GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber) Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, “İzmir’de tarihin en büyük dönüşüm harekatı başlatıyoruz” açıklamasının ardından bakanlık bürokrasisi de harekete geçti. Geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank; Konak, Narlıdere, Buca, Bayraklı, Karşıyaka, Aliağa, Karabağlar (başkan yardımcısı) ve Çiğli belediye başkanlarıyla görüştü.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYOR
Görüşmede, belediye başkanlarına ilçelerinde geçmiş yıllarda yapılan dönüşüm projeleri ve yapmayı planladıkları projeler soruldu. Bakan Yardımcısı Varank’ın, bakanlığın istediği şekilde bazı projelerin revize edilmesi istediği, binalarda yüksekliğin zemin+5 kat olacak şekilde tasarlanmasını istediği öğrenildi. Bürokratlar inşaat yoğunluğunun fazla olmaması yönünde görüş bildirdiği ifade edildi. Belediye başkanlarından özellikle 2000 yılı öncesi yapılan yapılarla ilgili de çalışma yapılması da istendi.

GÖRÜŞMELERİN İKİNCİ TURU YAPILACAK
Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; bakanlık bürokratları belediye başkanlarıyla önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelecek. Özellikle başlamaya hazır olan kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili sorunların ortadan kaldırılacağı bildirildi.