Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Abdullah Arda Meydanı'nda "Halka hesap veriyoruz" temalı 3 yıl sunumunu gerçekleştirdi. Sunuma TBMM CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Milletvekilleri Ednan Arslan, Kani Beko ve Atila Sertel katıldı.

"GURURLA KARŞINIZDAYIM"
Başkan Halil Arda, sunumun açılış konuşmasını yaparak, "Dedemin ismini taşıyan  bu meydanda 3 yıl önce bir araya gelmiştik. 31 Mart yerel seçimlerinin gecesinde sizlere bir söz verdim, emanetinizi yüreğime kazıdım diye, bugün başım dik alnım açık şekilde o emanete nasıl sahip çıktığımızı, 2 yılı pandemiye geçen bu zorlu süreçte neler yaptığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Taşerondan kurtulacağız, mali disiplini yaratacağız, yeni kaynaklar yaratıp, kamusal alanları genişletmek gibi hedeflerimize yürüyeceğiz demiştik. Bunları yerine getirmenin gururu ile karşınızdayım. Emanetinize sahip çıktık sahip çıkıyoruz" dedi. 

Arda'nın 3 yıl sunumunda öne çıkan yatırımlar şöyle:

TEMİZLİK ARAÇLARI SATIN ALINDI

Arda, "6 Milyon 500 bin değerinde 19 adet temizlik aracı satın alındı. 6 Milyon 500 bin değerinde 19 adet temizlik aracı satın alındI. 19 araç satın alarak taşerondan kurtularak  440 bin lira tasarruf yaptık ve o tasarrufu işçilerimizin maaşlarına aktararak, maaşlarda iyileştirmeye gittik. Asgari ücret alan işçilerimizin maaşlarını arttırdık, temizlik insanlarız dedik ve şu an park ve bahçelerin temizliği ile övünüyoruz. Sosyal alanları arttıracağız dedik ve Porta kafelerimizi açtık. Toplam maliyeti 3 Milyon 200 bin lira olan Porta Gaziemir, hemşehrilerimizin hizmetine sunuldu. Porta 2 de 2 Milyon 245 bin liraya mal oldu ve hizmete açıldı. Sarnıç’a da Porta 3 gelecek bunun içinde gerekli çalışmalara başlandı. Sosyal Market ile 732 aileye ulaşıldı, bu 3-4 bin kişi demektir yani 2 yıldır 3-4 bin kişiye ulaşıyoruz. CHP Gelirse sosyal yardımlar gider diyenlere en büyük cevap budur.   Bugün de Sarnıç’a Sarnıç Toplum Merkezi’ni kazandırdık" dedi ve yatırım açıklamasını şöyle sürdürdü:

İLÇE STADI YENİLENDİ

İlçe stadımız 1 Milyon 300 bin liralık yatırım ile yeniledi. Atatürk Kültür Merkezi 7 milyon liraya mal oldu ve hizmete açıldı. İlçemize 100 bin liralık yatırım ile 2 tane Taziyeevi açtık. Bunun yanında Sanat eseri olacak Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi’nin proje çalışmaları tamamlandı, Abdullah Arda Meydanı Yenileme projesinde çalışmalarımız devam ediyor.

PARK YATIRIMLARI

Edebiyat- Kültür Evi olarak projelendireceğimiz tarihi yapının restorasyon projesi tamamlandı, kamulaştırma bedeli 2 Milyon 800 bin lira ayrıca Gaziemir Gençlik Merkezi yapım ihalesine çıkıldı ve onun da mali değeri 28 Milyon 300 bin lira olacak. Gaziemir Kaykay Parkı 700 bin liraya gerçekleştirildi.

ALTERNATİF YOL

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapacağı  taşıt üst geçidi ile Akçay Caddesi’nden Sarnıç’a bağlantı sağlayacak alternatif bir ulaşım yolu oluşturulacak. Yeni köprüyle, Sarnıç Köprüsü’ndeki trafik yoğunluğu azalacak. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi master planlarında bulunan Gaziemir Metrosu için ilk adımlar atıldı. Proje ihalesi yapıldı ve zemin etüdü gerçekleşti. Göreve geldiğimde Tunç Başkanımız ihtiyacımızı sorduğunda metro istemiştim. Bundan 5 yıl sonra bu meydanın altından metro geçecek ve İzmir merkeze ulaşacak. Bu kadar kısa sürede olacağını hayal etmiyordum, Tunç Başkanımıza teşekkür ediyorum. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Aktepe Emrez kentsel dönüşümüne başlıyoruz. Tunç Başkandan özellikle istemiştim; İZBETON ile beraber Aktepe-Emrez kentsel dönüşümü başlayacak. Proje 10 yıldır hukuki ve hazine arazilerine yönelik bazı sorunlar nedeniyle gerçekleştirilemedi. Bitince İzmir'in en güzel mahallesi olacak. Emrez'de nükleer atıklar var. TAEK tespit ediyor ama temizlenmesi için adım atılmadı, mücadelemiz devam edecek, geri adım atmayacağız.  

