GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber) 2019’un Mart ayında yapılan seçimlerde CHP’nin Menderes Belediye Başkan adayı olan ve seçimi kazanan Mustafa Kayalar, babasının 25 yıl önceki hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

MENDERES’İN EFSANE İSMİ

1980’de henüz 25 yaşında iken SHP’den Menderes Belediyesi meclis üyesi seçilen Mustafa Kayalar’ın babası Kenan Kayalar, “En genç meclis üyesi” sıfatını elde eden ilk isim oldu. Baba Kayalar, her zaman siyasetin içinde oldu ve 1977’de SHP’den başkan seçilen Mahmut Şentürk’ün başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

RAKİBİ OLDU!

Baba kayalar, 1994’te DYP’nin Menderes Belediye Başkan adayı oldu. 400 oyla seçimi kaybetti daha sonra da aynı partide ilçe başkanı olarak görev aldı. İlçe başkanlığı döneminde dönemin Başbakanı Tansu Çiller’i Menderes’e getirmeyi başardı. Bu da ilçe açısından bir ilk idi…

EVDE HEP SİYASET KONUŞULURDU

Siyasetin konuşulduğu bir evde büyüdüğü anlatan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar (46) babasının belediye başkan adayı olduğu dönemde seçim çalışmalara katıldığını anlattı. Kayalar, “Babam her zaman siyasetin içindeydi. Evimizde siyaset konuşulurdu. 1994’te aday oldu. Ben o zaman Denizli’de Makine Mühendisliği okuyordum. Seçimlere kısa süre kala İzmir’e geldim. Babama destek oldum. Hatta ilk oyumu babam için kullandım. 400 oyla seçimi kaybetti. O gece çok heyecanlıydı. Babam elbette üzüldü ama hiçbir zaman pes etmedi. Hep çalıştı. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller onun için Menderes’e geldi. Eski Bakan Işılay Saygın da babamı çok sevirdi. Babam Menderes’in köylerinde hala tanınır. Bana, ‘Kasap Kenan’ın oğlu’ diye seslenirler. Babam kasaptı çünkü…” dedi.

ANNEM İSTEMİYORDU AMA…

‘Annem siyasete girmemi hiç istemiyordu’ diyen Başkan Kayalar, “Siyasetle uğraşan bir babanın oğlu olunca siyasetten kaçamıyorsunuz. Ben de siyasete girdim tabi…2014’te CHP’den meclis üyesi seçildim. O zaman muhalefetteydik. 2019’da partinin adayı ben oldum. Çok çalıştık ve kazandık. Babamın hayalini gerçekleştirdim. Babamın yarım kalan işini ben tamamladım. Menderes’e belediye başkanı olarak hizmet etmenin onuru, gururunu yaşıyorum. Bu açıdan da ayrıca mutluyum, gururluyum” diye konuştu.

SEÇİM MUTLULUĞUNU YAŞAYAMADIK

2019’daki seçim çalışmalarına babası Kenan Kayaların da katıldığını anlatan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Seçimi kazanma sevincini 31 Mart akşamı doyasıya yaşayamadık. Babamın o akşam beynine pıhtı atmış. Bana söylemediler. Seçim sonuçların kesinleşince babama ulaşmaya çalıştım. Hastaneye kaldırıldığı öğrendim. Apar topar hastaneye gittik. 15 gün hastanede yattı. Zor bir süreçti. Durumu şuanda iyi” dedi.

KAPINI AÇIK TUT, KİMSEYİ KIRMA!

Baba Kenan Kayalar ise, “Oğlumla gurur duyuyorum. 1994’te aday oldum ama o zaman olmadı. Oğlum Mustafaya başkanlık nasip oldu ve çok yakıştı. Başarılı olmasını diliyorum. Onun başarısı bizim için gurur vesilesi…Ona tavsiyem şu oldu; Kapını açık olsun ve kimseyi kırma…Bunu yapıyor, biliyorum. Başarılar diliyorum” dedi.