Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şubesi’nin Temmuz ayında yapılması beklenen Olağan Genel Kurulunda Şube başkanlığı için adaylığını açıklayan Gençer Yılmaz, Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Cihan Bektaş'ın açıklamalarına yanıt verdi. Gençer, "Mevcut Şube Başkanı Cihan Bektaş’ın iddiaları demokratik bir mücadeleye yakışmayacak nitelikte olup, iftira boyutuna ulaşmıştır. Ben adaylığımı açıkladığım günden bu tarafa kurumdaki görevime yıllık izin alarak ara verdim ve bunu herkese açıkladım. Adaylığımı duyan mesai arkadaşlarım yapılacak seçimde bana destek vermek için tek tek üye olmak istediler. İmzaladıkları üyelik formlarını mevcut şube yönetiminin temsilcisi olan hastane çalışanı H.T. aracılığı ile sendikamız yönetim kurulu üyelerine teslim ettiler. Benim bireysel olarak üyelik başvurularını almak ve sisteme giriş yapma yetkim zaten yoktur. Üyelikler sisteme zaten mevcut yönetim kurulu üyeleri tarafından girilmektedir. Bu durumu en iyi bilen kişi de zaten mevcut başkandır" dedi. 

Gencer açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İTİBAR SUİKASTI YAPMAYA ÇALIŞIYOR"
Usulsüz ve yetkisiz devam ettirmeye çalıştıkları seçim tiyatrosunu gölgelemeye çalışan Cihan BEKTAŞ’ın suçlamaları iftira niteliğindedir. Sormak isterim kendisine, 
•    İdarecilik makamını kullanarak sendika üyelikleri yaptığım iddia edilen sendika halihazırda kendisinin başkanlık ettiği sendika değil midir?
•    Yıllardır üyesi olmaktan gurur duyduğum ve halihazırda şube başkan adayı olduğum Sağlık-Sen’e üye kazandırmamda ne gibi bir sakınca olabilir? Kaldı ki 15 Mayıs sayım sürecinde üyeliklerin kayıtlarını sisteme girmeyip demokratik seçimlere darbe vuran kendisi değil midir?
•    Zorla üye olduğunu söyleyen bir üye var mıdır?
•    Kişisel bilgi dediğiniz bilgiler nedir? Hangi bilgiler nereye sızmıştır? 
•    Başkanlığına aday olduğum bir şubede halihazırda adli süreci haiz usulsüz delege seçimleri hakkında üyelerimizi bilgilendirmek hayatın olağan akışında her aday gibi hakkımdır. Tüm seçim süreçlerinde olduğu gibi adayların seçmenlerle görüşmesinin önüne geçmeye çalışmak, demokrasinin gerçekleşmesindeki hazımsızlıktan ibarettir.
Meydana geldiğini iddia ettikleri rahatsızlık, üyelerimizde değil mevcut başkanımızda oluşmuş olacak ki açıklama yapma gereği duymuştur. Seçimlerde kaybettiğini anlayanlar basit yalan ve iftiralar ile itibar suikastı yapmaya çalışmaktadır. 

"MÜCADELEMİZİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ"
Tüm yaşananları üyelerimiz zaten tüm çıplaklığı ile görmektedir. Biz sendika şubesinin tüm imkânlarını pervasızca şahsi emellerine alet edenlere karşı mücadelemizi asla bırakmayacağız. Bu şube sahipsiz değildir. Biz bunu dile getirdikçe kendileri saldırganlaşmaya başladılar. Adalet elbet tecelli edecektir. Zaten kendisi ile ilgili hukuki süreç de başlatılmıştır.
Biz, mevcut yönetimden Başkan Yardımcısı (Teşkilat Başkanı) Sn. Halil Yıldırım ve Başkan Yardımcısı (Eğitim ve sosyal İşler Başkanı) Sn. Özgür Karagöz ile birlikte daha şeffaf ve adil bir yönetim anlayışı ile şahsi hesaplardan uzak, maddi, manevi tüm imkânlarıyla üyesine hizmet eden, makamının yetkilerini sadece üyesine hizmet etmek için kullanan, genelden yerele, Sağlık-Sen ailesinin bütün kurumları ile barışık, tek gayesi üyesi olan, bilgiyi, tecrübeyi, liyakati ilke edinmiş, başta sağlık teşkilatımız ve kıymetli yöneticileri olmak üzere kamunun bütün kurumları ile uyum içerisinde çalışan bir ekip ile yola çıktık.
Biz Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube’de irade değişimi için yola koyulduğumuzu artık ilan etmekte bir sakınca görmüyoruz. Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube’de uzun zamandır devam eden kaos ve tek kişi hegamonyasındaki yönetim şeklinin artık değişmesi gerektiğine inanıyoruz.
Şubede uzun zamandır devam eden karışıklıklar ve mahkeme süreçlerinde üyelerine ve delegelerine gerçeği tüm çıplaklığıyla anlatmayan ve sürekli zaman kazanmaya çalışan mevcut yönetim anlayışı, Sağlık-Sen üyelerinin tam dört yılını heba etmiştir. Artık değişim kaçınılmazdır"