GÜNDEME BAKIŞ – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçtiğimiz Cuma günü İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyelerini planlama aşamasında olan İnciraltı ile ilgili değerlendirme yapmak için Ankara’ya daveti etmişti. Bugün bakanlıkta yapılan zirveye Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, İmar Daire Başkanı Cem Gedeş, bakanlık bürokratları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, Balçova Belediyesi'nden ise İmar ve Şehircilik İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seray Zünbülcan katıldı.

GELİNEN NOKTA PAYLAŞILDI
Zirvede İnciraltı ile ilgili gelinen nokta belediye bürokratlarına anlatıldı. İnciraltı’nda geniş bir yeşil alan bırakması, alanın sağlık turizmi olarak planlanması, yüksek katlı binalara izin verilmemesi gibi konularda tarafların “hemfikir” olduğu belirtildi. Plansız bir İnciraltı’nda kontrolün olamayacağı vurgulandı. Şahin Büyükşehir’in hazırladığı taslak projeleri bakanlık yetkililerini sunduğu öğrenildi.  İnciraltı ile ilgili ikinci zirvenin 15 gün sonra yeniden yapılmasına karar verildi.

ÇARPICI İNCİRALTI AÇIKLAMASI YAPTI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, meclis toplantısında İnciraltı ile ilgili şunları söyledi:

“1989 turizm bölgesi ilan edilmişti. 1997’den 2007’e kadar sınırları üzerinde tartışmalar yapılmış 2007 halinde son şeklini almıştı. Yarın bu konu ile ilgili bürokrat arkadaşlarımızı görevlendirdik. Diliyorum ki uzun yılların kangren meselesi sonuçlanacak. Ağaçlandıracağımız alanın sınırları geliştirecek bir yeşil alan ortaya çıkarılır yine sağlık turizmi merkezi olarak planlanır. EXPO sürecinde ne kadar doğru bir hedef koyduğumuzu gördük. Sağlık teması ile başlayan süreç planlama ile hayata geçirecektir. Balçova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de hazırladığı taslaklar orada değerlendirilecektir”