Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir 7 yıl sonra Alsancak Stadı’na yeniden kavuştu. Stadın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerinde yaptı. Erdoğan, “Stadın ismi Alsancak Mustafa Denizli olarak belirledik” dedi.

KARDEŞÇE KULLANACAKLAR

Erdoğan açılışta, “Herhangi bir tartışmaya imkan vermemek adına stadı Altay ve Altınordu kardeşçe kullanacak” açıklamasında bulundu. Altay tarafı bu durumu memnuniyetle karşıladı.

ALTINORDU’DAN KATILIM OLMADI

Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre, stadın açılışına Altay tam kadro katılırken Altınordu’dan kimse katılmadı. Son durumu Gündeme Bakış’a değerlendiren Altınordu Spor Kulübü Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “Stadın kullanımı devletimizin uhdesinde kaldı. Alsancak bizim bayrağımız. Türk ordusunun İzmir’i düşman işgalinden kurtardığı yerde adı verilmiş. Alsancak olmuş. Önüne herhangi bir isim istemiyoruz. Bunun  Mustafa Denizli ile ilgisi yok. Bizim için stadın ismi Alsancak! İzmir’e bu stat kazandırıldığı için çok mutluyuz. Hakkaniyetli bir çözümdü. Ancak isminin İzmir Alsancak Stadı olarak kalmasını isterdik” dedi.  

130 MİLYON TL’YE MAL OLDU

Yasal prosedürler aşıldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından aynı yerinde yeniden inşa edilen UEFA standartlarındaki 15 bin taraftar kapasiteli stadyumda yine liman tarafındaki idari binanın yanı sıra ilk kez karşı kale arkasında 700 kapasiteli misafir tribün de yer alıyor. Statta ilk kez tüm tribünlerin üzeri membran çatıyla kapalı hale getirildi. Nisan 2017 ve Haziran 2021’de yapılan iki ihale sonrası yaklaşık 130 milyon TL maliyetle yeniden inşa edilen Alsancak Stadı’nda 10 loca, 4 soyunma odası, 2 hakem ve 4 antrenör odasının yanı sıra UEFA ofisleri, 100 kişilik çok amaçlı salon ve yeme-içme alanları bulunuyor.