Göreve geldiği ilk günden bu yana Aliağa’nın çehresini ve Belediye hizmet anlayışını tamamen değiştirdiklerini söyleyen Başkan Acar, değişim ve gelişimin tamamen insan merkezli olduğuna dikkat çekerek “Bütün bunlar Aliağa’nın potansiyellerini ön plana çıkaran, tarihi, kültürel ve doğal miraslara kıymet veren bir anahtarla yapıldı. Bu anahtar da hiç şüphesiz insan sevgisi ve ‘önce insan’ diyen hizmet anlayışımızdır. Aliağa’yı ilçe merkezi ve köyleri olarak birbirinden ayrı görmüyor, bir bütün olarak bakıp, aynı hizmeti götürüyoruz. Biz yola çıkarken yaşadığımız heyecanı tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte hala yaşıyoruz. Motivasyonumuz hiç düşmedi. Çünkü hizmet ettiğimiz güzel bir vatan parçası ve her türlü güzelliği hak eden insanımız var. O yüzden köyümüzden merkezimize kadar her yerde ve günün her saatinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

YAŞANMAYA DEĞER İLÇE…

“Aliağa değişiyor, Aliağa güzelleşiyor ve Aliağa bir marka oluyor” diyerek yapılanlara bir kez daha dikkat çeken Başkan Serkan Acar, “Artık Aliağa, Bergama’ya, Ayvalık’a veya Çanakkale’ye giderken geçilecek bir yol güzergahı değil. İzmir’in görülmeye ve yaşanmaya değer bir ilçesidir. Hemşehrilerimiz ile birlikte, başardığımız bu değişim ve güzellik insanımıza armağan olsun. Bütün İzmirli hemşehrilerimizi Aliağa’ya davet ediyorum. Keşke Salgın olmasaydı ama ne yapalım, bu günler de geçecek inşallah. Fakat bu günlerde bile Aliağa görülmeye ve yaşanmaya değer” dedi.

HİZMETTE ÖNCELİĞİMDİR!

“Aliağa’nın köylüsü veya şehirlisi yok, bir bütün olarak Aliağalılar var” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Serkan Acar, “Bana ve ekimize her an ulaşabilen, hizmet isteği, dilek ve beklentilerini her an bizlere söyleyebilen Aliağa sakinleri benim en büyük dayanağım ve hizmette önceliğimdir. Bu verimli topraklarda böyle güzel insanlarla birlikte olmak gerçekten benim için çok değerli” derken bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerinden de şu sözlerle bahsetti:

AVCI RAMADA ALİAĞA’NIN GERDANLIĞI

“Daha önce âtıl durumda olan 72 dönümlük arazide kurduğumuz Avcı Ramadan bugün Aliağa’mızın marka projelerinden biri. Yeşil ile mavinin buluştuğu bu alan hemşehrilerimizle birlikte el ele vererek kurduğumuz muhteşem bir rekreasyon alanı. Çocuk oyun grupları, yeşil alanları, amatör balıkçı barınağı ile konser ve etkinlik bölümlerinin bulunduğu alan beş yıldan bu yana her akşam ziyaretçi akınına uğruyor. Yeşille mavinin, şehir hayatı ile doğanın buluştuğu alan, ziyaretçilerine dinlence ve eğlenceyi bir arada sunuyor. Akşamları ışıl ışıl görüntüsü ile Aliağa sahilinde bir gerdanlık gibi öne çıkan seyir köprüsü ise Türk bayrağındaki Ay-Yıldızı simgeleyen özel tasarımıyla dikkat çekiyor”

“Burada Plajlarımızdan, köy yollarımıza, Gençlik Merkezimizden, Kentpark projelerimize, sahil yollarımızdan halı saha tesislerimize, yenilenen caddelerimizden pazar yerlerimize ve oradan kültür ve sanat merkezlerimize kadar yapılan her projede Aliağalılar’ın ortak başarısını göreceksiniz. Bizim burada tek bir hedefimiz var o da bütün Aliağalılar’ın yüzünün gülmesi. Bütün çalışmalarımızı da onların yüzü gülsün diye yapıyoruz. Her türlü zorluğa karşı yapımına devam ettirdiğimiz projelerimizle çok daha güzel bir Aliağa bizleri bekliyor.” 

İSTİHDAM KONUSUNDA DA ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ!

“İlçemiz önemli bir sanayi merkezi, bu sebeple istihdam konusunda da önemli adımlar atıyoruz. Belediyemiz bünyesinde başlattığımız “İş’te Aliağa” Projemizle 2020 yılından bugüne kadar başvuruda bulunan bin kişiye çeşitli firmalarda iş sağladık. Bunlar bizim için bir projeden öte önemli bir görev. Bütün bu görevleri yaparken de tek başına değiliz. Bütün hemşehrilerimiz ve personelimiz her an yanımızda. Yüzlerce gönüllü ve çalışanları ile Milletin Ekibi gece gündüz demeden insanımızın hizmetinde, Hilal Masamız insanlarımızın sorunlarının çözümünde büyük emek sarf ediyor ve bütün çalışanlarımız her türlü takdire şayan çalışmaların altına imzalarını atıyor. Bu elbette bizim gururumuz”