GÜNDEME BAKIŞ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim’deki 6.9’luk deprem sonrası yeni imar yönetmeliği hazırlamak için harekete geçti. Yeni planda binaların kentsel dönüşüme sokacak olan vatandaşların imar konusunda herhangi bir hak kaybı yaşamaması hedeflendi. Taslak plan meclis üyelerinin oylarına sunulacakken flaş bir gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, planla ilgili belediye ile görüşmek istedi. Bunun üzerine planın meclise gelmesi ertelendi.

GÖRÜŞME BUGÜN GERÇEKLEŞTİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugün İzmir’e geldi. Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le hazırlanan taslak plan üzerinde görüşme yaptı. Toplantıda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da yer aldı.

HER AYRINTI KONUŞULDU AMA
Hazırlanan taslak plan notu üzerinde uzun görüşmeler yaşandı. Bakan Kurum’un toplantıda, “Hazırlanan plan notuna itiraz olursa mahkemeden döner. Örnekleri var” dediği öğrenildi. Toplantıda Fatih Belediyesi’nin benzer bir düzenlemeye yaptığı ve mahkemeden döndüğü aktarıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ise, “Vatandaşın kentsel dönüşümde mağdur olmaması gerekiyor. İmarda 7 ama mevcutta 8 kat var. Eğer vatandaş mevcut şekliyle binasını dönüştüremezse mağduriyet ortaya çıkar” dediği belirtildi.

UZLAŞI SAĞLANAMADI
Yapılan görüşmelerde uzlaşı bir türlü sağlanamadı. Teknik konularda aynı noktada buluşulamadı. 25 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek Olağanüstü meclis toplantısına kadar komisyonların plan notunu yeniden değerlendirmek üzere toplanacağı öğrenildi.