İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açılamaları şu şekilde;

Tamamıyla irtibat kurduk. Bütün arkadaşlarımız görevleri başında. Sivrice merkezde 4-5 yıkık bina var. 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2 yaralı var. Yine Elazığ merkezde 10 binada hasar olduğu ihbarı geldi. Elazığ merkezde de can kaybı yok. Malatya’da da birkaç binanın hasar aldığı konusunda da değerlendirme var.  Sivrice merkezde ciddi bir sarsıntı olduğunu biliyoruz bölgedeki ekiplerimiz oraya gönderdik. Şu ana kadar verebileceğimiz bilgi budur. Çevre ilçelerde de 5’in üzerinde artçılar oluştu.

ELAZIĞ'DA 2, MALATYA'DA 2 CAN KAYBI
CNN TÜRK canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Soylu "Can kaybının fazla olmamasını diliyoruz. Şu ana kadar toplam sayının Elazığ'da 2, Malatya'da 2 olduğunu ifade ediyorum." diye konuştu.

BAKAN SOYLU'DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI
Bakan Soylu, vatandaşların telefon hatlarını kısa görüşmeler yapmak için kullanmalarını ağırlıklı olarak da mesaj ya da internet üzerinden arama yapmaları çağrısında bulundu.

BAKANLAR ELAZIĞ'A GİDİYOR
Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6.5 büyüklüğünde meydana gelen deprem Kilis'ten Samsun'a birçok ilde hissedildi. Depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gelişmeleri yerinde incelemek üzere Elazığ'a gidiyor.

DEPREME HAZIRLIK TOPLANTISINDA DEPREME HABERİNİ ALDI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul AFAD'da deprem hazırlık toplantısına başkanlık ederken Elazığ Sivrice'de deprem oldu. Bakan Soylu, gelişmeleri İstanbul AFAD binasında takip ediyor.