GÜNDEME BAKIŞ-  Başkan Arda, “Zor bir yılı geride bıraktık. Umarım 2021 yılı aradığımız bir yıl olmaz. 2021’in son günlerinde memur sendikası ile bir toplu sözleşme yaptık ve Türkiye’de ilk defa memurlarımıza kumanya yardımı adı altında nakit ödeme gerçekleştireceğiz. 38 tane memur arkadaşımıza performansları nedeniyle ikramiye verdik. Esnafa borcumuz kalmadı, hak ediş ödemelerini her şeyi yaptık. Biz görevimizi iyi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2022 zor geçecek ama biz etkilenmeden yolumuza devam edeceğiz ama sıralı bir zam furyası ile karşı karşıya kaldık ve girdilerde bir artış olacak, bizler de nasibimizi alacağız ama güçlüyüz. Bunu da atlatacağımıza inanıyorum” diye konuştu.  
ATMACA: “SEN DİYE NEDEN HİTAP EDEMİYORUM?”
AK Parti Grup Sözcüsü Uğur İnan Atmaca, " Geçtiğimiz mecliste sen diye hitap edemezsin, ikinci kez söz vermiyorum dediniz. Sen diye hitap edemememe meclis çalışma yönetmeliğinin hangi maddeye dayandığını size soruyorum. Aynı zamanda Sayıştay raporunda ayni sermaye olarak taşınmazların üçüncü kişişere kiraya verildiği ve değer biçilmediği yer alıyor. SEYDAŞ’ın doğrudan kiralama işlemi yaptığı söyleniyor. Bu üçüncü kişiler kimdir? Bu işletmeler kimlere kiraya verilmiştir? Sarnıç Orman alanı diğer bir tabirle park alanı hala neden yapılamıyor. Böyle olursa bu alan elimizden kayıp gidecek. Orman ile olan sözleşme bitecek neden kentsel dönüşüme Emrez’de bir türlü başlayamıyoruz?” ifadelerini kullandı.

ARDA: “ARTIK SAVCILAR BİLE SİZİ GERİ ÇEVİRİYOR”
Başkan Halil Arda, “Terbiyeli insanlar sen diye hitap etmez. Herkes burada terbiyesini takınacak. Size söz verdim ama gündem dışı konuşuyorsunuz. 2.5 yıldır yapmadığınız kalmadı mahkemeye gidiyorsunuz artık savcılar bile sizi geri çeviriyor. Bizim her şeyimiz düzgünce devam ediyor. Öte yandan Çağlarsu’ya da şunu söylemek isterim AKP’de liyakatsiz atamalar var. Bu ülke batmış, ekonomisi yerle bir ama siz AKP ile kol kola girmişsiniz Levent Bey” dedi.
Denetim komisyonuna gizli oylama ile CHP’den Lütfi Özcan 25, Meral Yiğit 25 , Ali Kavasu 25 Ali Ekber Sarıgül 11, AK Parti’den Uğur İnan Atmaca 14 oy alarak komisyona seçildi.

“SİZDEN BEKLENEN HAREKETLER”
Belediyemizde görev yapan Zabıta Memurlarına 2022 yılı itibari ile verilecek aylık maktu fazla çalışma ücretinin 13/07/2005 tarihli ve 25874 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren  5393 sayılı Belediye Kanununun 51.madde hükümlerine göre 2022 Mali yılı Bütçe Kanununda  K cetveli ile belirlenecek olan  aylık matbu fazla çalışma ücretinin üst sınırdan ödenmesi önergesine Bağımsız Üye Levent Çağlarsu çekimser oy kullanınca Başkan Arda’dan, "sizden beklenen bir hareket, siz bunu Zabıta arkadaşlara layık görmüyorsunuz” çıkışı geldi.

LİYAKAT ÇIKIŞI
Bağımsız Üye Levent Çağlarsu, yine liyakat ve sosyal denge zammını eleştirdi. Başkan Arda, "Liyakatle ilgili o kardeşinin eşiyle ilgili iki kelimecik laf etseydiniz. Liyakatli müdürlerimizi Sağlık İl Müdürlüğü bizden çok istedi, bizler vermedik  hepsi görevini en iyi şekilde yapıyor. Sosyal denge zammı için saksı tepelerde geziyordunuz eleştiriyordunuz ama ne oldu şimdi sizi göremedik. Türkiye’de bir ilk kumanya yardımı var  bin 100 TL  ama siz ses etmediniz. Hangi AKP’li belediyede bu maaşlar veriliyor? Bizler veriyoruz iktidara gelince daha iyisini yapacağız. İşçiye emekliye verilen zam ortada emekli maaşı kalmış asgari ücretin altında. Kardeşiniz Serdar Muçay’ın eşi ile ilgili çıkıp konuşsaydınız keşke ama konuşamadınız" dedi.