YÜCEL: "BİR SONRAKİ DÖNEME YAPACAK İŞ KALMAMIŞ"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Başkan Arda ve ekibine teşekkür ederek, "Halil başkan çok güzel bir sunum yaptı. Gaziemir Belediyesi gerçekten güzel işler yapıyor, o kadar çok şey yapmışlar ki 2. döneme bir şey kalmamış diyeceğim ama devam eden projeler var. Bu sunumun halka açık  meydanda yapılması bence çok anlamlı, başkanın ve ekibinin kendine olan özgüvenini gösteriyor. Sunumun ismi halka hesap veriyoruz, halka dürüst, namuslu, ahlaklı, çalışkan, üretken ve görev yaptığı kente değer katmak için gayret edenler hesap veriri. Ben Halil Arda nezdinde tüm belediye başkanlarımızı bir kez daha kutluyorum. CHP'li belediye başkanları her zaman hesap veren, halkın ve kamunun kaynaklarını halk ve o ilçe için harcayan belediye başkanlarıdır. Bugün Gaziemir Belediye Başkanımızın  yaptığı sunumda bunu bir kez daha gördük. Belediyelerin temel görevleri vardır, kaldırım, temizlik, yol yapılır ama bir de o kentte yaşayan insanlara dokunan, onların hayatlarını değiştiren hizmetler var. Gaziemir Belediyesi böyle bir belediyecilik yapıyor. Ben belediye başkanlarımızın şahsında tüm ekibine teşekkür ediyorum. Dolu dolu geçen 3 yıl olmuş, önümüzdeki süreçte de dolu dolu geçecek hizmetler olduğunu biliyorum. Zor günlerden geçiyoruz, hayat pahalılığı, ekonomik koşullar, hayatı her geçen gün daha zor hale getiriyor. Ne yaşarsak yaşayalım umudumuzu kaybetmeyeceğiz, karanlık günleri sandık geldiğinde sizlerin vicdanı ve teveccühüyle bitirip milletin iktidarını getireceğiz" dedi. 
 

ÖZEL: İYİ Kİ HALİL ARDA’YA KEFİL OLMUŞUM

Özgür Özel, “ Öncelikle üzerimdeki selamı ileteyim, Grup Başkanvekili olarak Türkiye’nin dört bir yanında çalışan vekillerimizin ve Genel Başkanımızın selamlarını getirdim, kabul buyurunuz. Benim açımdan böylesi sunumlar çok anmalı, zira 2019 seçimlerinde Türkiye’de 60 günde 41 ilde 249 aday tanıttım ben bir tanesi de Halil Arda’ydı, burada bir masanın üzerine çıktık ve konuştuk. Meydan da kefil olduğumuz, destek istediğimiz, oy istediğimiz adaylara ister istemez daha yakından bakıyoruz. Bir önceki ziyaretimde yapılan projeleri ziyaret etmiştim. Sosyal Marketten heyecan duymuştum, az önce de açılan Toplum Merkezi de beni çok mutlu etti, dezavantajlı bireylerin elini sırtında hissedeceği bir merkezi açtık, ben de iyi ki Halil Arda’ya kefil olmuşum. Sosyal belediyecilik demokrat insanların işi. Kamu hizmeti işi particilik ile yürüyecek bir iş değil, burada AK Parti ve MHP’li meclis üyelerine de teşekkür ederim” diye konuştu.

“100 YIL ÖNCE BAŞARDIK YİNE BAŞARACAĞIZ”

Özel, “Ülkemiz bugün yaşadığı sosyal, ekonomik krizi hiçbir dönemde asla yaşamadı. Eğer siz yetkileri bir yerde toplarsanız, validen, bakana tüm atamaları tek başınıza yaparsanız, sabah kaymakam atadığınız kalem ile sonra da ilçe başkanı atarsanız işler iyiye gitmez. Kuvvetler ayrılığı varsa devletler büyür ve güçlenir, tek yerde toplanırsa işler iyi yere gitmez. Ama umutsuzluğa kapılan kim varsa onu söylememem lazım ki nasıl ki 100 yıl önce tek adam rejiminden Türkü, Laz’ı, Çerkez’i, Pomak’ı, sunisi ve ailevisi ile kurtarıp bu güzel ülkeyi kurduysak bunu tekrar başaracağız kimseyi ötekileştirmeden, ayırmadan bir kez daha başaracağız” dedi.