Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar kapsamında "Cumhurbaşkanına hakaret" ve çeşitli suçlamalarla hakkında dava açılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın yargılama süreci devam ediyor.

Arda'nın bugün 34. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmasına taraf avukatları katıldı. Başkan Halil Arda duruşmada yer almadı. Hakim, söz konusu paylaşımların yapıldığı profilin Halil Arda'ya ait olup olmadığına ilişkin Facebook Genel Merkezi'nden beklenilen yazıya e-posta ile dönüş yapıldığını, söz konusu hesabın kapatılmış olduğundan dolayı URL adresinin görülmediği, URL adresinin taraflarına bildirilmesini talep ettiğini söyledi. 

GEZİCİ: "ABD BEKLENMESİN"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avukatı Gülşen Gezici, Arda'nın cezalandırılması talebini yineleyerek, "Bunun beklenmesine gerek olmadığını düşünüyoruz. Soruşturma aşamasında alınan raporda mevcut adresin kapandığı belirtilse de güvenlik bölümünde sanığa ait telefon numarası olduğu tespiti yapılmıştır. Sanığın aynı partide siyaset yaptığı dava arkadaşları beğenmiştir, onlar da bu paylaşımların olduğunu, gördüklerini mahkemede ifade etmişlerdir. Sanığa mahkemede paylaşımlar gösterilmiştir. Eşi de beyanında paylaşımlardan bir tanesini kendi yaptığını söylemiştir. Tanık beyanları da bulunduğundan ara karardan dönülerek toplanan deliller çerçevesinde sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

SANIK AVUKATI USLU, "CEVAP BEKLENSİN"

Sanık Halil Arda'nın Avukatı Sevgi Deniz Uslu, "Evrakların Amerika'dan gelmesinin beklenmesini beyan ediyoruz" diye konuştu.

KARAR VERİLDİ
Savcı'nın da görüşünün aynı doğrultuda olmasının ardından Hakim kararını, "ABD ofisinin Adalet Bakanlığına ilettiği e-posta doğrultusunda sanığın kullandığı Facebook hesabına ait URL adres bilgisi bildirilmek suretiyle evrakın yerine getirilmesini istediği analşıldı. Dosya incelendi, gereği düşünüldü. Sanığa ait paylaşım hesabına ilişkin kullanıcı ve erişim bilgilerinin temini amacıyla Facebook ABD'den cevabın beklenmesine bu nedenle duruşmanın 22 Eylül saat 09:30'a ertelenmesine karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU ?
Geçen yıl ocak ayında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya ait olduğu öne sürülen sosyal medya hesaplarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli paylaşımların yapıldığı iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, Arda hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama", "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarını işlediği iddiasıyla dava açılmıştı.
Davanın aralık ayındaki ilk duruşmasında Halil Arda, suçlamaları kabul etmemiş, iftira ve komploya maruz kaldığını savunmuştu.