70 BİN TL TEKLİFİ
AK Partili Atmaca, AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay'ın oyun odasındaki malzemeler için Halil Arda'nın ödediği 70 bin lirayı şartsız olarak ödemeyi teklif ettiğini söyledi.
ARDA, “BEN O PARAYI ALACAĞIM”
Arda ise, "Şartlı ya da şartsız yapacağımız projeler için Muçay'ın kapısını çalarız" yanıtını verdi. Arda sözlerini şöyle sürdürdü; Serdar Muçay’a teşekkür ederim, ben önümüzdeki projelerde onun kapısını çalacağım şartlı da olsa olmasa da ben o parayı alacağım" ifadelerini kullandı.



“BU SİYASET DEĞİL REZALET”
Arda eleştirileri yanıtlayarak, “Kimsenin bizden alacağı yok, bize mal vermek için  insanlar can atıyor insanlar çünkü 1 hafta sonra paralarını alıyor, yok kaçak villa varmış biz sesimizi çıkarmıyormuşuz ben mi verdim imarı oraya ama affı çıkaran sizsiniz, size az önce  de sordum Yeşil  Mahalleye ben mi ruhsat verdim? Görevim değilken Sarnıç’ta toplantı yapıyormuşum evet yaptım yardım istediler ve yol gösterdik yanlarında oldu. Vatandaşlar 2014’te de 2019’da da belediyeciliğin sizin işiniz olmadığını gösterdiler, bundan sonra hiç göremeyeceksiniz geliyor gelmekte olan ben halkta ki karşılığımızı görüyorum. Benim söylediklerime siz cevap veremiyorsunuz, bir pompanın şalteri atmış koşturup basına haber yaptırıyorsunuz bu siyaset değil rezalet ya arayın elektrikçi arkadaşlar şalteri kaldırsınlar ”diye konuştu.

Outlook'tan gönderildi