AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çifçioğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın 100 günlük çalışmalarını ve performansını değerlendirdirdiği toplantıda, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi CHP'li Murat Aydın'ın, Tugay'ın referansıyla Bayraklı Belediyesi'nin bir şirketine genel müdür olarak atandığını belirtti.

AK Partili Çiftçioğlu'nun iddiaları ardından yazılı bir açıklama yapan Meclis Üyesi Aydın, "İşçi sorunları ve hakları yönünden gereken çaba ve katkıyı sunacak hukuki bilgi birikime sahip olmam nedeniyle Bayraklı ilçesinde geçici olarak üstlendiğim görev için Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Dr. Cemil Tugay’ın bir referansı söz konusu olmamıştır.Bu görev için tarafıma ödenen bir maaş olmayıp, huzur hakkı olarak ödenen ve önceki miktarından azaltılmış bir ödeme yapılmaktadır" açıklamasında bulundu.

Aydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Sayın İsmail Çiftçioğlu bugün basına yansıyan açıklaması sırasında şahsıma yönelik sözler sarf etmiştir.

Sayın Başkan açıklamasında; Bayraklı Belediyesi’nin şirketinde göreve getirilmem için Karşıyaka Belediye Başkanı sayın Dr. Cemil Tugay’ın referans olup olmadığını sormuş.

Kendisine cevap olarak değil ama kamuoyunun doğru bilgilenmesi ve üstlendiğim Meclis Üyeliği görevinin kamuoyuna hesap verme borcunu da içermesinin bir gereği olarak açıklama yapmak isterim.
Hayatları boyunca ancak başkalarının referansı ve inayeti ile bir yerlere gelebilenler, başkalarının da öyle olduğunu sanabilir. 

30 yıla yakın süredir bu ülkeye hizmet veren bir hukukçu olarak; yaratılan hukuksuz KHK düzeninin yol açtığı işçi sorunları ve hakları yönünden gereken çaba ve katkıyı sunacak hukuki bilgi birikime sahip olmam nedeniyle Bayraklı ilçesinde geçici olarak üstlendiğim görev için Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Dr. Cemil Tugay’ın bir referansı söz konusu olmamıştır.

Bu görev için tarafıma ödenen bir maaş olmayıp, huzur hakkı olarak ödenen ve önceki miktarından azaltılmış bir ödeme yapılmaktadır."