İzmir’de 9 Eylül’de hizmet vermeye başlayan Medicana International İzmir Hastanesi, Cumhuriyet’in ilanının 97. Yıl dönümünde çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. “Gözleri Çelik Mavisi / Mustafa Kemal Atatürk” isimli sergide, Atatürk kapaklı Time dergisi, Atatürk ve silah arkadaşlarına karşı çıkarılan fetvanın orijinal kopyası, Atatürk’ün özel eşyaları, Atatürk’ün çektiği telgraflar, emeklilik belgesi, yazışmaları, o döneme ait gazeteler ve dönemsel belgelerin de içerisinde olduğu çok sayıda eser sergileniyor. Cumhuriyet’in ilanının 97. Yıl dönümünde açılan sergi, 15 Kasım’a kadar açık kalacak. 
29 Ekim 1923 tarihinde temelleri atılan Cumhuriyetimizin 97. Yıl dönümünde, Medicana International İzmir Hastanesi’nde açılan sergi büyük ilgi gördü. Folkart Gallery’nin özel koleksiyonu olan sergiye, İzmirliler de yoğun ilgi gösterdi. 


“DÜNYADA SADECE 4 TANE VAR”
Atatürk’ün özel eşyaları ve yazışmalarının da içinde olduğu tüm parçalar, hastane içerisindeki özel sergi alanında sergiyi gezenlerle buluştu.  Sergide, Atatürk’ün yazdığı en değerli kitaplardan Nutuk’ta yer alan ve kendi el yazısıyla kaleme aldığı, Cumhuriyet’in neden ilan edilmesi gerekliliğini anlattığı bölüm, Atatürk ve silah arkadaşlarına karşı çıkarılan fetva, Atatürk’ün emeklilik belgesi, Atatürk’ün İstanbul’un işgalinden hemen sonra gerçekleştirdiği İstanbul ziyaretinin haberini veren gazetenin orijinal kopyası, İzmir’in kurtuluşu anısına basılan Türk bayrağı, Erzurum ve Sivas Kongrelerine ait orijinal belgeler, Atatürk’ün el yazması telgrafları gibi çok özel parçalar yer alıyor. Sergide, tüm dünyada sadece 4 tane bulunan ve kapağında Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı Time Dergisi’nin 1923 baskısı ise büyük ilgi çekti.  


MİRASA SAHİP ÇIKIYORUZ 
Medicana International İzmir Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ulvi Ünal, Mustafa Kemal Atatürk tarafından milletimize armağan edilen cumhuriyetin 97. Yıl dönümünü kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “97 yıl önce bugün modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atıldı. Atatürk ve silah arkadaşlarına minnetimizi göstermenin en güzel yolu ise Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe doğru hiç yılmadan ilerlemek olacaktır.  Bugün açılışını yaptığımız sergide sergilenen eserler, cumhuriyetin kuruluşuna giden yolu gözler önüne seriyor. Bizlere şimdi düşen en büyük görev bu mirasa sahip çıkmak olmalıdır. Böyle bir sergiye Medicana International İzmir Hastanesi olarak ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz” dedi.