Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ- Konak’ın Atamer Mahallesi’nin muhtarı Şenay Korkmaz, (50) 4’üncü dönemine hazırlanırken, geçmişiyle ile de dikkat çekiyor. Babasının da 20 yıl aynı mahallede muhtarlık yapan Korkmaz, çalıştırdığı marketti, muhtarlık olarak kullanıyor.

BABASI 20, KENDİSİ 15 YILDIR MUHTARLIK YAPIYOR   
4’üncü dönemi için aday olduğunu belirten Korkmaz, “Babam muhtar olmadığı dönemde, 1970’li yılarda mahallenin sorunları ilgileniyor, sorunlara çözüm bulmaya çalışıyordu. Babam dört dönem yaptı. Çocukluğumdan itibaren babamın yanına gelir özenirdim. Muhtarlıklar önemli bir hizmet veriliyor. Vatandaşların dertleriyle meşgul olup, sorunlarına çözüm bulmak bizim için çok değerli. 2004 yılında muhtar adayı olmadan önce babam rahatsızlandı, aday oldum, o günden bu güne mahalleliye hizmet veriyorum ”dedi.

İŞLETTİĞİ MARKETİ MUHTARLIK OLARAK KULLANIYOR
Vatandaşa hizmeti rehber edindiğini kaydeden Korkmaz, “Muhtarlık artık benim için yaşam tarzı oldu. Muhtar seçildiğimde dönemin başkanı buraya bir muhtarlık yapılmasını istedi ama işlevsel olmaz diye istemedik. Yani sadece görüntü olurdu, neden belediyenin bütçesini kullanılmayacak bir şey için harcasın. İşlettiğim markette vatandaşlara hizmet veriyorum. Rakip muhtar adayları benim için bağımsız diyorlar. Bağımsız ama burada vatandaşın sorunlarıyla 7-24 ilgilenebiliyorum. Kaymakamlığın yaptığı açıklamaya göre muhtarların zorunluluğu 4 saat olarak açıklandı. Muhtarlar öğlene kadar çalışıp daha sonra başka işlerle ilgilenebilir. Biz öyle değiliz, herkes istediği zaman ulaşabiliyor.  Sloganımız 7-24 sınırsız hizmet. Sınırsız derken, vatandaşların dilekçeleri, özgeçmişleri, hastane randevuları buradan ücretsiz olarak halledebiliyor. Bu dönem de aday oldum, hizmetime devam edeceğim” diye konuştu.