GÜNDEME BAKIŞ – İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Beydağ, Kiraz, Ödemiş, Bayındır ve Tire Belediyeleri’nin evsel atıkların bertaraf edilmesi amacıyla kurulması planlanan Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisinden çıkacak bakiye atıklarının düzenli depolanması için formül buldu.

TİRE’YE TESİS YAPILACAK

Belediye Tire’deki Karateke Mahallesi’nde II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi kuracak. 28 hektarlık alanda Ödemiş’teki tesisten çıkan bakiye atıkları burada depolanacak. Bununla ilgili proje hazırlayan Büyükşehir ÇED sürecini başlattı.

BAŞVURU YAPILDI

Projenin teknik olmayan özelliklerine şu ifadelere yer verildi:

“İzmir İli Entegre Katı Atık Yönetim Planı’ nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nce hazırlanarak 07.03.2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ na sunulmasıyla birlikte, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına yönelik olarak Güney-1 Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi (Ödemiş) ile Tire II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi’nin bütünleşik olarak yürütülmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Projede Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi projesi kapsamında düzenli depolama tesisinin yer almaması nedeniyle tesisten çıkacak bakiye atıkların “Tire II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi” ’nde düzenli depolama suretiyle bertarafının sağlanması ve atıkların çevreye olan olumsuz etkileri ortadan kaldırılmış olacaktır.