GÜNDEME BAKIŞ – İnternete düşen görüntüde AÜ Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın annesi Zekiye Çomaklı, dünyanın birçok yerinde Hristiyan ile Yahudilerin ezan dinleyip, Kuran okuyarak korona virüse karşı mücadele ettiğini belirterek, "Bizim İzmir'deki dinsiz, imansız anladık gavursunuz, tamam ama gavur olunur da gardaş bu kadar mı namussuz gavur olunur? Bu kadar mı haysiyetsiz gavur olunur, azıcık efendi gavur olun" demişti.  İzmirlileri hedef alan bu sözler sonrası Çomaklı’ya çok sert eleştiriler gelmişti. Çomaklı daha sonra açıklamalarının yanlış anlaşıldığını belirterek özür dilemişti.  

REKTÖRÜN ANNESINDEN İZMIRLILERE AĞIR HAKARETLER! HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ!

İZMIRLILERE YÖNELIK SKANDAL SÖZLERININ ARDINDAN ÖZÜR DILEDI! HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ!

İYİ PARTİ VE CHP’Lİ VEKİLLER DAVA AÇMIŞTI
Çomaklı’nın bu sözlerinin ardından CHP ve İYİ Partili İzmir Milletvekilleri Savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

YÜCEL VE MILLETVEKILLERINDEN O HAKARETLERE SUÇ DUYURUSU HABERI IÇIN TIKLAYINIZ!

İSTİFA ETTİ
Annesinin sözleriyle gündeme gelen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Yaklaşık 8 ay önce eski bir rahatsızlığının nüksettiğini belirten Çomaklı, şunları dile getirdi:

"Rahatsızlığım aşırı noktalara vardı. Doktorlar sürekli dinlenmem gerektiğini söyledi. Açıköğretim sınavlarının bitmesini bekledim. Sağlık sorunum ciddi noktalara ulaştı, ben de affımı istedim. Cumhurbaşkanımız ve YÖK Başkanı'ndan affımı isteyerek istifamı sundum. Sağlığım çok önemli. Benim 3 çocuğum var, 45 yaşındayım ve çok ciddi sağlık sorunu yaşıyorum. Yapacak çok şey var ama çıkamıyorum. Ayaklarımdaki rahatsızlıklar, ciğerimdeki sorun uç noktaya ulaştı, gitmiyor artık. Emin olun çok hüzünlüyüm. İstifamın kabul edileceğinden eminim Herkese teşekkür ediyorum. Biz hedefimize vardık, yapacaklarımızı yaptık. Tüm çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Bir yerden sonra artık sağlığıma dikkat etmem gerekiyor"