GÜNDEME BAKIŞ - Çeşme Belediyesi 1980'li ve 1990’lı yıllarda büyük ses getiren, çeyrek asır sonra 2019 yılında ilçeye dönen ancak pandemi nedeniyle bu kez de 2 yıllık bir ara verilen Çeşme Festivali’ni yeniden hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

22-25 EYLÜL'DE...

Bu yıl Balkan teması ile 22-25 Eylül tarihleri arasında yeniden hayat bulacak ve konserler, söyleşiler, sergiler ve gösterimlerin yer alacağı festivalin basın lansmanı Çeşme’de düzenlenen toplantıyla gerçekleştirildi.  Toplantıya ev sahibi Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın yanı sıra belediye yöneticileri ve belediye meclis üyeleri katıldı. Shantel, Suzan Kardeş gibi isimlerin sahne alacağı festivalin basın lansmanı festival hakkındaki video gösterimi ile başladı.

DOPDOLU FESTİVAL
Lansmanda konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran şunları kaydetti:  3 yılı aşkın bir süredir, tüm bu zenginliklerimiz korumak büyük bir aşk ve yoğun bir emekle çalışıyoruz. Biz 'Sen, ben yok, biz varız' diye yola çıktık. Çağdaş bağımsız aydınlık yarınların ancak Mustafa Kemal’ın devrimleri ışığında yükselebileceğine inanıyor, Çeşme’nin sanatla bağını güçlendirerek 12 ay yaşayan bir kent olması için sağlam adımlar atıyoruz. 80’li 90’lı yıllarda Çeşme’yi dünyaya tanıtan Çeşme Festivalimizi 25 yıl aradan sonra sizlerle buluşturmamızın temeli bu anlayışa dayanıyor. 2019 yılında ‘Ege’nin 2 Yakası’ ismi ile yeniden başlattık. Pandemi arasının ardından bu sene yeniden Balkan teması ile gerçekleştiriyoruz. Yüz yıllardır yaşanan sayısız acılara rağmen gittikleri her yere zenginlik katan kardeşlerimizle kimsenin koparamayacağı kültürel bağlarımız var.
22-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Çeşme Festivali Balkan Günleri’nde tüm dünyaya sevginin umudun ışıltısını yayacağız. 4 gün sürecek festivalimizde Balkan Paradise Orkestra, Cenk Bosnalı gibi konserlerin yanı sıra İlber Ortaylı’nın Balkan Göçü, Moğollar Grubu’nun solisti Cahit Berkay’ın ‘Ülke Ülke Balkan Müziği’ söyleşileri, belgesel gösterimleri dopdolu bir festival yaşayacağız. Sevgiye inana herkesi kol koal şarkıalr söylemeye halaylar çekmeye kalp kalbe dünyaya umut ve barış mesajları vermeye Çeşme Festivalimize bekliyoruz’’