Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan ve Suriye Milli Ordusu (SMO/eski adıyla Özgür Suriye Ordusu) unsurlarınca desteklenen Barış Pınarı Harekatı bugün üçüncü gününe girdi.
Anadolu Ajansı'nın (AA), Suriye Milli Ordusu kaynaklarından aktardığı habere göre bugün sabah saatlerinde, Tel Abyad'ın doğusunda bulunan Dedat köyündeki YPG'liler, SMO unsurlarının bölgeye yaklaşması üzerine askeri muhaliflerin kılığına girdi.
Kendilerini SMO üyesi gibi gösterip çok sayıda sivili alıkoyan YPG/PKK'lılar köyde bu şekilde gizlendi. 

4 SMO MİLİTANI HAYATINI KAYBETTİ
TSK ile ortak hareket eden SMO unsurlarının köye girmesiyle bölge halkının bir kısmı YPG'nin bölgeden çekildiğini aktardı. Bunun üzerine, köyde gizlenen YPG'liler, arama-tarama çalışması yapan SMO militanlarını pusuya düşürdü. Çatışmalar sonucu 4 SMO militanı hayatını kaybetti, 3 SMO üyesi yaralandı.

RESTORANA İKİ KEZ ATEŞ AÇILDI
Nusaybin - Kamışlı sınırında yaşanan çatışma sırasında gazetecilerin bulunduğu restorana ateş açıldı. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Beril Solmuş, "Çok şükür hepimiz iyiyiz. Ahmet yaralandı" bilgisini verdi. Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri Mücahit Yolcu da yaralı sayısını 2 olarak bildirdi ve ateşin, Kamışlı'da bulunan bir keskin nişancı tarafından ateş açıldığını ileri sürdü. Söz konusu yaralıların, AA muhabiri olduğu duyuruldu.
​​Yolcu şunları kaydetti:

"Terör örgütü bu yayınları izliyor olabilir. Üçüncü kez yayına girdik ve ateş açıldı. Biz burada iyiyiz, zor şartlar altında çalışıyoruz ama iyiyiz. Arkadaşlarımız buradaki yakınlarıyla telefonla görüşüyorlar ve burada tabii, yayın yaptığımız için herkesi arıyorlar. Kimsenin sağlığında herhangi bir problem yok, sadece 2 gazeteci arkadaşımızda cam parçası gelmesi sonucu kesikler oldu. Kimsede önemli bir durum yok."

İlerleyen dakikalarda söz konusu restorana bir ateş daha açıldı. Bunun üzerine polisler, gazetecileri binadan tahliye etti.

İKİ ASKER DAHA HAYATINI KAYBETTİ
Dün akşam saatlerinde hayatını kaybeden Astsubay Çavuş Ahmet Topçu'nun ardından, bugün de Konya Valiliği'nden bir haber geldi. Valiliğin resmi internet sitesinde yayınlanan mesajda, "Barış Pınarı Harekatı kapsamında yürütülen operasyonda 11.10.2019 tarihinde saat 07:30 sıralarında Suriye Azez Bölgesi Melkiye Askeri Üs Bölgesine teröristlerce yapılan havan saldırısı neticesinde P. Uzm. Onb. Yunus Mermer şehit olmuştur.  Şehidimizin cenaze töreni, ayrıca bildirilecektir. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabr-ı cemil dileriz" dendi.

İhlas Haber Ajansı (İHA), aynı saldırıda Piyade Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen'in de yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

MSB: KAMIŞLI VE DERİK'TE TSK'YA AİT OPERASYON UNSURU YOK
Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Kamışlı ve Derik'teki 'sivil halkın hedef alındığına' ilişkin haberlerle ilgili açıklama yaptı.
​Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Bebek katili PKK/PYD-YPG'li teröristlerin, Türk Silahlı Kuvvetlerince Kamışlı ve Derik'teki sivil halkın hedef alındığına dair yalan haberleri akıl sınırlarını zorluyor. Bu bölgelerde TSK'ya ait hiçbir operasyon unsuru bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.