GÜNDEME BAKIŞ- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, AK Partili meclis üyelerinin, kendisine yönelttiği eleştirilere sert yanıt verdi. Arda, “Bugüne kadar gördüğüm kadarıyla belediye başkanı sıfatıyla oturduğum için bazı arkadaşlarımızın bilgi eksikliği kavram kargası içinde olması ve özellikle AK Partili meclis üyeleri tarafından birçok eleştiriye maruz kaldım. Bu eleştirilere yazılı olarak cevap verme yönetimini benimsesem de son oturumda AKP yöneticisi Sayın Uğur Bey tek tek birçok konuda açıklamalarda bulundu. Hemen hemen hepsinin gerçeği yansıtmadığını şeyler olduğu için burada tüm meclisimin önünde canlı yayında açıklama yapmak gereğini hissettim. Öncelikle sekreterim Aslı Özgür Hanım, bu hafta da özel kalem müdürlüğüne atanmadı. Bir tane tanıdık AKP’li milletvekili bulamadığımız için hala sekreter olarak devam ediyor. 6 aydır özel kalem müdürlüğü onaylanmadı” dedi.   

ÇÖP İHALESİNDEN 1 MİLYON KAZANACAĞIZ
İller Bankası’ndan kredi istedikleri fakat olumsuz cevap aldıklarını belirten Arda, özel bir bankadan çektikleri kredinin tamamını Devlet Malzeme Ofisi’ne yatırdıklarını söyledi. Yaptıkları çöp ihelesiyle Gaziemir Belediyesi’nin 1 milyon TL’yeyakın gelir elde edeceğini kaydeden Arda, “Perşembe günü çok önemli bir katı atık ihalesi yaptık. Bugüne kadar Gaziemir Belediyesi gelir elde etmediği bir konuyla açık ihaleyle Gaziemir’in gelir kazanması için bir firmaya verdik. 138 bin muamman bedelle başlayan ihale 955 bin ile bitti. KDV dahil 1 milyon 121 bin liralık gelir elde edeceğiz. Çöp kamyonlarla ilgili sorulan sorular var. İller Bankası’ndan kredi almak için mecliste yetkilendirildim. Bunun olmayacağımı bildiğim halde özel bankalardan da kredi almak için yetki istedim. Her iki yetkiyi de oy birliğini verdiniz. İller Bankası ile yaptığım ve Ankara’da gidip bizzat yaptığım görüşmelerin ardından maalesef buradan kredi kullanamadık. Bu konuda genel müdür ile yaptığımız görüşmede bunun mümkün olmadığını söylediler. Dönüp özel bankalarla yaptığımız görüşmelerde uygun bir faiz oranıyla Türk Ekonomi Bankası’ndan 6 milyon 635 bin liralık kredi kullandık. Kredimiz hesaba geçtikten 10 saat sonra, üzerinden bir gün bile geçmeden bu parayı Devlet Malzeme Ofisi’ne aktardık. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin verdiği soru önergesinde neden çöp kamyonları alınmıyor ve zarara uğruyor soru önergesiyle karşı karşıya geldik. Arkadaşlar, otomobil almıyorsunuz, çöp kamyonu alıyorsunuz. Aldığımız krediyi anında Devlet Malzeme ofisine yatırdık. Bu araçlar imal ediliyor. Devlet Malzeme Ofisi bir taraftan kamyon alıyor, bir taraftan kamyonlara takılan o aparatlardan ilgili firmalarla anlaşıyor. Şunda araçlarımız imalat aşamada. Dolayısı süre açısından bir kaygımız yok. Belediyenin de zarara uğratıldığı yok” dedi.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI BENİ TEBRİK ETTİ
Belediyedeki atamaların eleştirilmesine yanıt veren Arda, “Yine Adalet ve Kalkınma Partisi verdikleri soru önergesinde, belediyede liyakat sahibi kişilerin görevlerden alındığını ve belediyenin kurumsal hafızasının yok edildiğini dile getirmiş. Çok merak ediyorum, siz kazansaydınız aynı müdürlerle devam edecektiniz? Temizlik müdürüm çevre mühendisi liyakatli bir arkadaşımız. Park ve bahçeler müdürüm atom karınca, peyzaj mühendisi, liyakatli mi evet liyakatli.  Mali hizmetler müdürümüzü değiştirdiğim için İlçe başkanınız Erol bey tarafından telefonla tebrik edildim. Siz liyakat sahibi kişileri görevden aldığımı söylüyorsunuz fakat ilçe başkanınız beni tebrik ediyor. Mali hizmetler müdürümüz İzmir İl Özel İdaresi’nin bütçesini idare etmiş, konusunda İzmir’de uzman olan 1 numaralı isimdir.  Bilal Bey İnşaat Mühendisi, Fen işleri müdürümüz. Sosyal Hizmetler Müdürü, aynı zamanda kültür ve spor müdürlüğü yapıyor. OTÜ mezunu bir psikolog. Liyakatse liyakat. Halkla ilişkiler müdürü, 19 yıldır devlet memuru. İyi bir sosyal hizmet uzmanı. 10 numara olan bir müdür. Sizin neden bahsettiğinizi ben anlamadım” diye konuştu.

BU AY 1200 TL EKSİK YATIRDIK AMA…
Belediyenin personelin maaşında eksik yatırdığını kabul eden Arda, “Maaşlarla ilgili bir sıkıntı olduğundan bahsettiniz. Evet, bu ay 1200’er lira eksik yatırdık. 10 yıldır, nasıl ücret aldıklarını bunu bilmiyorum. Onu personel bilir. Ancak ilk dört ayda 4 maaş ve 3 ikramiyelerini ödedik. İlk defa bir ikramiye bir maaşı ayın 10’unda aldıklarını söylediler. Biz çalışanlarla ilgili her türlü özveride bulunuyoruz. On bizim başımızın tacıdır. Evet bu ay 1200 lira eksik aldılar ama bu ay bankalardan 3 yıllık promosyon alma zamanıydı. Müdürlerimize teşekkür ediyorum. Bankacılarla kıyasıya bir pazarlığa girdiler ve ilk defa çalışanlarımız 2250 lira promosyon aldılar.  Belki bu ayda biraz kesintiye gideceğiz ama Kasım ayında tamamını ödeyeceğiz” dedi.

BİZİ TEHDİT EDİYORLAR
Arda, “Pazar yeri uygulamamızı eleştiriyorsunuz. Kusura bakmayın ama oradaki kadınlarımız uygulamamızdan çok memnunlar. Yine ilçe başkanınız beni arayıp uygulamadan dolayı beni tebrik etti. Statik olarak, yaptığımız araştırmalarda pazaryerinin içerisinde yüklü araçların girmesi tehlike arz ediyor.  Pazarcılar, ürünlerini Gaziemir Belediyesi’nin önüne dökmekle tehdit ediyorlar. Ben de kendilerine dökeceğiniz zamanı söyleyin, Gaziemir’de 1000’e yakın ihtiyaç sahibi var, onlara haber verelim. Onlar da sizin döktüklerinizden yararlansınlar” diye konuştu.

BENİM SİZE TAVSİYEM, HALİL ARDA İLE UĞRAŞMAYIN
“Benim size tavsiyem, Halil Arda ile uğraşmayın!” diyen Arda, “Halil Arda, şimdiye kadar yaptığı uygulamalarda halkın gözünde çok iyi bir noktada. Bence siz halkın gerçek gündemi olan, elektrik, otoyol zamlarına dönün. Bakın, Çiğli Hastanesi’nde doktorlar istifa etmeye başlamış, oraya dönün. Halil Arda ile uğraşma size zarar verecek” dedi.