GÜNDEME BAKIŞ - Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar kapsamında "Cumhurbaşkanına hakaret" ve çeşitli suçlamalarla hakkında dava açılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın yargılama süreci devam ediyor. Arda'nın bugün 34. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmasına taraf avukatları katıldı. Başkan Halil Arda duruşmada yer almadı.

URL ADRESİ YOK! 

Bir önceki duruşmada Hakim, söz konusu paylaşımların yapıldığı profilin Halil Arda'ya ait olup olmadığına ilişkin Facebook Genel Merkezi'nden beklenilen yazıya e-posta ile dönüş yapıldığını, söz konusu hesabın kapatılmış olduğundan dolayı URL adresinin görülmediği, URL adresinin taraflarına bildirilmesini talep ettiğini söylemişti. Mahkeme heyeti; Facebook Genel Merkezi’nden mahkemeye dönüş yapıldığı ancak URL hesabıyla ilgili bir bilgilendirme olmadığı bildirdi.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Davanın Savcısı mütalaasında Başkan Ada’nın, Facebook üzerinden yaptığı paylaşımlar ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, halkın bir kesimini alenen aşağılama, dini değerleri aşağılama ve suçu ve suçluyu övme suçlarından kamu davası açılmasa da söz konusu paylaşımlarda bu suçların yasal unsur itibariyle oluşmadığı belirterek beraatını istedi. Savcı; Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla Arda’nın 5237 sayı TCK 299/1-2, 43 ve 53 maddeleri gereğince cezalandırılmasını talep etti.   

 ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avukatı Gülşen Gezici, Arda'nın cezalandırılması talebini yineledi. Arda’nın Avukatı ise beraat talep etti ve  mahkemeden süre isteyerek davanın ileri bir tarihe ertelenmesi istedi. Mahkeme heyeti, davayı önümüzdeki Aralık ayına erteledi.

NE OLMUŞTU ?

Geçen yıl ocak ayında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya ait olduğu öne sürülen sosyal medya hesaplarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli paylaşımların yapıldığı iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, Arda hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama", "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarını işlediği iddiasıyla dava açılmıştı.

Davanın aralık ayındaki ilk duruşmasında Halil Arda, suçlamaları kabul etmemiş, iftira ve komploya maruz kaldığını savunmuştu.