GÜNDEME BAKIŞ- Banu Özdemir’den haber alamadıklarını söyleyen Karadağ, “Vicdanlı bir hukukçuya denk gelirsek Banu Hanım’ın Çarşamba gününden sonra cezaevinde kalması mümkün değil. Tutukluluk hali devam ederse tüm yollara başvuracağız” dedi.

Avukat Süleyman Karadağ, Şakran Cezaevinde tutuklu bulunan Banu Özdemir ile pandemiye bağlı sokağa çıkma yasağından dolayı görüşemediklerini söyledi. Özdemir’in cezaevine girdikten sonra ailesiyle de görüşemediğini ifade eden Karadağ, “Tutukluluğa itiraz ettik. Çarşamba gününü bekliyoruz. Kendisiyle görüşemiyoruz. Çünkü karantinada. Cezaevlerine girişte 14 günlük karantina uyguluyorlar. Kovid-19’a bağlı sokağa çıkma yasağından dolayı avukat görüşleri de yasaklanmış durumda. Ne zaman görüşebileceğimiz Çarşamba günü belli olacak. Ailesiyle görüşüyoruz, irtibat halindeyiz. Aile çok üzgün, kızlarının kesinlikle bir suç işlemediğine inanıyorlar. Sonuna kadar arkasındalar. Banu Hanım cezaevine girdikten sonra ailesiyle de görüşemedi. Annesi bir kısım eşyasını götürebilmiş fakat eksikleri olduğunu söylüyor. Aile de Çarşamba gününe kadar ulaşamıyor” dedi.

“ÇARŞAMBA GÜNÜNDEN SONRA CEZAEVİNDE KALMASI MÜMKÜN DEĞİL”
1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Özdemir’in avukatı Karadağ, “Biz tutukluluk haline itiraz ettik. Tutukluluk hali devam ederse tüm yollara başvuracağız. Şu an 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Önce öyle değildi. Ben bir hukukçu olarak Banu Hanım’ın bir an evvel serbest bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Vicdanlı ve adaletli bir hakime denk gelirsek muhakkak çıkacaktır. Başka hiçbir ihtimal yok. Vicdanlı bir hukukçunun vereceği karardan sonra Banu Hanım’ın Çarşamba gününden sonra cezaevinde kalması mümkün değil” dedi.