Tohumu 1876 yılında Rumeli'den getirtilen ve coğrafi işaret tescili alınan Arslanlar biberi geçen hafta AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen, Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ve Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun'un yanı sıra birçok kurum yetkilisinin katıldığı tören ile duyuruldu.

'İSOTUN RAKİBİYİZ'

Göreve geldiklerinde Torbalı Ticaret Odası olarak Torbalı zeytin kolonyasının üretimine destek vererek simge ürün haline getirdiklerinin ifade eden Olgun, “Üretimini desteklediğimiz zeytin kolonyası Torbalı'nın simgesi haline geldi. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde ve ağırladığımız misafirlerimize ilçemize ait zeytin kolonyasını gururla hediye ediyoruz. Şimdi sıra Arslanlar biberimizde" dedi.  Urfa isot biberine meydan okuduklarını söyleyen Olgun,“Urfalı kardeşlerimiz gelsin, acı neymiş görsün. Torbalı'nın tescillenen ilk ürünü, İzmir'in tescillenen 35. ürünü olma özelliği taşıyan Arslanlar biberimiz, keskin acısıyla Urfa isot biberinin pabucunu dama attı. Tatlı bir acısı olan biberimiz ayrıca mideye zarar vermeyen bir yapıya sahip. 130 yıllık tarihi geçmişi ile tüm Türkiye'ye hızlı bir şekilde yayılacak" ifadelerini kullandı.


3 ÜRÜNE COĞRAFİ TESCİL

Konuşmasında kurutulmuş domatesin yakın zamanda tescillendiğinin altını çizen Olgun, “İzmir'in otuz beşinci tescillenen ürünü Arslanlar biberi, otuz altıncısı kuru domates oldu. Çalışmalarına başladığımız Çapak bardacık incirimiz ise otuz yedinci tescillenen ürün olarak kayıtlara geçecek. İnşallah seneye gerçekleşecek olan Çapak Bardacık İnciri Festivali'ne yetiştireceğiz. İlçemizin ve bölgemizin ürünlerini, üretim çalışmalarını duyurmak için çalışmaya ve çabalamaya devam edeceğiz. İlk tescilli ürünümüz olan Arslanlar biberi, ilçemize hayırlı olsun" diye konuştu. (DHA)