Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi'nin çatısında saat 12.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle Yangın çıktı. Çatı alevlere teslim olurken, bina da dumanla doldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, onlarca hasta binadan tahliye edilmeye başlandı. Kimi hasta kucaklarda, kimisi de tekerlekli sandalyelerde binadan dışarı çıkarıldı. 

Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri ise yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yangında can pazarı yaşanırken, alev alev yanan hastane drone ile havadan görüntülendi. Yangını söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

Balıklı Rum Hastanesinde büyük yangın Alevler hızla büyüdü: Hastalar tahliye edildi

ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANI ARISOY: TÜM HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Bütün hastalar tahliye edildi. Hepimiz buradayız. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Çok şükür hastane erken fark edip bütün hastaları tahliye etti. İçerde, yangının devam ettiği yerde herhangi bir hasta ya da yaşlımız yok. 100 kadar yaşlımızın kaldığını öğrendim ama tamamen sağlıklı bir biçimde yangın büyümeden önce tahliye edildiler" dedi.

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, yangınla ilgili son dakika bilgilerini canlı yayında paylaştı. Öztürk, şunları söyledi:

"Hastanenin yetkilileri ile görüştüm. Yetkililer, 'Çok büyük bir telaş vardı. Yangın kontrol altına alınamadı, hastanenin çatı kısmı yanıyor. Havadan bir müdahale olursa daha kısa sürede söndürülebilir. Tadilat da yoktu Neden çıktığını bilmiyoruz, şaşkınız' dediler. Yaşlı bakım merkezinde yangının çıktığını, alevlerin yükseldiğini fark ediyor sağlık görevlileri. Yetkililer, '80 yaşlımız vardı içerde, büyük oranını tahliye ettik' dediler. Rüzgar da hakim olduğu için alevler büyüdü sanırım."Balıklı Rum Hastanesinde büyük yangın Alevler hızla büyüdü: Hastalar tahliye edildi

TARİHİ İSTANBUL'UN FETHİNE KADAR DAYANIYOR

Hastanenin geçmişi; 1454 yılında Karaköy’de Büyük Balıklı Han’ın bulunduğu yerde faaliyete geçen hastaneye kadar dayanıyor. Kayıtlara göre; 15'inci yüzyıldan beri faaliyette olan hastane, 18. yüzyıldaki veba salgını yüzünden surların dışına yani bugünkü yerine taşındı.

Hastane "Yedikule Hastanesi" ismiyle esnaf locası tarafından 1753 yılında inşa edildi. Ahşap hastane binaları 1790'daki yangında yok olunca Patrik 7. Neofitos’un ve Bab-ı Ali tercümanı Yorgo Humuzi’nin katkısı ile yeniden inşa edildi.

Sultan II. Mahmut’un fermanıyla 1836-1838 yılında Yedikule Hastanesi ile birlikte İstanbul’daki diğer iki Rum hastanesinin hastalarının nakledileceği yeni bir hastane inşa edildi. Hastalar, 1839 başında hastaneye nakledildiler.

1894 depreminde hastanenin zarar görmesi üzerine yeni binalar inşa edildi. 1894'te inşa edilen bina 1991 yılında restore edildi.