İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından her cumartesi bir ilçede ve o ilçenin köy kahvelerinde üreticileriyle buluşmalar sağlanan 'Cumartesi Buluşmaları' adlı etkinlik, bu hafta Bademli'de gerçekleştirildi. Doğal güzellikleriyle ünlü Bademli'nin köy kahvesinde İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen öncülüğünde gerçekleştirilen buluşma Muhtar Neslihan Kutlu Maraş, ev sahipliği yaptı. Dikili İlçe Tarım ve Orman Müdürü Göksel Arslan'ın da katıldığı buluşmada ilk olarak üreticinin dertleri dinlendi ve notlar alındı. Ardından yerleşimde zeytin hasadı da yapıldı.


"TÜRKİYE'NİN İLK ZEYTİN HASATINI YAPTIK"
İl Tarım ve Orman Müdürü Özen, "Türkiye'nin ilk zeytin hasadını Dikili'den başlatıyoruz. Bütün üreticilerimize, bütün zeytincilerimize sağlıklı günler ve bereketli ürünler diliyoruz. İnşallah İzmir ilimizde bu sene zeytinde çok bereketli bir sezon bekliyoruz. Bütün üreticilerimize bereketli bir sezon diliyorum" dedi.
Bademli Mahallesi Muhtarı Neslihan Kutlu Maraş ise, "Bugün İl ve İlçe Tarım Müdürümüz ile birlikte üreticilerimizin sorunlarını dinledik. Ardından Türkiye'nin ilk zeytin hasadını gerçekleştirdik. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.