GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de yıllardır gündemde olan ancak bir türlü çözüme kavuşmayan İnciraltı’nın planlamasıyla ilgili kritik viraja girildi. Planlama çalışmalarını yürüten ve yılsonuna kadar bu çalışmaları tamamlayacağı belirtilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyelerini Ankara’ya davet edilmişti.

TASLAK PLAN VERİLECEK Mİ?
Bakanlığın, gelinen aşamayla ilgili belediyelere bilgi verip vermeyeceği, hazırlanan taslak planı sunup sunmayacağı merak konusu…Sürecin İzmir’deki ayağını yürüten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, geçtiğimiz günlerde, “İnciraltı, belediyelerimiz, oda-borsa-meslek kuruluşlarımız, STK'lar ve bölgedeki toprak sahiplerinin de içerisinde olduğu bir süreç ile planlanacak. Herkesin, her kurumun görüş ve önerilerine açık bir şekilde yürütülecek sürecin sonunda İzmir'imiz kazanacak” açıklamasında bulunmuştu.

GÖRÜŞ BİLDİRMEDİK ÇÜNKÜ…
Soyer ise, kendilerine planla ilgili bilgi verilmediğini, taslak bir plan paylaşılmadığı için planlamayla ilgili bakanlığa Büyükşehir Belediyesi’nin bir görüş bildirmediğini söylemişti.