Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İnciraltı’nın planlaması çalışmaları hızla devam ediyor. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekilleri, Necip Nasır, Cemal Bekle, Mahmut Atilla Kaya, Yaşar Kırkpınar’ın beraberinde İNGERDER Başkanı Tayfun Karabulut, Başkent’te giderek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumla toplantı yaptı. Bakan Kurum’a konuyla ilgili sunum yapıldı.

YAŞADIĞIMIZ DURUMU KENDİLERİNE İLETTİK
Toplantı ile ilgili açıklamada bulunan Karabulut, “Bakanımız Murat Kurum’a ziyarette bulunduk. İnciraltı toprak sahiplerinin yaşadığı durumu kendilerine aktardık. İnciraltı planlaması konusunda bugün yaşanan hassasiyeti, çalışmalar için kendilerine teşekkür ettik. Kendisini İzmir'e davet ettik ” diye konuştu.

İZMİR’E ÇOK ÖNEMLİ BİR YEŞİL ALAN KAZANDIRILACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumun ise, İnciraltı’nın İzmir için çok önemli bir yer olduğunu, bu alanın korunarak planlamasının önemli olduğunu, İzmir’e çok önemli bir yeşil alan kazandırılması için gerekli hassasiyet ve duyarlılık göstereceklerini söylediği belirtildi. Bakan Kurum'un, "Bakan Kurum'un ise, "Kimse merak etmesin, İnciraltı'nı herkesin görüşünü alarak en doğru şekilde planlayacağız" dediği öğrenildi.