AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıt mezarını ziyaret etti. Zeybekci, “Bu anlamlı günde İzmirli kadınlarla bir arada olmaktan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştiren Zübeyde Hanım’ı kabri başında anmaktan dolayı gururluyuz” diye konuştu.

Ayşen Zeybekci; “Tüm dünya kadınlarının tek isteği var; hak ettikleri yerde olmak. Bu anlamda yapılan çalışmaları çok önemsiyor ve destekliyorum. Kadınların hak etiği yerlere gelebilmesi için yapılan tüm çalışmaların da arkasında olduğumu belirtmek istiyorum." dedi

‘KADINA YÖNELİK SORUNLAR TÜM İNSANLIĞI İLGİLENDİRİR’
Zübeyde Hanım’ın anıt mezarını ziyaret ettikten sonra kadınlara yönelik düzenlenen Finansal Okuryazarlık Eğitimi programına da katılan Ayşen Zeybekci burada yaptığı konuşmada, “Şunu belirtmek isterim ki kadınlarımızın yaşadığı sorunları sadece kadınların sorunu olarak değil, insanlık sorunu olarak görüyorum. Kadınların birlik olması ile tüm sıkıntıların aşılacağından eminim. Kadının çalışma hayatında daha çok yer alması için artık pek çok düzenleme var. Bunların hayata geçirilmesi için konunun takipçisi yine biz kadınlar olacağız.” ifadelerini kullandı.