Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Dün akşam bakanlarımızla birlikte sahadaydık. İdil'in kurtarılmasına şahit olduk Elif'e çok sevindik. Enkaz kaldırma çalışmaları takip ediliyor. AFAD çok profesyonel şekilde bunu yapıyor. Tüm ekiplerimize çok çok teşekkür ediyoruz.

AFAD ilk defa şimdi cep telefonu sinyallerinden tam üç boyutlu konumu tespit yapacak hale geldi afetzedelerin. bundan sonrası için de çok önemli bir kazanım olduğunu düşünüyorum bunun.

Özellikle vatandaşlarımızı mümkün mertebe kamu misafirhanelerine davet ediyoruz. bol bol yerimiz var. İzmirliler büyük bir medeniyet göstererek kime sorsak "daha çok ihtiyaç duyan birine tahsis edelim" diyorlar. hemşerilerim böyle de medenidir. Ama havalar da soğumaya başlayacak özellikle sıcak yuvalarına kavuşana kadar bir yandan herkesin daha konforlu bir ortama taşınmasının doğru olacağını düşünüyoruz.

Son dakika: Acı haber canlı yayında geldi... Murat Kurum: Can kaybı 83e yükseldi

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI SELÇUK'TAN AÇIKLAMALAR

Bakan Selçuk, ''Şu ana kadar 270 personel 25 aracımızla birlikte 1500'e aşkın vatandaşımızla görüşmüş durumdayız.'' dedi.

Psikososyal desteğimizi yurtlarda da sürdürmeye devam edeceğiz. Geçen cuma 5 milyon kaynak aktarmıştık. Bugün bir 5 milyon daha yardım ödeneği aktaracağız.

Bir noktaya işaret etmek isterim ayni yardım gönderecek vatandaşlarımız ve kurumlarımızdan ikinci el malzemem bağışı yapmamasını rica ediyorum. biz vatandaşlarımıza birinci el malzeme bağışı ulaştırmaya çalışıyoruz. Devletimiz ilk andan itibaren seferber oldu. Devletimizi İzmirli kardeşlerimizin her daim yanında olacak.

Son dakika: Acı haber canlı yayında geldi... Murat Kurum: Can kaybı 83e yükseldi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarından satır başları şöyle:

En sonunda yavrularımıza kavuştuk. Hamdolsun bu çok güzel bir mutluluk.

Bütün ekiplerimizi Türkiyemiz bu mutluluğa şahit olduk. Dualarımız kabul oldu. Vatandaşlarımıza kavuşmak için çalışıyoruz. ümitlerimizi hiçbir zaman yitirmedik. tüm ekiplerimize şükranlarımızı iletiyorum.

Yeni güzel haberlerimizi vermek için ekiplerimiz canla başla çalışıyorlar.

79 canımızı yitirdik. 962 vatandaşımızı da yaralı olarak kurtarıldı.

CAN KAYBI 83'E YÜKSELDİ

Vefat sayımız 83'e yükseldi.

Acil ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 58'e ulaştı. Hızlı bir şekilde arama kurtarma çalışmaları sürerken hasar tespit çalışmalarını da tamamlayacağız. Bir taraftan da yıkım çalışmalarını başlattık. Dün itibarıyla 2 binada yıkım çalışması başladı.

KİRA YARDIMI YAPILACAK

Yıkılmış veya yıkılacak binalara ilişkin eşyasını alamayacak vatandaşlara hane başına 30 bin lira eşya yardımı yapacağız. yıkık acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sahiplerimize 13 bin lira kiracılarımıza da 5 bin lira taşınma ve kira yardımı yapacağız.

Tsunamiden zarar gören esnafımıza kısmi ödemeler başlatıldı. Bugün tespiti yapılan tüm esnafımıza ödemeleri yapılacak.

7600 kapasiteli misafirhanemiz var ve şu an sadece 139 vatandaşımız misafirhanede kalıyor. Misafirhanelerimizde daha sıcak ortamda vatandaşlarımızı misafir edebiliriz.

Kurulu boş çadır sayımız 460. çadır ihtiyacı olan vatandaşlarımız varsa muhtarlarımız aracılığı ile bize iletebilirler.

Konteyner kent çalışması başlattık. Manas meydanında bulunan alana 1000 kişilik konteyner kent kuracağız. inşallah 20 gün içinde AFAD aracılığı ile tamamlanacak.